• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BUCKOWSKIHogwarts Legacy (PC / XBOX / Playstation) Žádné příběhové spoilery, většina asi ještě nedohrála
    TERZ
    TERZ --- ---
    Já oceňuju, že přišel jeden z největších a nejvíc nenažranejch publisherů, řekl chci HP hru, dal to týmu kterej s takovouhle věcí nemá žádnou zkušenost a borci dokázali dodat kompletní kompetentní produkt, kterej respektuje svojí předlohu bez nějakejch MTX a různejch marketingovejch live-service, nft tokens bullshitů kolem. Těší mě, že se něco takového může ještě v dnešní době stát.

    Jinak mi to jako hra nepřijde nijak zásadně simplified v porovnání s konkurencí. Odehráno toho mám fakt hodně v rámci těhle openworldů naprostou většinu megalomanskejch (80h+) titulů do 100% a nepozoruju tu nijak zásadní rozdíl mezi Hogwarts Legacy a libovolným ubisoftem.
    Checklist aktivity v podobě doplňování kolekce, prolítávání balóny, vybírání těch kraťoučkejch secret dungeonů atd. funguje jako motivátor prolízt každej kout docela dobře a ze side questů mám vyloženě radost (tady asi přichází na scénu fanouškovství...) Zatímco např. v Odyssey pro mě všudypřítomné vykřičníky různých barev byly spíš otrava protože to ve výsledku bylo vždy "karel šel do boje a už se nevrátil, sehnal bys mi kytku abych měla co mu dát na hrob" nebo auto-generovaný dojdi, zabij, posbirej tak tady se pátrá po druhém rámu obrazu vysícího u tří košťat a dal mlčím :). Ale nejvíc ze všeho sem překvapenej, že něco takového vyšlo, že to není úplná blbost a fakt to baví.
    L4MA
    L4MA --- ---
    AVATAR: nepremejslet je samozrejme lehci u Johna Wicka kde je premisa Keanu musi vsechyn vykosit protoze mu zabili psa, nez u universa z 3000 strankovym lorem. :D
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    L4MA: :)

    Já se nedívím, že hrdina je sociopat - už právě kuli tomu, že mu / jí nikdo neřekne za celou dobu jménem :)
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    L4MA: tyjo to jsem ja. Knihy jsem teda cetl, ale nikdy to pro me nebyl nakej kanon.

    A beru to tak, jak to je. Zabavna hra se simple pribehem a spoustou simple mechanik. Proste neco jako kdyz koukas na johna wicka. Taky proste konzumujes zabavu a nepremyslis nad tim, jakej je to cely nesmysl.

    Ale nesouhlasim s tim, ze by to byl podprumer. Spis je to vsechno nadprumer a proto me to, stejne jako vetsinu lidi, bavi i po 30 hodinach.
    L4MA
    L4MA --- ---
    me by kazdopadne zajiamlo, jak hru hodnoti nekdo koho Harry Potter nezajimal a nezajima a zaroven neni dite.
    protoze ja jsem bejval hodne velkej fanda a zaroven mam rad genericky open worldy, takze behat tam a hledat fan service detaily mi staci, ale pokud bych to hodnotil objektivne, tak herne je to spis podprumer. pribeh, postavy, combat, rpg prvky, vsechno bud podprumer, nebo brutalne simplified pro deti.
    kazdopadne v zadny jiny hre jsem nepocitoval tak extremni rozpor mezi kyzenym pribehem a lorem obecne, a tim co jako postava realne delam. :) fakt si musim davat pozor abych o tom nezacinal prmejeslet...
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    BUCKOWSKI: imo nema.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    BUCKOWSKI: ja mam teda lektvaru a kytek plnej room of requirements, ale taky je nepouzivam. Nejak nemam potrebu, no. Chtelo by to nejakou very hard obtiznost.

    Posledni boj, kterej byl trochu vyzva, byl ten "duel" 1 vs 4 a to proto, ze jsem nemel jeste talenty. Na druhou stranu, masakrovat skupinky nepratel je zabava i bez vyzvy :)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    L4MA: citlivost jde nastavit v případě toho ovládání pomocí motion senzoru v ovladači, ale chce si to s tím asi víc pohrát. Na výchozím jsem musel s ovladačem kroutit jak blázen a když jsem citlivost zvýšil, tak pak pohyb o centimetr s ovladačem byl ekvlivalent otočení volatnu o 540°.

    Má Xbox taky ten motion senzor?
    L4MA
    L4MA --- ---
    BUCKOWSKI: nemoznost nastavit citlivost cehokoliv na kosteti taky nepomaha... :)

    AVATAR: taky s tim nemam nejakej problem, a behem peti minut jsem se s tim srovnal, ale je to zkratka nastaveny uplne nesmylsne.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    AVATAR: však je v pořádku, že to umožňuje více stylů a víc lidí si přijde na své.
    Já třeba moc nejedu pěstování a lektvary a vyhýbám se kletbám. Nevím proč, ale moje postava prostě nechce mít s černou magií nic společného (zatím). Takže v talentech tam svítí u Dark Magic 0.
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---

    Na čem hrajete?


    Instrukce:
    Jakou preferujete platformu, nebo jich snad máte více?

    24 hlasy od 22 respondentů

    AVATAR
    AVATAR --- ---
    L4MA: no, ja nerikam, ze je to kdovijak intuitivni, ale proste jsem s tim nemel vyraznej problem a po par pokusech to prolitavam bez problemu :)

    BUCKOWSKI: hele hraj jak te to bavi. Jen vysvetluju, proc me tyhle veci netrapi, respektive vubec jsem je nezaznamenal :)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    L4MA: s oblibou místo zatočení se začnu rozhlížet po krajině nebo chci pootočit kameru a nejednou se řítím k zemi :)
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    AVATAR: To já to nezenužívám, ale prostě jsem si všiml chyby. Ale plížení využívám dost. Kordinace mi na otevřený boj s více protivníky rozhodně chybí. Snad to dostanu do ruky.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    na klávesnici už lítám líp jak Harry Potter. :D
    L4MA
    L4MA --- ---
    AVATAR: prave co to je za debilitu? :) logicky by bylo jedna packa knipl, druha kamera...
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    BUCKOWSKI: tak ja za to hoenoceni hodil smjlika. Proste je to zabava. Cheesovat moby fakt nemam zapotrebi, stealth mi prijde prilis imba, abych ho pouzival. Vetsinou na kosteti pristanu uprostred skupinky nepratel a proste je rozmrdam na sracky behem par vterin. Pred hogwarts jsem hral 250 hodin elden ring, tak mi ted vsechno prijde strasne easy i na hard :D
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    BUCKOWSKI: a kde mas problem? Vsak jedna packa je levo/pravo, druha nahoru/dolu. Zadna veda to nejni, ne?
    L4MA
    L4MA --- ---
    BUCKOWSKI: s tim litanim je imo jedinej problem, ze se nemuzes rozhlizet nahoru a dolu, jen stoupat a klesat, coz je proste jen hrozme neintuitivni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam