• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NIKOPOL: no tyvole, jestli se chces handrkovat o definice z wikipedie, tak prosim, ale ne se mnou. Jen jsem Ti chtel naznacit, ze pouziti slov neurotik a depresant mimi kontext muze byt minimalne nicnerikajici spise pak zavadejici.
    Ale koukam, ze jsi na ten svuj prispevek dost mozna venoval hodne usili, tak diky, vazim si Tve pozornosti.

    A dekuji Ti za vysvetleni, jak se poplacavame po zadech a jezdime v mercedesech. Dovolim mi alespon od plic jedno selske chutne vyjadreni nehodne akademika: di do prdele nikopole, vis o tom uny hovno

    :-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DARJEEL: .. ano zahrnuje širokou paletu, včetně mě a tebe. Obecně se za neurózu považuje duševní nerovnováha s náseldkem stresu nebo duševní tísně. což mi v tomhle případě připadá jako, sice né konkrétní, ale adekvátní použití.

    mystik tak jako neurotik vchází do kontaktu s neviditelným světem, mystik v takových vodách je v pohodě, umí se v tom pohybovat, plave; neurotik při takovém styku trpí, ztrácí orientaci, souvislosti i jistoty hmotného světa ztrácejí svůj tvar, rozměr nebo smysl, neurotik se nadále nemá čeho chytit a v záplavě chaotických vjemů bez jistoty o jejich původu se topí.

    ale pokud je to tvůj obor a stím pojmovým systémem nějak pracuješ případně na tom závisí tvoje přijetí nebo odmítnutí, pak chápu, že ti nedělá dobře, když si stou tradovanou posvátností, nad kterou se dohadovali vědátoři řadu let, někdo vytírá záď jako já.

    mě taky psychologie zajímala bavila, ale nejdřív přišla o punc vědy sociologie ... a vedle jejího snažení stála pak psychologie (v mých očích) doslova jako "zoufalá věda" :-)
    nic proti ničemu: psychologům, psychiatrům ani sociologům zjevně jejich fundamentální a metodologické nejasnosti vůbec nevadí, svoje obory studují, vzájemně si potvrzují doktoráty a ve finále si všichni slušně vydělaji (sociologové teda musí mít mnohem víc štěstí než ti dva dříve zmiňovaní, ale nedejbože aby někdo přišel stim, že schizofrenie je psychotická a léčitelná porucha)

    :-)

    ALIQUPISO: jestli to spíš není tak, že božstva pracují s lidmi, s některými víc, případně, jsou ti někteří tímto tolik zaneprázdněni, že nemůžou dělat cokoliv jinýho .. a těm se potom říká šamani :-)

    ALIQUPISO: u kastanědy se tomu říká stopování myslim. viz Dar Orla.
    pokud svět budeme dělit na jendotlivosti, pak je jednotlivost a celek zbytku světa je potom proud znamení o životě a smyslu bytí té dané jednotlivosti. Otázka je jestli si toho někdo všimne a když si toho všimne jestli to dokáže interpretovat, tak aby z toho měl prospěch.
    Delfské věštby v tomto ohledu byly proslulé. Viz např. Kroisos vs Kýros II. "Překročíš-li řeku Halys, zničíš velkou říši" .. ale kterou říši?

    asi záleží jak a skym se to dělá .. pokud jsou oba na podobný úrovni může to bejt posilující .. ale většinou neni ... většinou se kluk udělá a ztratí, nebo ženská klasicky neudrží a ztratí ... Mantak Chia - kultivace mužské(/ ženské) sexuální energie (1,2) .. až to přečteš a přijde ti to zajímavý, napiš, můžem pokecat.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: no, rozbít koncepty a odprostit se je rozhodně důležitý, ale jako úplně stejně důležitý vnímám různé zážitky a pocity umět "zabalit" do škatulek nebo konceptu...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: navic cakry, aura a tyhle barvy jsou jenom jedna uroven jak nahlizet na lidskou bytost. nitro kazde bytosti je dokonale svetlo a cim vic jdes do hrubohmotna tak pribyvaj vztahy/barvy az skoncis na hmotnem svete.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    GAF: dobra dobra. ja se opakuju o tom skatulkovani protoze cilem je rozbit koncepty a odprostit se. nicmene pokud budes pamatovat ze sis jenom vytvoril docasne skatulky a az bude potreba tak je rozpustis tak to i fungovat muze.
    jinak barvy jsou krasne popsany v systemech zabyvajicich se cakrama a aurou. na to tema je spousta knizek a spousta materialu na netu. ja jsem driv taky hodne pracoval s barevnou vizualizaci caker, ale ve finale co jsem se dostal skrz reiki k tomu se dotknout i jinejch osob tak mi doslo ze kazdej je jinej a nemuzu lidi rvat do skatulek kam nepatrej. proto misto predstavovani si ze by to melo byt tak nebo tak ja volim radsi vycitit jak to je.
    GAF
    GAF --- ---
    OGMIOS: ok, ale já bych to "škatulkování" jaksi právě rád. A někde kolem těch barev jsem začal bádat.

    "Škatulkování" nebo spíš hmatatelnej odpich. Místo vágnosti rádobyduchovního čehosi o čem všichni mluví a (téměř?) nikdo to nepoužije, natožpak opakovaně, k nějakejm viditelnejm užitečnostem...

    Neříkam to proto, abych Tě prudil...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    GAF: a ja bych ti naopak rekl ze misto zaskatulkovani do barev si zapamatuj ten pocit stesti. kdyz se citis stastny tak to vystopuj v sobe odkud to presne vychazi, z jakeho mista. potom kdyz budes ten pocit chtit evokovat tak jdi do toho mista a nakrm to tam pozornosti a ten pocit se vynori a naplni te. pokud potrebujes to delat vizualne tak si pro to misto vytvor vizualni odkaz.
    jinak prave ve spojitosti s aurou je toho hodne zaskatulkovanyho do barev.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    KUATO: ten závěr jako programátor potvrzuji, denně pracuju s koncepty, které jsou naprosto abstraktní a (pro mně postupem času) zároveň zcela konkrétní, a díky tomu, že tyhle koncepty mám "osahané", můžu je vidět/aplikovat ve zdánlivě zcela nesouvisejících oblastech typu "duchovno" a můžu se tak na věci pro jiné nedostupné třeba kvůli "bázni z posvátného" dívat zcela pragmaticky a z úhlů, které se prakticky nedají popsat lidem, kteří tytéž znalosti nemají...
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    GAF: Tvé řešení barev vnímám jako individuální talent, který bys měl rozvíjet. K tomu ti asi nikdo nic konkrétního neřekne.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: Zní to jako výmluva neschopnost žít svůj vlastní život, ale mohu se také mýlit. Těch "spasitelů světa" znám dost a přitom by měli řešit sami sebe a ne vesmír. Je to útěk.
    Já jsem součástí jakéhosi "kruhu" bytostí, žádám já je a ony mě, je to v rovnováze. Musím ovládat sám sebe, abych tam mohl patřit a sdílet.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: Ono se musí se sexuálními sila mi umět pracovat. Podle mého to není "samo od sebe". Je to hodně široký a individuální pojem.
    GAF
    GAF --- ---
    DARJEEL: že jste tady slušně trpěliví a hodný. Takže děkuju. A jinak, že holt se budu muset "nějak" snažit dívat se vnitřnim zrakem na něco co tam zatím nevidím. A nejspíš to pak časem rozpoznám. Ty barvy vzhledem k určité schopnosti. A že která vlastnost se týká které barvy se dá vysledovat například podle výkladů čtení aury.

    O ty barvy mi šlo protože je to něco hmatatelného. Nevím, že třeba jestli, když je člověk šťastný a prostupujeho to zrovna jako emoce, tak jestli by vnitřním zrakem šlo vidět třeba oranžovou. A pak, kdykoliv by člověk v sobě měl tendenci vnitřním zrakem vidět něco oranžového, tak by věděl se značnou určitostí, že se to spojuje se štěstím.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    DRAGEL: No ráda bych za sebe ručila, ale když jsi jen vykonavatelem vyšších sil, tak ani vlastně nemůžeš.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    VLKUN: Jn, s tím můžu jen souhlasit.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: šamani pracují se silami, takže bych řekl, proč ne. Sám mám jakousi zkušenost s bytostmi Svargy, úžasná je síla Striboga, praděda všech větrů, nebo třeba Velese "krále" síly a lesa ;-)
    S jinými bytostmi jsem se nesetkal s keltkými názvy mám nějaký problém a do tohoto lidu nepatřím.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    JASONEKK: úplně seriózně, před pár měsíci jsem to dělal, ale pak jsem viděl šamanskou práci s tabákem a to je ode mě ještě daleko, takže když bych se měl charakterizovat, tak ten co chodí světem síly.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: Být vykonavatelkou vyšších sil je fakt psycho - bezmoc. Zní to dost divně, jako by jsi sama za sebe nechtěla ručit. Vnímám v tom dost nerovnováhu.

    GAF: Nějak mi tam zní agrese a emoce ... to není moc dobrý kombo.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    jen když to tu čtu....mám také dotaz. Je tu někdo, kdo se dokáže prohlásit za šamana? Jde o seriózní dotaz ;)
    VLKUN
    VLKUN --- ---
    Aliquipso: řekl, bych, že magická praxe a sex se mohou hezky doplňovat, nebo také se vzájemně oslabovat - jako s lecčím jiným jde o to, jak k nim přistupuješ. Třeba v kombinaci tantry a šamanismu je sexuální energie (ne nezbytně přímo sex) plus, zatímco někoho jiného sex spíš vyčerpává, takže se mu raději vyhne. Hádám, že může jít o to, zda člověk sex bere jako čistě fyzický proces nebo i duchovní a jak si umí poradit s energiemi, které tím dá do pohybu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam