RUDOLF: Asi panu Franzovi tu petici podepíši. Nebudu ho volit, ale myslím si, že čím více bude nezávislých kandidátů tím lépe... Fischer ani Zeman se nestanou prezidentem, přesto (nebo právě proto) že jsou favorizováni masmédii...
Volba prezidenta České republiky bude v podstatě protestem české společnosti proti negativnímu vývoji způsobenému všehoschopným polistopadovým politickým establishmentem.
Samozřejmě, že posledních 20 let nebylo jen negativních - ale povšimněte si, že Váš úhel pohledu v mnohém ovlivní to, zda patříte mezi bohaté, či střední vrstvu nebo chudé. (Vím, že toto rozdělení je relativní, ale určitě víte co myslím...).
Lidé dostanou poprvé příležitost vyjádřit svůj názor prostřednictvím voleb prezidenta.
Pro mnohé bude výsledek překvapením.
Je však třeba brát v potaz, že česká společnost již delší dobu dávala politikům signály, že to takhle nejde.
Proto má dlouhodobě uklízečka větší kredit než posranec... pardon poslanec. ;-)
Možná, že společnost dospěla do bodu, kdy nechce v čela státu profesionálního politika, ale naopak někoho, kdo bude na stranách a politicích zcela nezávislý.
Někoho, kdo bude více naslouchat lidem než politickým stranám.
Politika mě přijde jako uměle vytvořený ring pro rozdělení společnosti.... Co tato země potřebuje, jsou čestní, nebojácní a pracovití lidé ve všech sférách.
Pokud je někdo gauner, je mi zcela jedno zda je to levičák či pravičák.
Patří do vězení.
Podle mě zvítězí nezávislý kandidát.