• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    já čím víc si to čtu, mám dojem, že je tím myšleno úplně něco jiného než obraz, totiž synchronicita pohybu, pokud budu přemýšlet eroticky..:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ja nad tim premyslim kolem dokola - moc mi to do te basnicky nezapada totiz;(

ale bud jak rika Rotwein anebo 'verne se zrcadlice' ... premyslela jsem i nad moznosti 'jeden druhemu zrcadlem', ale to uz by asi bylo moc posunute...

TAJFUNKA: dej vedet, jak jsi to vyresila.. :)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    já nevím, třeba "a věrni obrazům svým (obrazu svému)" je asi moc od věci?
    AETHER
    AETHER --- ---
    TAJFUNKA: tak na to se musim vyspat;)
    TAJFUNKA
    TAJFUNKA --- ---
    moc děkuju, jsme to ale pitomci.. :) nicméně do překladu tohoto textu to pořád není to pravé ořechové..

Ich verlasse heut' Dein Herz
    Verlasse Deine Nahe
    Die Zuflucht Deiner Arme
    Die Warme Deiner Haut
    Wie Kinder waren wir
    Spieler - Nacht fur Nacht
    Dem Spiegel treu ergeben
    So tanzten wir bis in den Tag
    Ich verlasse heut' Dein Herz
    AETHER
    AETHER --- ---
    verne se zrcadlit?
    TAJFUNKA
    TAJFUNKA --- ---
    prosím, potřebovala bych pomoci.. nemůžeme se doma dobrat pěkného českého překladu

Dem Spiegel treu ergeben

pomůže někdo, prosím? moc děkuju. nějak mám blok a už 2 dny nemůžu najít dostatečně výstižný výraz..
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    INANNA: astenický je úžasně zvukomalebné se slovem sténat...:)))
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Co třeba přeložit jako Bytí žádoucí(ho) (Sein-sollende) a Bytí možné(ho)
    (Sein -könnende); o zlommozkových aktivitách bych po včerejšku mohla vyprávět:)) Berlínský dialekt je v tomhle směru mimořádně schopný...:))

Hezké např. "sich anmeiern" - podlézat šéfovi...česky by to bylo taky zajímavé - majeřit se...:)
    INANNA
    INANNA --- ---
    ROTWEIN: Dekuju moc, jsi moje zachrana:) Nenapada vas vsak jeste k Sein-sollende a konnende, jak by se tam do toho, co LZE a MÁ byt dalo zapracovat Byti ci jsoucno. Mam pocit, ze je to tam dulezity... Mozek se mi vsak zlomil jiz pred drahnou chvili.

A co se tyce te "tenke kuze" - mezi nami "psychology" se rika, ze takovy/a je astenicky/a, to jen tak pro rozsireni slovni zasoby:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    a měkkosrdcatost tě přejde....:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    ...und die Dünnhäutigkeit gibt sich von ganz allein............
    mám tendence přeložit to opakem
    .......a hroší kůže naroste sama od sebe........

AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: Ja vedela, ze je na Tebe spoleh, ze nenechas muj den bez zajimaveho zamysleni:)

dünnhäutig znam ve smyslu precitlively nebo hodne citlivy - jmd reagiert dünnhäutig
    jinak v cestine nevim, rika se snad byt/nebyt z cukru, jinak me nic nenapada...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Aether: Milá Aether, slyšela jsi někdy výraz Dünnhäutigkeit ve smyslu opak hroší kůže, tj. když je někdo snadno zranitelný? V češtině snad na to žádné přirovnání není, ne? Alespoň mě nenapadá.....
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Hodno realizace j v každém případě to co být MÁ před tím co uskutečnit LZE. Jako úkol vlastního svědomí umísti to, co být MÁ před to, co uskutečnit LZE.

Widersinnigkeit - absurdita, nesmyslnost, protimluv

A do třetice - a taková je naše víra od počátků našeho myšlení..

INANNA
    INANNA --- ---
    To je veru kouzelna veta:)

Ja zas prichazim s nejasnostmi. Jak byste prelozili, resp. asi prelozily:) Sein-Sollende a Sein-könnende?

Kontext treba: Verwirklichungswürdig ist stets das Sein-Sollende unter dem Sein-Könnenden. Das Sein-sollende unter Sein-Könnenden zu orten in Aufgabe des Gewissens.

A potom co nejaky rozumny slovo pro WIDERSINNIGKEIT?

A do tretice: so ist unser Glaube seit Urdenken

Dekuji za pomoc.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---

Já nakonec takhle - nadouval otvory svého zpláclého hlízovitého nosu do okrouhlých chřípí a soptil hněvem.

Mně ta hlíza nejdřív nešla pod nos, cpala jsem tam bramboru nebo baňatost, ale hlíza je hllíza...:) neotřelá a trochu i mokvavá jako nos v zimě...:))
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: já ho právě neznám:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    :)) tak jsme na tom podobně. jen toho rypáku jsem ho ušetřila, je to jinak vcelku sympatická postava...:))
    AETHER
    AETHER --- ---
    Dírky jeho zplácnutého frňáku se nadmuly jako kančí nozdry, funěl zlostí.
    Nadmul dírky svého zploštělého frňáku co okrouhlé nozdry a supěl zlostí.
    Chřípí jeho zploštělého rypáku se nadmulo do kulatých nozder, supěl zlostí.

ehm... chtělo by to dopilovat, ale navalilo se tu na mě moc práce...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam