• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    PAN_MYVAL: z me zkusenosti PCR dycky profi pristup, jediny kdo se casto chova jako krupani jsou mestaci (u me cca polovina pripadu), na ktery nemam osobne problem zavolat PCR. Mam i hodne policajtu mezi znamymi a ofc najdes i tam dementy viz. mr. Cerny, ale to muzu rict i o lidech v praci, o pribuznych, atd.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    PAN_MYVAL: Mně teda přijde, že i když jsi někde venku bez roušky (neřikám v davu lidí, ale třeba na obyčejný procházce se psem či přítelkyní po skoro prázdný ulici) nebo po nočním zákazu vycházení a odchytnou tě policajti, tak stačí nechovat se jako čůrák a nic ti prostě neudělaj. Vyzkoušeno asi pětkrát. "Prosimvás dejte si tu roušku, aspoň tady na hlavní, díky". "Je půl jedenáctý, psa nevidim, doufám že jdete z práce, hehe"...

    Takže pokud tě tvá disidentská la resistance výchova nutí každýmu policajtovi na potkání odsekávat a citovat paragrafy (i když narozdíl od tý vykrmený svině Peterkový je ty asi budeš recitovat fakticky správně), tak se nedivim že jsou to pro tebe esenbáci a gestapáci :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: za poslední půlrok v souvislosti s nařízeními jsem přišel s policií párkrát do styku a vždy byli naopak velmi zdvořilí a vstřícní, myslím si, že až za hranou zákona (ani nikoho nelegitimovali, jen se omluvili, že tam jsou na udání, cvičně pohrozili a odjeli). Stejně tak nedávno PČR jako celek odmítla vynucovat nezákonné nařízení současného min. zdrav.
    Ale samozřejmě vždy jde narazit na blba.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    PAN_MYVAL: Očekával jsem nějakou podobnou odpověď, srovnání PČR s SNB nebo Gestapem (v tvým případě
    vichystickou policií). Je to podobně hloupý, jako ten argument s disidentama. Ne, opravdu tu nemáme totalitní režim, máme akorát jen hloupou vládu co nezvládá řešení pandemie a dělá blbce z občanů i z policie, která pak musí hloupá nařízení vymáhat, ale nemáme tu totalitu ani totalitní silové složky, tyhle analogie fakt nejsou na místě.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    PAN_MYVAL: A tohle má prosím řešení v jaké rovině? Policii co si dělá co chce, bez ohledu na jakýkoliv rozkazy?
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    SHADDIE: zaprvé: vážně ti přijde chování PČR v posledním půlroce (a zdaleka nejen, ale teď je to vážně epidemie) kvalitativně rozdílné od SNBáků před Listopadem? Občane bezdůvodně tě budeme legitimovat aby ses bál, že budeš popotahovaný za to že tu chodíš; občane teď tě trochu zmlátíme nebo s tebou exemplárně vymeteme zem, protože sice k tomu není důvod ale jsi nepřítel režimu a s takovými zatočíme; občane nepustíme tě na demonstraci ačkoli je takový zákrok nelegální, protože my neposloucháme zákony nýbrž Stranu a vládu; občane pošleme tě zpět i s celým autobusem protože panu ministrovi se tu camrat nebudeš...

    Zadruhé, jak trefně glosoval Terry Pratchett - "potíž s posloucháním rozkazů je, že se z toho stane zvyk. A pak už všechno záleží jen na tom, kdo vydává ty rozkazy". "Policie" je hloupé slovo, Američané mají mnohem přesnější "Law enforcement". Když ve Francii vznikla Vichystická vláda, ti samí policajti jako předtím jen poslechli rozkaz a nahnali Židy na sběrný stadion a pak do koncentráků. Když Třetí říše okupovala protektorát, ti samí četníci a finanční strážci jako za První republiky jen poslechli rozkaz a naháněli s puškami odbojáře. Když Gottwald ovládl republiku, ti samí pohraničníci jako předtím jen poslechli rozkaz a stříleli emigranty. A o nikom z nich bys neřekl, že jsou zlí, klidně 20 let - dokud nepřišel zločinný rozkaz a oni jej mechanicky neposlechli, protože to je přece jejich práce.

    Chápeš ten vzorec? Chápeš co z něj plyne i dnes? A chápeš co to implikuje pro "policejní pasivní zálohy" případně povolané do služby - jaké rozkazy by mohly dostat?

    Zato naše armáda byla proti svým vlastním občanům použita pokud vím jen jednou jedinkrát, v Plzni 1953, a to je ještě otázka nakolik pouze přicmrndávala LM a VMNB.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    PAN_MYVAL: Přijde mi komický argumentovat "blízkostí k disidentům" za minulýho režimu a tím vysvětlovat svůj zápornej vztah k dnešní PČR 31 let po revoluci.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PUFFY: ale tak MOČR bych asi ještě pasivní zálohu dělal.

    MVČR nikdy v životě, ale to ani předtím - část rodiny měla za minulého režimu blízko k disidentům a podle toho jsem byl odmalička patřičně vychováván ve vztahu ke strážcům socialistické zákonnosti.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Asi by bylo vhodné začít vysvětlovat (víc) veřejnosti, co znamenají pasivní zálohy, jak by mohly být nasazeny, jaké mají možnosti, když nasazeny nejsou a jaké jsou výhody a nevýhody být pasivní zálohou.

    Jestli vše dobře chápu, tak kromě záležitosti s Bruselí mají PZ (po absolvování výcviku) mimo nasazení asi největší význam v tom, že veřejné shromáždění už nebude zaručená bezzbraňová zona a Ivan Allahovič Čong si nebude moci být jistý, že svou nelegální brokovnici vůbec stačí zamířit.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Koukám tady už to někdo spojuje s existencí "pomocné stráže".
    Přiznám se, že takové spojení mě spíše děsí, než cokoliv jiného...
    Nařízení vlády pro zákon o nakládání se zbraněmi/Střelecká příprava - Stránky 8 - ZbraneKvalitneCZ
    https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?p=256218#p256218
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    PUFFY: to je jako Demagog.cz - ten také tvrdil, že Radek John lže a šíří konspirace když tvrdí, že EU chce zakázat zbraně. Protože Demagog požádal o oficiální stanovisko Eurokomisi a ta řekla, že žádné zbraně zakázat nechce, jen vypouští komuniké k debatě :o)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ELWERINE: Presne to jsem si rekla taky :)))) tolik volnyho casu...:)))
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PAN_MYVAL: jeste ze tam maji tu svobodu ;)
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    A jinak takto vypadá "poškozování dobrého jména" v praxi - pokus The Trace zařídit vyhazov/deplatforming pro Colion Noira, Nutnfancyho a další pro-gun youtubery vydíracím dopisem, kdy manipulací typu Motte-and-bailey křivě položili rovnítko mezi pro-gun youtubery a mezi pošuky co vpadli do Kongresu:

    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ELWERINE: ehm, a uvědomuješ si, že tím že poslušnost rozkazů státu neslíbíš se tomu nevyhneš, resp. je to prázdná množina?

    Protože pokud povinnost člena pasivních záloh poslouchat rozkazy nebude v zákoně, tak ty ji sice můžeš slíbit, ale stát ti žádné rozkazy nemůže vydat, protože "Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon".

    A pokud povinnost poslouchat v zákoně o pasivních zálohách bude, tak čím si konkrétně pomůžeš když to neslíbíš - že ulevíš svému svědomí když neposlechneš (a dostaneš padáka)? V tom případě se znovu podívej na původní znění slibu - vzhledem k první větě fakticky říkáš, že budeš plnit ty úkoly, které nejsou v rozporu s demokratickým právním státem. Předpokládám, že si nevyhrazuješ právo neplnit rozkazy PZ mýrnix týrnix, ale kvůli svědomí - jenže pro tvé svědomí ten slib fakticky obsahuje výjimku.

    Také myslím plnění slibů vážně - ale raději bych slíbil plnění rozkazů které jsou v souladu s právním státem, než abych slíbil že budu přijímat a respektovat nově vykonstruovaná "lidská práva" jako například "právo chlapce, který se prohlásí za dívku, navštěvovat dívčí sprchy a šatny". Což omylem prosazuje Kenjirův návrh v jeho nedotažené podobě.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    PAN_MYVAL: chtela bych mit tolik volneho casu, abych mohla psat prispevky o 6 az 7 odstavcich...

    V cem? V tom, ze vyhodil ten vnitrek zvastu, ktere ja, jako clovek, ktery kdyz neco slibi, tak to mysli vazne, bych rozhodne odmitala slibit statu, jakozto tomu, kdo by "plneni" slibu "vyhodnocoval".
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    NAVARA: myslím že máš prohozené odkazy. "Plné znění" vede na můj příspěvek doporučující vyškrtnout "ochranu dobrého jména", kdežto "Redukovaný" vede na originál plné znění od Kenjira. Logicky by to nejspíše mělo být opačně.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ELWERINE: ano? A v čem přesně?

    Kenjirův "teoreticky náckobijecký" návrh se od současné předlohy liší v tom, že:

    1) namísto
    " Slibuji, že jako občan a vlastenec budu respektovat principy demokratického právního státu a budu obětavě plnit úkoly, které mi budou jako členovi stanovené zálohy státu uloženy" říká
    "Slibuji, že jako občan a vlastenec budu respektovat a ctít principy demokratického právního státu, jakož i lidská a občanská práva."

    2) namísto
    "Slibuji, že při plnění úkolů stanovené zálohy státu i v občanském životě budu jednat odpovědně, odvážně a skromně. " říká
    "Slibuji, že se jako člen stanovené zálohy státu budu chovat tak, abych nesnižoval její vážnost a neohrožoval její dobré jméno."

    Jak ovšem trefně podotkl VOMAJDA, tohle "Kenjirovu doomsday mediálně-náckovskému scénáři" stejně nezabrání protože to umožní teprve ex-post je vyhodit poté, co KDMN scénář nastane a proběhne a mediální škody jsou napáchány.

    Akorát zároveň vyvolá to, že padáka z pasivních záloh dostane a tedy o své zbraně přijde každý, kdo kdekoli veřejně řekne nebo napíše cokoli, co se nelíbí Twitter Mobu, popř. radikálním hysterickým novinářům jako Patočka.

    Znovu podotýkám že to není žádná teoretická paranoia nýbrž prokázaná empirie, protože doložka o okamžitém padáku za "poškozování dobrého jména firmy" je již nejméně 10 let víceméně standardní součást pracovních smluv na Západě a každý si může vygooglit stovky případů, kdy byl někdo vyhozen právě za Kenjirovo absurdně nedomyšlené "poškozování dobrého jména", kdy sice neudělal nic objektivně špatného, ale něčím naštval běsnící Twitterový/Progresivní dav.

    Protože logika je pak neúprosná: "poškozování dobrého jména" je úplně jedno, zda dotyčný jedinec udělal něco skutečně zavrženíhodného nebo ne, protože účelem není hledat morální pravdu nýbrž mít klid od kritiky a dobrou reputaci.

    Takže kdykoli se na firmu vrhne úderka fanatiků s požadavkem vyhodit zaměstnance za údajný "prohřešek" OR ELSE bojkoty, mediální kritika a pořvávání demonstrantů, zaměstnanec je okamžitě obětován na oltář klidu. A se členy PZ by to dopadlo přesně stejně.
    NAVARA
    NAVARA --- ---

    Slib pasivních záloh


    Instrukce:
    Je pro mne přijatelný… - plné znění | redukované

    40 hlasy od 40 respondentů

    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    KENJIRO: To je naprosto v pořádku, souhlasím. Obecně.

    Ale úplně nevím, jestli je vhodné brát jeden klub na NYXu jako reprezentativní vzorek. A když už, tak si udělat třeba anonymní hlasování (nebo říct někomu, jako třeba mě, ať ho udělá). Asi víš, že tak 90% sledujících se tu prakticky nijak neprojevuje.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Blby je, ze proti EU provozujeme neco, cemu se anglofonne rika "uphill battle." A EU na nejaky libertariansky myslenky zvysoka kasle. Az se prokraji koleckama salamu az k tem milicim, tak bude chtit videt minimalne nejakou pseudoorganizovanou pasivni zalohu, aby to uznala jako milice, ktere necha zbrane, pokud se teda tim salamem dokraji az sem. Pasivni zaloha i s prisahou bude holt asi takove nejake nutne zlo, pokud nebude nekdo chtit pred odevzdanim zbrani jit delat odboj proti EU do hlubokych hvozdu. :-/

    Jina perspektivnejsi cesta s vyssi pravdepodobnosti na uspech me nejak nenapada. Na to, ze by nejak pozitivne a necekane zakrocila vis maior se spolehat moc neda.
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    PAN_MYVAL: jeho návrh je daleko lepší, než původní textace, která tam teď aktuálně je. Takže jestli nesouhlasíš, je to tvoje věc a nikdo ti nebere právo na názor.

    Jestli se chceš stylizovat do záporáka, tak prosím, ale to tady nikde nepadlo.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    OTAKAR: hele, víš jak... když jde o politickou otázku (tj. takovou, která nejde vyřešit odborně a nemá objektivně správné řešení), tak mne napadají dvě možnosti:

    a) zeptat se lidí, co si o tom myslí
    b) kašlat na to, co si lidi myslí, já tomu přece rozumím nejlíp

    a pořád ještě nehraju takovou ligu, abych preferoval b...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam