CERMI_FOX: Muselo by se to podat podstatně líp, než jsem v náhlém nápadu tady napsal, ale najít nějaké podobné formulace a prodat to tomu publiku, tak by se vlk (zakazovači) mohl nažrat a koza (naše práva) zůstat nedotčená. Jsou tu mezi námi advokáti i jiní lidé, kteří dobře vládnou slovem a princip je jasný - podat to co už máme tak, aby to znělo zajímavě a slíbit, že dosáhneme, aby to bylo v zákoně - čímž se mediálně "něco udělá" a přitom se zákon nebude muset měnit. A až zakazovači zase budou mít kauzu, tak zase bude možno jednak ukázat, co už jsme "udělali" (je to v zákoně? je, takže co?) a v případě nutnosti ustoupit o další kousek a místo do 30 let to třeba zavést plošně a začít přemýšlet nad dalšími vhodnými formulacemi.
Dokonce by to teoreticky mohlo jít navléct tak, že by další "drsné omezení" mohlo některé ty meze poněkud uvolnit a použít ten salámový princip obráceným směrem.
Jako jedna věc je, co ví lidi, kteří znají zákony a jejich dopad, druhá je, co žádá dav, který zákony nezná, jen chce nějakou akci okamžitě hned teď a že to musí být "zpřísnění".
Pokud to pomůže dobré věci, tak jsem ochoten ze sebe před zasvěcenými dělat při nejlepším "podivína", ale před davem tvrdě prosazovat zákon, který by zakazoval vlastnit více než jednu automatickou pušku bez povolení. (Já znám rozdíl mezi samonabíjecí a automatickou, dav ne.)