• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    KIE
    KIE --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: mě by zajímalo, do které skupiny v tom tvém třídění patří třeba pan Kuba - reprezentat "demokratické, pravicové, konzervativní strany" ....

    Dlouhou zbraň nemá mít jen tak někdo. Musí doložit, že ji potřebuje, říká Kuba - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/martin-kuba-ods-vlada-zakon-zbran-omezeni-politik-novela.A240114_182405_domaci_krd
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: doplním:
    „Dávali nám různé pilule a lidi, co tam přišli normální, se zbláznili“ | Paměť národa
    https://www.pametnaroda.cz/cs/magazin/pribehy/davali-nam-ruzne-pilule-lidi-co-tam-prisli-normalni-se-zblaznili
    Augustin Navrátil – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Augustin_Navr%C3%A1til#Pot%C3%AD%C5%BEistou
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    STENNY: Mýval má i nemá pravdu s tou antigun taktikou. Jde o to, že ta antigun skupina není homogenní. Jádro jsou hardcore levičáci, co následují učení soudruhů Maa a Lenina, a v konečném cíli nemají pochyby. Rovněž jejich myšlení zcela odpovídá feudálnímu uspořádání společnosti, kde vladař (typicky oni) zváží, co dovolí a co zakáže, a tak to taky bude - poddaní do toho nemají co mluvit a selské bouře budou krutě potlačeny fyzicky válečnickou kastou a psychicky kněžskou kastou (politruci). Takže dosáhnout zákazu je cíl přirozený a nemusí o tom moc dumat. No a pak máš další rozmanitou (miluju to slovo) masu lidí, kdy to je od "zbraní se bojím" přes "myslivci zabili srnečku a krásnýma očima" až po "chtěj si tu hrát na divokej západ ti frajírci nebo co" a ti se aktivujou příležitostně a přidají svoje hlasy tomu pevnému jádru a budou po určitou dobu opakovat jejich hesla. A to jádro o nich ví a umí s nimi pracovat a aktivuje je když nastane příležitost. Další vodu na jejich mlýn žene tendence politiků "ty vole průser musíme vykázat aktivitu" - no, a je to.

    GILHAD: to je mylné uvažování, ty vycházíš z toho, že snaha zakázat zbraně je motivovaná snahou zabránit vraždám a úrazům. Není to tak, to je jen zástupný důvod. Když si projdeš více či méně otevřeně deklarované důvody vládců, kteří to kdy v historii udělali, tak to zjistíš. Pár mrtvých je kterémukoli politikovi a vládci naprosto lhostejných, pokud to není jejich blízké okolí, nebo pokud to neohrozí jejich postavení.

    TOMASINO: "jeden z nás" no, nevím. To co popisuješ vypadá jako že ten pán měl zásadní problém sám se sebou, nerad bych ho potkal na silnici.

    BRUKEV: Na to je nejlepší odpovědět "protože celého policajta neunesu" nebo "proč mít hasičák, vy nevěříte v hasiče" a "ano, ani náhodou nevěřím ve státní instituce". Ale jasně, chápu, že tohle jsou řečnické otázky a pravý důvod je "politická síla vychází z hlavně pušky, komunistická strana musí mít pod kontrolou všechny zbraně, a tím pádem nebude žádná puška použita ke kontrole strany".

    PAN_MYVAL: Respekt. Tam mě nic nepřekvapí. S nima je to jako s Pytlíkama z Hobitína, nahoď téma, a řeknu ti, co napíšou. Navíc většina lidí, co se chce živit psaním vychází s probuzenecké sociální bubliny. V tisku byl ten dlouhý pochod institucemi celkem krátký.

    MCD: jojo, sul, neboli jih. Původně vymyšleno pro brazilce, aby se při tréninku navzájem nepostříleli. https://www.personaldefensenetwork.com/video/position-sul-015705/

    BAAL: To docela určitě bude. Zaprvé, prachy, ale spousta prachů. Zadruhé, v Sovětském svazu byla psychologie, a zejména psychiatrie, velice silným nástrojem v rukou strany, dokázali tím naprosto hladce likvidovat kohokoli. Pokud prohlásím disidenta za nebezpečného šílence, a nechám ho zmizet v psychiatrické léčebně s ostrahou, můžu si s ním dělat co se mi zachce, a defacto cokoli omluvím "je to cvok nebezpečný sám sobě" a "Cože to říkal? A vy se divíte, s tou jeho diagnózou?". Soudu netřeba, a doživotí za brutálních podmínek je na světě, a mezinárodní komunita je náhle bezzubá. Dnešní probuzenecká levice si to pamatuje a efektivně s tím pracuje. A pozor, tohle všechno, co jsem teď napsal, jsou paranoidní bludy, a nikdo normální to nemůže brát vážně. :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NAVARA: Ani tak ne odvest pozornost jako honem udelat "neco". Je uplne jedno, jestli je to picovina, pokud to PR smerem vypada jako ohromne prinosny zasah v pravou chvili.

    Vychvalili jsme do nebe relativne zpackane patrani po teroristovi i zasah na fakulte. Novinari nam jeste vrtaji ozralyho Jurecku na party, tak ted aspon honem zatocime s tema ozbrojenyma lidma, aby se masa ostatnich citila bezpecneji a videla jak to resime. A pak se to jeste pred volbama vsechno zopakuje ve stylu:


    2024: Prosadili jsme ucinna opatreni proti nebezpecnym strelcum, vyrazne zprisnili prilis benevolentni zbranovou legislativu, kterou nam zanechala predchozi vlada. Omezili jsme prilis jednoduche ziskavani zbrojnich prukazu i moznost porizovani nebezpecnych zbrani, zejmena utocnych pusek. Zavedli jsme povinna psychologicka vysetreni vsem zadatelum o zbrojni opravneni a zkratili trvani platnosti zbrojnich prukazu na dva roky. Venovali jsme take mnoho usili omezeni nebezpecneho olova v ramci Evropskeho boje s nebezpecnym materialm. A tim vsim jsme zajistili vyssi bezpecnost vam, nasim obcanum!
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    NAVARA: Držitelů ZP je kolik ? 300k ? Oprávněných voličů je něco kolem 8,5 mio. To znamená, že držitelé ZP představují něco kolem 3,5 procenta oprávněných voličů. Volby se dají prohrát i o desetinu procenta....
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NAVARA: jako la pardon, ale co je tohle za argument? To posloucham porad, ze XY padaji preference a potrebuje odvest pozornost. Jako jak odvede pozornost, nebo jak to souvisi se s preferencema? Jako ze mu diky tomuhle navrhu masivne stoupnou? Cmon...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Padají mu preference, potřebuje odvést pozornost, tak vymýšlí píčoviny no…
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Uz by toho Rakusana nekdo mohl zamcit ve sklepe a zahodit klice.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Na testy povinně
    Další věcí, ke které je podle Rakušana potřeba otevřít diskusi, je povinné specializované lékařské vyšetřené obsahující i psychologické posouzení daného žadatele o zbrojní průkaz.

    „Je pravda, že jsme u kulatého stolu slyšeli o nedostatku klinických psychologů a že aplikace takového ustanovení není úplně jednoduchá. My ovšem chceme, aby novela obsahovala možnost vládě vydat nařízení, které bude takové vyšetření udávat jako povinnost,“ řekl Rakušan.

    Podle poslance Letochy se zatím jako nejpravděpodobnější možnost jeví ta, že by případná povinná vyšetření prováděli právě kliničtí psychologové.

    Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/zbranovy-zakon-vit-rakusan-novela-strelba-filozoficka-fakulta.A240112_195016_ln_domov_lvot
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ERGOSUM: "U nás před léty v Budějovicích probodli na trhu v nějaké takové malé hádce jednoho obchodníka s dobytkem, nějakého Břetislava Ludvíka. Ten měl syna Bohuslava, a kam přišel prodávat prasata, nikdo od něj nic nekoupil a každý říkal: ,To je syn toho probodnutýho, to bude asi také pěknej lump.’ Musel skočit v Krumlově s toho mostu do Vltavy a museli ho vytáhnout, museli ho křísit, museli z něho pumpovat vodu a von jim musel skonat v náručí lékaře, když mu dal nějakou injekci.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ERGOSUM: Rozmnozovat se tak ci tak neni potreba, obcany prece dovezeme ze zahranici.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    TOMASINO: Pojđme to rozvést podrobněji.
    Na základě šeptandy "A ten jeho otec byl taky vrahoun. Vždyť měl doma zbraně!"

    Zakážeme mít osobám se ZP děti, pokud některý tvůj předek vlastnil zbraň nedostaneš rodičovský průkaz,

    Ten nápad je vůbec roztomilý.
    rodičovské průkazy, testy na zíískání, doktor, psychotesty, genetik, čistý rejstřík, pravidelné prohlídky a testy. periodické ověřování.
    trestný čin nedovoleného opotomkování
    když ztratíš způsobilost, nejen že nesmíš mít další děti, za což hrozí vězení, ale stávající ti budou odebrány a pokud v tom bylo kriminální chování, z důvodů genetiky sešrotovány.

    A pokud ti tento blábol nepřipadá jako vysněná cesta k zářným zítřkům, jsi PLODITEL a je třeba zajistit,aby ses nemohl rozmnožovat.

    Rozumím tomu správně?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MCD: alright, já to znal dlouho jen foneticky, a pak jsem někde viděl tuhle anglickou transkripci - každopádně dík za opravu/doplnění
    MCD
    MCD --- ---
    ANARCHY: Nevyžádaný postřeh: Nikoliv sool, ale sul (z portugalštiny: jih; vzniklo, když Američani cvičili Brazilce).
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    TOMASINO: Hele, ale ta námitka pořád trvá - já občas taky vidím chování, které je podle mně za hranou, ale ti lidi to dělají vědomě, a žádná prověrka nic podobného neodhalí.
    A já samozřejmě mám taky návyky, které by u žádného komisaře neprošly.
    Viz. typický příklad s tím selhačem a reakcí na něj - když půjdu někam na nějaké zkoušky, tak se předtím prostě jen jeden až dva tréninky zaměřím na odučení instinktivního zvyku dorazit zásobník, přetáhnout závěr a co nejrychleji pokračovat ve střelbě.
    Stejně tak jako se ten jeden-dva tréninky zaměřím na to, abych se odnaučil zbraň automaticky stahovat do soolu místo té prapodivné sportovní pozice se zbraní u těla a namířené k terčům a podobně...
    BAAL
    BAAL --- ---
    TOMASINO: A nebylo by lepší kdyby si svoje (pravda troch šílené okolí?) nahlásil na polici z podezřením nějakých přestupků proti zákonu o zbraních místo vymyšlení systémové buzerace pro všechny?
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    BAAL: Protože ve svém okolí sleduju, kolik nekompetentního jednání se naštěstí nedostane do televize.
    BAAL
    BAAL --- ---
    TOMASINO: Pokud se nepletu tak jsme v ČR nikdy neměli jakýkoli problém s nekompetencí držitelů ZP, krom příběhu o přibuzném co házel patrony do ohně, což by před komisařem asi težko dělal. Tak se stále podivuju, proč tu myšlenku rozvijíš a stojíš si za ní a v důsledku vyrábíš neexistující problém?
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    PAN_MYVAL: Myslel jsem si, že se toho chytneš. Dovozuju jenom to, že dát člověku něco celoživotně a nedotknutelně je chůze po tenkým ledu a bude toho proti nám zneužíváno jak samotným aparátem, tak vcelku logickým postojem veřejnosti. Z toho příkladu vidíš, že i nám se může za 10 let stát, že se "rozbijem" a nebude jak na to přijít.
    Proto jsem zastánce nějakého periodického ověřování, kterým sice projde procento psychopatů, ale neprojde jím mnohem víc procent nekompetentních lidí, a proto neni zbytečný. A asi už vždycky budu, jenom bych to nenastavoval tak, že neuděláš - končíš. Spíš sem přijď s platnou prohlídkou, nastřílej něco do terče a ukaž manipulaci. Ústní otázky jsou na širší diskuzi, aby se z toho nestalo biflování něčeho, co se za rok stejně změní a po zkoušce stejně zapomene. No a když neuděláš jednu nebo víc z těch částí, máš 30-180 dní na to, abyses dostavil na opravu jenom toho, kde jsi neprospěl. Takhle to běžně funguje jinde a je to tak v pořádku.
    Nedávno jsme třeba narazili na práci kolegy od konkurence, který děsně řešil atesty k uzávěrům, ale vůbec se nevěnoval výměně vzduchu. Vůbec nepochopil, že když vejde dovnitř obsluha, už z ní nikdy nevyleze kvůli otravě CO. Až se ho při periodickém přezkoušení inspektor zeptá jak postupuuje, tak mu to neřekne a pošlou ho dostudovat problematiku. Do té doby bude mít pozastavenou činnost. U nedotknutelného glejtu by ho nikdo neodhalil do doby, než na to přijde nějaká kontrola (kde ty zprávy ani neumí číst) nebo havárie, když už je pozdě. Já tady teda vidim furt ty samý zrádnosti lidského faktoru, ať jde o činnost jakou chce. Už při vzniku cechů ve středověku se daly nějaké požadavky na odbornost a ty cechy si to hlídaly.Každý musel dělat svou práci pořádně a to je celý, co od lidí chci. Žiju ale na venkově a vidím velký počet skutečně tristních případů napříč obory, ve kterých se pohybuju. A tak je to bohužel i u inspekčních orgánů, kde mě doslova zaráží, že někdo, kdo vykonává státní dozor, není schopen nebo ochoten se vzdělávat anebo má problém s pochopením psaného textu a praxe.

    GEKONZPRAHY: Já taky, ale zase rozumim tomu, že může mít dlouhá léta týraná osoba problém se postavit proti agresorovi. Nebo dlouholetý přátelé proti někomu, kdo byl celý život normální. Vůbec dodneška nechápu, jak může nastat taková degradace zdravýho, normálního člověka. Na základě šeptandy to vypadá, že v tom sehrály roli geny a že otec dotyčného jenom neměl možnosti vytvořit až tak nebezpečný situace.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    BRUKEV: Spurný je autor této odporné agitky. Není to žádný novinář a už vůbec ne "dlouhodobě se zabývající problematikou držení palných zbraní", protože to by znamenalo nějakou vyváženost, objektivitu, kompetenci. Je to jen prachsprostý manipulátor, demagog a lobbista za totální gun ban.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam