• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    BAAL
    BAAL --- ---
    REDSNAKE: Takova sobota s termoskou na suchdole, hmmm

    SWIST
    SWIST --- ---
    BAAL: No.. Mohlo to dopadnout i hůř..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BAAL: no doufám no..už aby to bylo
    BAAL
    BAAL --- ---
    REDSNAKE: Snad to pani Petra brzo opravej:-(
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    IMOLOL: Věříš že jsem to radši nikdy nepočítal? Zřejmě by za ten balík byly lepší pušky, ale 10/22 má tu výhodu že to je jak lego, tak jsem nakupoval postupně.
    Zkusím si vzpomenout:
    Ruger 10/22 cca 12k
    Pažba 5,5k
    Tlumič 3,3k
    Bipod 2,3k
    Volquartsen extractor, bolt release, v-block 1,6k
    Volquartsen drop in hammer 1,6k
    Volquartsen trigger 1k - resp jazýček spouště, není to celý kontejner
    Green mountain barell s match komorou stála tehdá kolem 4-6k?¨
    Optika je vortex za 6,5k
    montáž asi do litru?

    Takže...necelých 40 litrů? Nesmysl no, ale miluju ji. Jen bych s tím měl střílet častěji.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    REDSNAKE: na kolik přijde takovýhle setup?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KIE: Jsem pomerne prijemne prekvapen diskuzi pod clankem.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    KIE: "ty vole průser musíme vykázat aktivitu" jinak odkdy je ODS demokratická, pravicová a konzervativní strana jinde než ve svých snech a předvolebních kampaních?

    XMEDA: co je to za pažbu?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    XMEDA: Pro armádu ta sklopnost a kompaktnost tak důležitá není - to je klíčové spíš pro civilní sektor.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Jak vnímáš zbraně? (ANKETA)
    https://youtu.be/rauSJ79ztok
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    Líbí se mi, jak to nevzdáváš :D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MAZDA: Dotaz byl na zkracovani US pusek a k nemu vysvetleni.

    Ad ty: I vychozi SA58 a AKM s padlem jsou kratsi nez M16. Az kdyz se amici v Iraku v devadesatkach motali s metrovyma puskama, zamysleli se a prisli s 14.5" M4. Ale kam pak zkratis M4? Uz jen dalsim rezanim hlavne na ty ruzne 10" podivnosti. A to uz je pak skoro jako AKS-74U.

    Ad AK: Poslednich 35 let vyrabeny AK-74M maji standardne polymerovou sklopku. SA-58 se zakousl devadesatkovym pre/rozvratem a krome nedodelane CZ2000 LADY (se sklopkama) byl vlastne upgrade az Bren, opet se sklopkou. Ale i na starou SA-58 nasadis co libo, lehko se to pak sklopeny vejde do mensi tasky apod.



    V 5.56x45 sklopis tak leda nejakej SIG MCX, HK G36, Berettu, Breny apod. Anebo adaptery na preruseni buffer tube, ale pak s tim nevystrelis slozenym. Kompaktnost a transport taky muze byt zasadni faktor pro vyber kveru.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PIVECEK: vzhledem k tomu, že 300 Blackout, kterou teď hlavně střílím, stojí 18,- za ránu, tak mně ten relativně malej (vzhledem k tomu kolik toho z 223 vystřílím oproti 300 Blk) rozdíl v ceně 69gr nábojů tolik nestresuje...
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    Abys pak třeba nezjistil, že koupit novou hlaveň od faxonu a střílet levnější patrony by ve finále nebylo ekonomictejsi :)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    ANARCHY: No proto ti to radši dávám na vědomí, že to rozhodně není obvykle. 1:7 je nejběžnější stoupání na trhu a 55grs nejpoužívanější střela na civilním trhu, minimálně u nás.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PIVECEK: Po pravdě jsem to už dál nezkoumal a vzal jsem jako fakt, že ty 55 jí nechutnají, a jen náhodou jsem přišel na to, že ty Normy lítají dobře
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    ANARCHY: Nezkoumal si to nějak více? Protože já mám 1:7 tr u dvou ze tří Ar15 a všechny 55grs střely z toho lítají dobře, naplocho mi nelita nic od největších mrdek po Ruagy.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    XMEDA: Rád bych podotknul, že AK má délku hlavně lehce přes 16" a u motostřelců se v celé VS fasovaly prakticky výlučně zbraně s pevnou pažbou. AKS/AKMS a Sa58V se fasovaly u výsadkářů/průzkumníků a snad ještě u spojařů. V ČSSR pak ještě u vnitráků.
    Tolik k té sklopce v OT/BVP.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    IAMTHELAW: Naprosta vetsina standardni pechoty se oproti ruznym predstavam na vetsi vzdalenost ani nesnazi neco mirene trefit, jde vesmes o kryci palbu a hromadnou palbu. Na ty Anarchyho vzdalenosti 500m je primarne kulomet, 7.62x51 DMR, OTcko, nebo vysilacka se spojenim k minometum/delostrelcum.

    No a na ty beznejsi vzdalenosti do 200m ty kratsi hlavne staci jako kompromis delky kveru, kor kdyz klasicky AR nema normalne udelatelnou sklopku a blbe se s dlouhou lozi do 4x4, OTcka, nebo pohybuje v domech.

    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MAZDA: Je fakt luxusní - zkoušel jsem ho srovnat s Geissele a Schmeisserem, ale vyšel mi z toho osobně jako pro mně nejpříjemnější.
    Navíc mám verzi s nastavitelným odporem (2,5lb - 5lb), takže jsem si ji naladil přesně na svoje prsty, a prostě zatím je to nejlepší spoušť kterou jsem měl kdy možnost zkusit - asi si ji časem pořídím i do toho Siga, jakkoliv tam i ta tovární je relativně příjemná (oproti tomu ten základ Taurusu mi doslova dělal mozoly na prstech, jak jsem musel zabírat silou - plus ještě odlitek spoušťového jazýčku měl na vnějších hranách docela otřepy, které se zarývaly do prstu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam