• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MANFRED: ma to kolega, je to tenucky tak akorat na krajeni salamu.. nemuzes s tim poradne seknout, bodnout ani zapacit. 4116 Tanto je proti tomu zlaty..
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: Proč myslíš, že byla horší? Blbě se s ní páčilo?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MANFRED: ale stala za prd
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: Dřívější nedlátoidní verze se mi líbila.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HENNYVILLE: Jasny, me akorat znepokojuje ten cenovej rozdil, a to u vsech Shiro Kamo AS nozu, nejen u obou gyuto. Protoze tam by stalo za to koupit i ten 9,5 cm vykostovak a 14 cm petty (to se rekne cesky jak?), pokud se jedna o dobry noze (podle tvych zkusenosti s R2 snad jo).
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    SAMOUT: podle me sou stejny, vahovej rozdil muze byt i kvuli rozdilne rukojeti. tydle noze nejsou nikdy dva stejny. napis mu a on ti rekne kde je rozdil, pokud nejakej je.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HENNYVILLE: Ještě připomeň tu hroudu oceli na trnu, která mi i na kotoučovce dala docela zabrat, než zmizela :D
    KURE
    KURE --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    CS39LSFD Cold Steel Leatherneck SF
    https://www.youtube.com/watch?v=eDB51Iu5Th4
    EDAK
    EDAK --- ---
    Vy me s tima japonskejma kudlama fakt nicite, zrovna jsem si rikal ze se zeptam na nejaky doporuceni do 2000 korun, ale asi nad tim budu jeste dva tri mesice meditovat a pak se zeptam na radu a dooruceni az budu mit na neco poradnyho :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Tohle je proste divny. Tyhle dva noze jsou zdanlive totozy, ale lisi se v detailech a cena je uplne jinde. Tak jsou stejny nebo ne? Asi ze sebe udelam testera, a tomu svedskymu typkovi napisu.
    Shiro Kamo Black Dragon : Kockkniv
    http://www.cleancut.se/...kamo-black-dragon/kockkniv2013-08-22-12-33-182013-08-22-12-33-18-86-detail

    Shiro Kamo AS Gyuto 210mm
    http://www.chefknivestogo.com/shkaasgy21.html
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    HENNYVILLE: dekuji velice, aspon nekdo uz tu slepou ulicku proslapal :), ale ze bych teda cekal, ze to bude tak hrozny to ne...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    LUCKYBSD: vzhledem k tomu, ze si sem tenhle jeden zmetek koupil, tak ti to velice rad povim :-) a je to celkem nedavno, takze to mam v zive pameti. Toto je jeden z dukazu, proc nikomu nedoporucuju si koupit levnej japonskej kuchynak. Je to proste sracka na entou. Pravidlo ze kazdej japonskej nuz je skvelej a nadprumernej je proste blbost. Retence ostri nula. Nevydrzi to nic, tim mam na mysli NIC. Jen pro predstavu dam par fotek.
    o nejakym fit&finishi se neda vubec mluvit. Vsechno hranaty, ostry hrany, krivy, ostri zadny, vybrus nulovej.

    takze sem se hned ten vecer nasral a chtel to srovnat, je pro predstavu, u normalne zakoncenyho kvalitniho japonce by tahle brusba na plocho brala Kurouchi rovnomerne, tady jde videt jak je to v prdeli

    rucka byla to nejhorsi co sem kdy mel v ruce, takze sla hned dolu

    Nastesti vim, ze se muzu spolehnout na jedno mistni ID JOSEF_K a ten mi behem pul hodiny udelal novou jednoduchou, drzitelnou a funkcni rucku.

    btw, cely to kurouchi z toho slezlo, kdyz sem to dal do horkyho octa aby se na tom udelala aspon nejaka patina. ta se neudelala, ale aspon to spadlo samo :-)
    bohuzel se jim nepovedlo ani dat vlastni logo spravne, mozna to tak ale ma bejt )))

    no a takhle ten nuz vypada asi po deseti dnech co ho mam, ted s nim jenom bouram kurata a vubec se s nim neseru, ostri nedrzi, nemam ho rad. btw, muzes ho koupit i v CZ, nipponshop.cz tipek ti rekne ze je to za tyhle penize super a ze tohle narozdil od shirogami vydrzi dyl ostry :-) to je to co rikam, neda se generalizovat ze shirogami neumi bejt ostra, jde o to kdo to dela a jak s tim matrosem dela. tady mas muj osobni nazor na Zakurvi.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    HENNYVILLE: kdyz uz tu resis uhlikovky, muzu poprosit o tvuj osobni nazor? Ma cenu zkouset neco takoveho? http://tosa-hocho.de/favorite.htm je to nejakej Nemec, co si nechava posilat noze od kovaru z Tosy. Ta drazsi serie od Zakuri ma na USA forech dobrou odezvu pro pomer cena/vykon. Ale nevim co ty levnejsi okolo 35-50E. Pocitam s tim, ze to bude hur opracovany, ale imo nic co by nespravil smirgl, coz ostatne jsem musel i u toho tojira za 1500. Rucky maj zjevne ruzny podle fotek, ale to tyhle levnejsi maj rucky levny kazda. Dopravu ma kolem 5-10E do CZ a neplati se DPH (jestli jsem to pochopil spravne z nemciny a google translate :)), tak me trochu to laka. Pac nevyuziju nuz za 3k+, ale z uhlikovky mam nekolik nozu a bavi me na tom, jak se to snadno a rychle brousi.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    mnohokrat diky vsem. doreseno v poste :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Ještě upozornění: ta kresba u damašku má časem tendenci blednout.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ELPASO: tady serie Blue Moon http://japanesechefsknife.com/SPECIALS.html#Specials musis trochu dolu.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    HENNYVILLE: to vypada moc hezky... skoda, ze je tam vsechno SOLDOUT, ale koukam, ze drtiva vetsina ma delevery 45 dni, coz je fklidu....

    za me rozhodne best KAGAYAKIA z AogamiSuper - HRC64?

    225USD uz je trosku raketa....

    a u tech Tadafusu je stejnej link jako u Takefu
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ELPASO: Ok, ja osobne bych to v kufru vezl z tohodle shopu.
    dam par tipu http://japanesechefsknife.com/FurinkazanKurouchiSeries.html#FuRinKaZanKurouchi
    http://japanesechefsknife.com/FurinkazanSpecials.html#FuRinKaZanSpecials - tady je treba od Akitada Hontanren-Mizuno gyuto 240 z white#2 za 225USD (kudla jako krava za ty prachy)
    tady bezne bejvaj on stock kudly z Takefu od Asai z aogami super s HRC 64 za par penez http://japanesechefsknife.com/KAGAYAKIAogamiSuperSeries.html#KagayakiAogamiSuper
    tady jsou ty Tadafusy http://japanesechefsknife.com/KAGAYAKIAogamiSuperSeries.html#KagayakiAogamiSuper -podle me dobry prvni japka za ty penize. Vyser se na damasek a kup si trochu kvality, neres jak to vypada.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    WITTGENSTEIN: njn, kdyz jsou na shopech videt kudly za 5000USD... tak je to tezky :) ale furt si myslim, ze na domaci ne-kazdodenni vareni to staci a ze z toho budu mit hezkej pocit
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: Koki ma nejaky rebrandovany Tadafusy z Blue 2 za kilo, to si myslim, ze je fer.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam