• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    LEON_KOWALSKI: verze bez zoubku je, doufam, ze mi brzo dorazi, pak poreferuju
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ty zoubky si mohli odpustit
    JIKE
    JIKE --- ---
    NEW! Gerber StrongArm Knife REVIEW - Is it BETTER than LMF 2 and PRODIGY?
    http://www.youtube.com/watch?v=1OX28GZOiI8
    FINSON
    FINSON --- ---
    LEXXA: Jsou to debilové, co na tom nechápeš. Nerozumím tomu, nepotřebuju to a jsem dost velkej kokot, abych se toho iracionálně bál, no tak to zakážu všem, aby mi to nelezlo na oči, neasi.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LEXXA: No, hlavne jednoruky noze nejsou zakazany, normalne nosim sebenzu ktera se otevira jednou rukou stejne rychle jako ten OTF. Myslim, ze neni treba hledat racionalni oduvedneni, ponevadz jak uz jsem psal, ten zakon ovlivnily zeleny prcinky kde jaksi hledat neco racionalniho je ztratou casu.

    Jj, tady jde vsechno dost primocare a rychle. Vypis z trestniho rejstriku objednam online a behem dvou dnu ho mam doma ve schrance, zadost o zbrojak dam na obec a behem tejdne ji mam doma (musej to dat ke schvaleni kantonalni policii, to je ten pan co jsem s nim mluvil). A urednikum zavolat je to nejjednodussi, a taky nejlepsi reseni - clovek se prave dozvi na co berou ohled. Napriklad u odpisu z dani to tak delam pokazdy, proste se jich zeptam co musi bejt splneny aby mi jej uznali, oni mi to reknou, ja jim to dodam a je to vyrizeny.
    FINSON
    FINSON --- ---
    BLOWUP: Úžasný. Nemám k tomu co dodat.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    FINSON: tak on je tu jako jinde halt stalej boj mezi silama dobra a zla :-) Zeleny a rudy pusinky by samozrejme ty zly zbrane nejradeji doma mit zakazali uplne, v tom se nelisej od tech vasich. Takze halt v zakone o zbranich prosadili alespon takovyhle picoviny. Pritom navzajem pobodany albanci nekde pred diskoskama jsou skoro kazdej vikend, zakon nezakon, haj hou.

    V tyhle souvislosti ted prosaklo, ze nase skvela socanka Sommaruga nam opet lhala, kdyz tvrdila ze Svycarsko dostane od EK vyjimku na drzeni zbrani. Prej budou nutny psychotesty a clenstvi ve streleckym spolku, plus potvrzeni ze pravidelne trenujes. Coz me netanguje - ve spolku jsem a trenuju kazdej tejden, naposledy vcera :-) Nicmene, strelci se uz docela fest nasrali a pokud Sommaruga EK nepresvedci aby zatahla vocas mezi nohy, tak ji kvete referendum o vystupu ze Schengensky smlouvy (coz si vsichni kolegove strelci tak jako tak zbozne prejou :-) Zorganizovat dostatecnej pocet podpisu pri poctu aktivnich strelcu je u nas otazkou tejdne, a vetsinova podpora v obyvatelstvu je stale jeste komfortni. Uvidime :-)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    FINSON: mne psis nejde do hlavy proc nuz ktery se otevira jednou rukou je nebezpecnesi nez nuz kery se ednou rukou neda otevrit. v pripade nutnosti (predpokladejme ze jsem kriminalni zivel, kvuli kteremu ten zakon patrne je) dokazu ublizit stejne rychle a ucinne opinellem jako z automatem.
    BLOWUP: ty jsi se bavil z urednikem? resil jsi to tri dni zpatky a dneska jsi se s urednikem bavil? to je efektivita! u nas na blbou repliku karticky vzp musis cekat 2 mesice...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    FINSON: to je proto aby zločinci nemohli nosit nože na veřejnosti. ..... že to nemá logiku? No, nemá. Žádnou.
    FINSON
    FINSON --- ---
    BLOWUP: To je taky dobrý - ve Švýcarsku může být v každým baráku fullauto puška, ale vystřelovací nožík ne. Člověk nepřestává žasnout.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    heh, tak jsem se ted bavil s policejnim dustojnikem, ktery je odpovedny za udelovani vyjimek. Zavolal jsem mu, ponevadz me zajimalo jak budou na podobnou zadost reagovat. Byl velmi ochotny a vysvetlil mi, ze prakticky na udeleni vyjimky nemam sanci :-) Rikal, ze zakon u zakazanych zbrani vicemene s vyjimkami pocita pouze v oduvodnenych pripadech. Na moji otazku, co presne takovy oduvodneny pripad predstavuje rikal ze treba kdybych byl pozarnik (u nas je tzv. dobrovolny pozarni sbor, treba bych mohl do nej vstoupit :-) nebo kdybych byl telesne postizeny a potreboval bych ten nuz otevirat jednou rukou. U sberatelstvi je to pro nej spis nedostacujici. Nicmene, posleze jsme se uz bavili o tom kolik nozu uz mam a od kolika by to mohlo fungovat (50). Kazdopadne diky nemu vim, ze musim k zadosti na formulari prilozit dopis podrobne popisujici moje pohnutky. Coz neni problem, okecat umim cokoli :-)
    Taky mi rikal, ze bych i tak ten nuz nesmel nosit. Ptal jsem se ho, jak to je s tema postizenejma, ze ti kdyz ho potrebujou tak jim ve vitrince neni moc platnej. On na to, ze v tom pripade je nutny povoleni k noseni. Tak se ptam, jestli je nutny o takovy extra zadat a on ze nevi, ze zatim jeste nikdy povoleni pro noseni zakazaneho noze nevystavovali :-)))

    To be continued.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    BLOWUP: Ale vzhledove a mechanicky je proste nadhernej :-) je to jako ferrari, taky na to koukas s naboznym obdivem, imponujou ti krivky a vykon ale vis ze do toho nikdy nenalozis rodinu a z 99% se s tim neprojedes tak, aby si ten vykon vyuzil.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    BLOWUP: Triton je fakt designove unikatni OTF, taky se mi hrozne libi, ale takovyhle penize do noze bych za soucasny situace taky neinvestoval. Navic stylove je to pro me spis fakt takova frajerinka a znamka luxusu nez nuz na bezny pouzivani. Pokud to teda nebudeme brat jako prostredek pro sebeobranu.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: To mi připomíná finty typu dárkový pokaz na 500, který jsme svýho času nakoupili a rozdali ženskem na služby kadeřnictví a hajzla z toho kadeřnictví, kterej jim následně tvrdil, že poukaz platí jen 400, protože z toho musí odvádět daně :-)..jenže se naštěstí nedaly, takže se rozdaly tradiční poukázky do kaufáče a s hajzlem se vedl letitý soudní spor, protože dárkový poukazy nechtěl vzít zpátky :-)


    Tak tohle mi dělat neměli...klid..nepotřebuju to..nepotřebuju to....
    ESTERTIARY ESEE Tertiary Push Dagger ESEE Knives Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/esee/ESTERTIARY.php
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XMEDA: No, vyšší cenu za platbu kartou mají na spoustě míst. Ale ne 10%, myslím že 3,5%.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LEON_KOWALSKI: ale jako jo, vzdycky je potreba porovnat vsechny moznosti nez se neco objedna.. jen jsem upozornil ze uz nejsou tak vyhodni, jak byvali. Bezne tam meli o 20% mensi ceny nez Sulc. Ale taky podivnou flignu, ze jsem si treba objednal kudlu, bylo tam 900.. prijdu vyzvednout na prodejnu a typek ze 990 jakoze 10% z ceny za platbu kartou. wtf

    Ale vystavku maj peknou
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LEON_KOWALSKI: 900 + 120 = 1020, ne 1200, ty blbče.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XMEDA: jenže u Šulce zase musím připočítat 120 kaček, když nekupuju nad 3000 takže nůž za 900 je za 1200. A jak jsem se tam koukal, tak některý jsou téměř identický - Avispa Šulc - 1050 Kč .... identický .... Avispa mujnuz 1090 Kč
    Něco má Šulc levnější, něco naopak dražší + poštovný. Takže mě zatím vychází líp nákupy v mujnuz .... akorát kuchyňáky má Šulc větší výběr.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    TEDDYBEDDY: Na damasek seru, zrovna u otf mi prijde jak pest na voko :)
    Ten microtech jsem samozrejme okukoval, ale me prijde hnusna ta rukojet. Muj ideal je triton od jeffs harkin, ale proti nemu je i ten dost drahej infidel pomalu zadarmo :)
    A designem je mu ten infidel asi nejbliz. Tjo. Bude to halt drahy.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    BLOWUP: já jsem v tomhle vzornej migrant ;-] a nedovolený zbraně nevozim, ani větší nože (a když je potřeba, tak ne tak, aby je někdo našel při náhodný prohlídce), ani třeba teleskop u sebe nenosim (upřímně řečeno se mi ještě ve Švýcarsku nestalo, že bych ho potřeboval). Historicky mě šacovali spíš na přechodu v Schaffhausenu a tam je zajímalo hlavně jídlo a případně nějaký spotřební zboží. Ono svoji roli asi hraje, že v Německu jsou předpisy stran nožů přísnější, tak snad ani nečekaj, že by zrovna z tohohle směru lidi vozili nějakej arzenál.

    Ostatním omluva za chatík.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam