• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    WAMP_ELF:Za mě Wave
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    WAMP_ELF: charge nebo wave
    JIKE
    JIKE --- ---
    WAMP_ELF: za mě ano. charge...
    381007: a já si myslel, že právě říznutím ukáže, že se mu něco nelíbí :-)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    dotaz na zdejsi moltitool geeky, jaky leatherman je nejvsehoschopnejsi?
    381007
    381007 --- ---
    FINSON: jak říká můj kamarád: "Nůž neumí mluvit. Říznutí je jediný způsob, jak Ti může dát najevo, že Tě má rád." :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    JIKE: Fáč už nemám, pěkně se to zatahuje, teď jsem si lehounce pootevřel palec :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    FINSON: ano. nečekal js ijak hodně jedovatý to bude, a jak máš fáč na ruce jště z minula, tak se to nedrželo nejlíp? hádám?

    jinak břidlici jsem používal už jako malej kluk, ale nic moc to nešlo, asi blbý kusy a hlavně nůž z číny co moc nejde nabrousit. na Mikov jsem to nezkoušel. Ale břidlice dobrá jinak!
    FINSON
    FINSON --- ---
    MANFRED: To je hezký! Skoro to vypadá, jako kdyby u Bradfordů opisovali :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Podobně dobrej pocit jsem měl kdysi z Marbles Trailmate, bohužel mi neříkal pane, taky podobně jednoduchá kudla plus teda muj vysněnej materiál na střenky :-)..
    FINSON
    FINSON --- ---
    Lepší fotka Guardiana:
    FINSON
    FINSON --- ---
    A taky jsem nějak mimochodem přišel k jetýmu Bradford Guardianovi 3 - materiálově je to nuda, ale ergonomicky je to zjevení, vypadá to fádně, ale drží se to a pracuje se s tím neuvěřitelně dobře. Plus je to placatý a mrňavý, takže to rychle vytlačuje z kapsy toho fešáka od Želvy.
    Broušení na břidlici a na kůži dopadlo úplně stejně:

    FINSON
    FINSON --- ---
    Motal jsem se teď po jednom starém opuštěném hospodářství a v hromadě rezavého nářadí a brousků na kosu objevil docela hezkou tabulku břidlice. Uloupežil jsem ji a jelikož můj kapesník nožík od Želvy už potřeboval trochu přibrousit, zkusil jsem to na té břidlici (a obtáhl na kůži samozřejmě). Krásně to vytáhlo ostří a fazetu a řeže to jaxwiň, je to hódně jedovaté, bříško čepele naplocho zajede doprostřed lístku na poznámky jak do másla, velice pohodlně se s tím taky otevírá karton s mlíkem. Can't beat the classic, chtělo by se říct. Kontrolní otázka, soudruzi a soudružky: Fiknul jsem se s ním nebo nefiknul jsem se ním při tom testování?

    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    SIRIUS: Já mám a jsem spokojený. Na mojí ruku by mohl být o něco větší, ale na office edc dobrý. Ta karabina/ otevírák na lahváče je pro mě úplná zbytečnost, ale nepřekáží a váhy to moc nepřidá.
    Celkově je tlustší, což je ale na místě očekávat, když obsahuje dva šroubováky a tu karabinu.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    nemate nekdo zkusenost s timhle nozem? http://www.leatherman.cz/produkty/noze/leatherman-crater-r-c33t/ prijde me fajn ta kombinace normalniho noze a k tomu takovy ty zakladni nastroje. normalne nosim kombo nuz + multitool ale obcas by se hodilo neco lehkyho co poresi takovej ten rozumnej zaklad
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ISCH: Fakt? To mi nikdy nepřišlo....:-) Zrovna dneska jsem dodělal jednu kudlu a začínám s produkcí jigged bone, našel jsem exclusivní kost v lese, jen přemítám nad fialová..nebo oranžrůžová... (lebka nebyla:-(
    ISCH
    ISCH --- ---
    MANFRED: Hele co Ti na to říct... Ženská prostě, křivdy si pamatuju neomezenê dlouho.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ISCH: Až budeš dost hluboko, koukni kam dali Žižkovo pásku přes voko, hodila by se mi na maškarák :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    ISCH: Tím hůř :-/
    SPYDER
    SPYDER --- ---
    Zdravím všechny sháním tento nůž je to Timberline Special Service, designed by Spyderco. Ztratil jsme ho před mnoha lety a koukám ted, že bych ho chtěl zpět ale ani na ebay se nevidí. Nevíte někdo kde by se dal pořídit.
    díky za info

    ISCH
    ISCH --- ---
    FINSON: Že to vytahuju (ano, Íša projíždí historii), tak co si pamatuju z doby, kdy jsem se na Knifu mrcasila denně, tak už tam s JS byli nějaký problémy v minulosti, takže to rozhodně není nic novýho.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    RAGNAROK: Kdyby jednou. Zdědil jsem po rusu kovaný nůžky, který maj broušenim ubranejch už nějakejch 5mm materiálu, střihaj jak sviň, ale stala se z nich u mne relikvie. Rus teda vůbec inklinoval k tomu, mít věci, co se daj udržovat, nějak jsme oba nevzali za své systém kup-použij-zkurvený vyhoď-kup nový :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    RAGNAROK: to se sroubovakem ale neni brouseni, to je jen neco jako ocilkou na nuz. Nytovany nuzky jsou obvykle bud hodne stary nebo na jedno pouziti. Kazdy trochu slusny nuzky maji sroubovanej spoj :) A ta mnou popsana metoda plati i pro vselijaky zahradni nuzky
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    XMEDA:
    Rozebrat nejtovany nuzky? To fakt delas? Tak urcite to asi de, akorat tim sroubovakem je to tak na 20 sekund. Si to matka nechala nabrousit v profesionalni dilne stalo to 60 kc. Nakej picus ubrousil uplne zbytecne spicku a nuzky strihaly furt stejne. Otestoval jsem sroubovak a fakt to maka, jinak bych to sem nedaval. Strihaj tahem papir i latku.

    Jinak teda mi prijde vyhodnejsii brousit ne ty stycne plochy, ale plochy kolme k rovine strihu. Otrep se odstrani vlastnim strihanim. Pri brouseni stycnych ploch otrep zustava a je potreba dostelovat nejt, aby noze k sobe dobre prilehly. Rekl bych ze i mozna nuzky vydrzi i vice vybrusu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam