• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    J-Nat Club
    http://www.kitchenknifeforums.com/showthread.php/6921-J-Nat-Club
    http://www.kitchenknifeforums.com/showthread.php/34230-Keepers
    Want To Sell Heirlooms
    http://www.kitchenknifeforums.com/showthread.php/33330-Heirlooms
    Kdyby to nekoho zajimalo tak tady je nejakej zdroj informaci. Na tom foru je dalsi hromada lidi kteri se nachytali na pohadky o kamenech stejne jako ja a plati za to X set dolaru a v tehdle vlaknech obzvlast.
    Plus tady davam vlakno ktery je jen o uchigumori a podobne-http://www.kitchenknifeforums.com/showthread.php/29820-Show-your-work!-Uchigumori-and-co
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KURE: Jenom technicka poznamka: vybrousit hladky ostri neni technicky proveditelny ani kdybys o to stal. Kazdy ostri ma pilku, jde jen o to jak jemnou. Ten efekt o kterym Henny pise tudiz musi byt spis "nerovnomerna pilka" kde ten prirodni kamen nebude disponovat homogenni zrnitosti a obcas tu jemnozrnnejsi strukturu zase zprasi nejakym vetsim vrypem. Teoreticky by neco takovyho nebylo tezky dokazat i umelyma kamenama s definovanou zrnitosti, pokud by clovek o to stal - proste tu vylestenou fazetu jeste jednou prejet necim hrubsim. Nebo se podivat o jakej kamen z geologickyho hlediska jde a koupit ho za setinu ceny u obchodnika s kamenem.
    Ale treba kdyz by byl tak levnej by clovek mel pocit ze tak dobre nebrousi ;-)
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: jj to udelam. dik za tip.
    si rikam, nekdo nekde to musel po nabrouseni projet mikroskopem a zmerit tu nejlepci "pilku" :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Ja ti spis doporucim si precist nejaky fora, podivat se o co jde, proste si tu problematiku nejak projit, abys nemusel brat jen z mych informaci :-) googluj “tennen toishi” nebo “j-nat club” na KKF.
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: ja se nechci hadat :) a ani nemam praktickou zkusenost s prirodnim kamenem.
    ale fakt me to zaujalo. hmm hlavne aby me to nestalo €500 za sutrak...
    jen me to proste nedava smysl. a vysvetleni ze ten prirodni kamen je vlastne sunt nerovnoměrnej a diky tomu dela pilku mě neuspokojuje :D
    jak tezky muze bejt udelat nerovnomerne hrubej umelej kamen?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: No ale dyt ty naturaly jsou nerovnomerny, kazda cast toho kamene je jina, takze jen staci objevit kde se bude “finishovat” je to, na synteticeje to vsude stejny. A jak jsem psal, Suita je grit cca 5k a vyse.

    Ale fakt jsem se chtel vyhnout temhle debatam ze “to je proste lepsi” a dokazovat nekomu ze to tak je. Driv jsem svy uhlikovky brousil kazdej treti den, ted jednou za 10 dni a to jen touch-up na nejake Suite. Ver nebo ne, this shit is real.
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: no ale pritomnost pilky, respektive velikost zubu je odvisla od gritu kamene, ne od toho ze jestli jde o kamen z tovarny nebo z posvatnyho lomu, nebo?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Ale samozrejme ze to dava smysl. Hladky ostri proste umre driv, nez to s mini pilkou. Na tom neni nic slozityho :-)
    KURE
    KURE --- ---
    HENNYVILLE: ja proste neverim na rozdil ve vyslednym ostri. to nedava smysl.
    Po cca necelych dvou letech musim rict, ze je to uplne jina liga nez syntetiky. Nuz vydrzi nekolikanasobne dyl ostrej, tudiz se min brousi a hlavne to ostri je absolutni.
    to je silne prohlaseni, je pro to nejaky empiricky dukaz? nebo je mozny ze jde o placebo?
    ISCH
    ISCH --- ---
    Jestli to bude moc tapeta, tak to smaznu.

    Nicmene: hip hip hura, letos mame plakat uz v rijnu! (Ne tyden pred.)

    CAR2N
    CAR2N --- ---
    How a Buck Folding Hunter Knife is made - BrandmadeTV
    https://www.youtube.com/watch?v=MavZ0patKwM
    FINSON
    FINSON --- ---
    UBU: Břidlice, mikropilka, říkáte... hm...
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU: Jo, je to tak, i kdyz me se na Yanagibu osvedcila treba ta zminena Ohira SS. Ted jsem mel treba dlouho pujcenej dalsi zajimavej kamen a to Ohira mizu-asagi s ten po Ohire SS byl na tyhle single bevely super. Kazdopdne sem zapomel zminit, ze tvrdost je HODNE dulezitej aspekt u naturalu :-) nektery aka renge suity i s nagurou sou pro me nepouzitelny.
    UBU
    UBU --- ---
    Saito: The Sushi God of Tokyo
    https://www.youtube.com/watch?v=JkeRhKnROds&feature=youtu.be


    Tady je to vide, brousí v 4:25
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    LA_PIOVRA: Mas pravdu, je to tak :-)

    S par lidma tady uz jsem se na “kurz” domlouval, s nekteryma to dopadlo, s nekteryma ne. Klidne vam to nekdy ukazu kdyby jste chteli :-)
    UBU
    UBU --- ---
    LA_PIOVRA: Ono bude taky záležet co řežeš a čim to řežeš. Na superčistý řez masem tuňáka na Yanagibě z shirogami nemá cenu dělat mikropilku, tam jde o čistotu řezu a mikropilka je v tomhle na nic. Ale u zeleniny a AS to může být úplně naopak. No a ve finále tu (nebo na fcb v té brusičské skupině) bylo kdysi nějaké video, jak nějaký jap. supersushi superkuchař z 3 hvězdičkové michelinské restaurace veme svou vymazlenou Yanagibu obřích rozměrů a určitě šílené ceny a na prasáka jí brousí o dno talířku - samozřejmě určitě japonského...

    Jinak není špatný po finiši na jemné syntetice dát pár tahů třeba na 3 nebo 4 K kameni, to taky funguje pěkně.
    JIKE
    JIKE --- ---
    tenhle borec má vodní kameny a i mikroskop, starší videa - tam to má, doporučuji to najít. btw: má pěkný videa. Jhttps://www.youtube.com/user/virtuovice
    UBU
    UBU --- ---
    HENNYVILLE: No tak to bych každopádně někdy rád, to nebudu kecat že ne :-)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    BLOWUP: to jo, ale treba ta vic nepravidelna reze subjektivne lepe. Nevim, varim z vody, spekuluji...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LA_PIOVRA: Tak pod mikroskopem zjistis, ze mikropilka vznikne vzdycky, i kdyz se fazeta leskne jako zrcadlo. A podle zvoleny zrnitosti si ji muzes dokonce sam nadefinovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam