• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    BIOH: Áááá, mafiánský nůž pro gentlemana v obleku. Ten měl myslím i Jike.

    Jo, to je nůž ještě ze staré kvalitní produkce Cold Steelu. Než změnil střenky a materiál čepelí.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    CHINGACHGOOK: nemyslím to nijak ve zlém, ten nůž tak prostě na první pohled vypadá...a je parádní! :-)
    CHINGACHGOOK
    CHINGACHGOOK --- ---
    NEVILL: presne tak :D ne toto si naporoucel kamarad, chtel 40 cm dlouhy nuz :)
    BIOH
    BIOH --- ---
    Prodam Cold Steel Spectre, titan, SAN MAI III. Skoro nepouzity, nebrouseny
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KURE: Covece nemam tuseni..zeptam se..ale jinak treba milan chovanec kuta imho pekny kuchynaky

    https://www.facebook.com/.../photos?lst=690616457%3A1224550628%3A1528069844&source_ref=pb_friends_tl
    KURE
    KURE --- ---
    KOUDY: ja to chapu, blok nozu vypada dobre. :)

    hmm hmm, uprimne nevim jestli je u nas nekdo kdo umi opravdu dobrej kuchynak, a 7k za tri noze rucne delany je podezrele nizka cena. nevis kdo mu to ma delat?

    protoze udelat opravdu dobrej kuchynak je 100x tezsi nez nejakou nabrousenou kolejnici na zombie apokalypsu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KURE: Hele me jako chlapovi stacej dva/tri noze abych se priznal..ale mam to stejne jako armadillo..nekupoval sem noze jen pro sebe..ale "do domacnosti" a moje zena treba nuz na chleba pouziva...no..na chleba..:D...zatimco ja sem schopnej jednim nozem krajet maso, salam, chleba, ovoce, zeleninu apod...Jinak nemam blok za 20k..kupoval sem v lednu po vanocich nejakej blok nozu, kterej by zlevnenej ze 14k na tusim sedmicku/osmicku..coz mi prislo jako vicemene fajn cena...Kamarad byl ale ted nekde u ostravy nebo kde..na srazu noziru a rikal, ze se tam s nekym domluvil at mu za 6-7k tri kucharsky noze ukuta..Coz je taky moznost samozrejme.
    KURE
    KURE --- ---
    ARMADILLO: a ještě jedna věc. Broušení.
    Je naprd mít doma něco takovyho https://www.chefknivestogo.com/kohagy24.html

    Když to nebudeš mít jak nabrousit. Dobře a relativně snadno nabrousit. Je lepší mít dobře nabrousenej blbej nůž než tupej dobrej.


    KOUDY: ten Hinoki na obrázku je peknej, dobrá ocel a pohádka o samurajich. Že bych měl málo nožů?

    Koupit blok s nožema, je... ekonomicky nevýhodné. Jednak dostaneš nože který nikdy nebudeš potřebovat (nůž na chleba? Nůž na šunku?? Nůž na salám!) a jednak je imho zbytečné platit premium za nůž kterým porcujes koláč na plechu vyndanym z trouby a jiné prasacke, ale užitečné úkony v kuchyni.

    Za 20k co stojí blok wursthof, můžeš mít superspecialni kudlu podepsanou panenskou krvi Hattoriho, s rukojetí vyrezanou z rohu jednorožce,která bude krájet i molekuly vody. A zbyde na pár smucka nožů pro manželku.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARMADILLO: Ja sem vzal blok wusthofu a naprosta spokojenost

    Bloky s noži Solingen - Wüsthof
    https://www.wusthof.cz/bloky-s-nozi/

    k nim mam dva santoku a jeden tenhle..a myslim ze mam na 10-20 let vyreseno :)


    NEVILL
    NEVILL --- ---
    CHINGACHGOOK: Další nůž jako dělaný pro třetí světovou nebo zombie apokalypsu? :-)
    CHINGACHGOOK
    CHINGACHGOOK --- ---


    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ARMADILLO: jestli to unese rozpocet si kup gyuto, pairing a carving od globalu. k tomu maji docela fajn serepeticky (steakove, na pecivo a tak. obecne takove ktere se.mlc nenamahaji). ale pocitej ze pokud to vezmes zodpovedne budes v tom tak za 25+
    pro.manzelku asi 18cm od tescomy a po roce obnovovat
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Myslím, že pořízení dobrých (a drahých a citlivých) japonských nožů do kuchyně, ve které budou pracovat lidé, kteří k nim nmají vztah, je akorát cesta ke zbytečným konfliktům...
    Už několikrát tu byl doporučován německý e-shop Victorinoxu, který má přívětivější ceny než většina jeho českých přeprodejců, myslím, že to je dobrý poměr cena/výkon pro tuto situaci (a při nákupu všech potřebných nožů najednou už poštovné cenu nezkazí).
    KURE
    KURE --- ---
    ARMADILLO: nekupuj nože jako "nože". rozhodni se jaké nože používáš a vyber kazdy zvlast.
    pro manzelku porid mensi chef nebo santoku viz. ZAPPO:
    ty ho budes mit na paceni kosti krajeni na taliri a porcovani plozmrzlych veci. ono totiz

    pro krajeni zeleniny a masa bez kosti si porid nakiri nebo gyuto jak nejtenci si troufnes a penezenka unese a zakaz komukoliv na nej sahat.

    a pak uz potrebujes jen par pairing nozu. asi zase tahle sorta. ZAPPO:
    maximalne si porid jeden peknej pro sebe.
    to je muj setup.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    WAMP_ELF: Takhle přistupuji ke všemu - kupuji “hodnotu” nikoli cenu
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ARMADILLO: posledni veta je trochu komicka. Chtel jsi napsat: nedokazu si predstavit kolik takova vec muze stat ale dam do toho klidne 20K?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    GALENIUS: Japonské jsem nikdy neměl, ale uvažoval jsem o nich, právě teď mi vadí, když je nůž "bláto" a po týdnu je musím brousit.
    Když se bavíme o evropských, jaký typ oceli má smysl?
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    ARMADILLO: Spíš se zamysli nejdřív nad tím, jaké nože by sis představoval.
    Evropského typu, ocel většinou trochu měkčí, obtahují se na ocílce, občas je potřeba vzít brousek.
    Japonského typu, ocel tvrdá, více vydrží, ale pak vezmeš brusné kameny a jedeš.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Ahoj, potřebuji se poradit, jaké nože byste pořídili do kuchyně?
    Rád bych po letech používání levných, které se rychle ztupí a reklamních keramických něco pořádného, co vydrží a co budou často používat i lidé, kteří nemají k nožům vztah (např. manželka :)).

    Jakou cestou jít?
    O rozpočtu jsem nepřemýšlel.
    HVOZDIC
    HVOZDIC --- ---
    Tak už se pomalu rodí nová kudlička, ještě je co ladit.









    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam