ARMADILLO: a ještě jedna věc. Broušení.
Je naprd mít doma něco takovyho
https://www.chefknivestogo.com/kohagy24.html
Když to nebudeš mít jak nabrousit. Dobře a relativně snadno nabrousit. Je lepší mít dobře nabrousenej blbej nůž než tupej dobrej.
KOUDY: ten Hinoki na obrázku je peknej, dobrá ocel a pohádka o samurajich. Že bych měl málo nožů?
Koupit blok s nožema, je... ekonomicky nevýhodné. Jednak dostaneš nože který nikdy nebudeš potřebovat (nůž na chleba? Nůž na šunku?? Nůž na salám!) a jednak je imho zbytečné platit premium za nůž kterým porcujes koláč na plechu vyndanym z trouby a jiné prasacke, ale užitečné úkony v kuchyni.
Za 20k co stojí blok wursthof, můžeš mít superspecialni kudlu podepsanou panenskou krvi Hattoriho, s rukojetí vyrezanou z rohu jednorožce,která bude krájet i molekuly vody. A zbyde na pár smucka nožů pro manželku.