• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KALIF_WH: Tip na idealni brus ti muzu dat :-) a to je ta bunka s cervenou ruckou. Vypada to takto )

    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KALIF_WH: Ty mas 1.2562?? Jako tu nemeckou, nebo nejakej jeji derivat?

    Achim Wirtz, clovek kterej se podilel na jeji vyrobe, stejne jako si nechal udelat 1.2442, doporucuje nechat 2mm na ostri tloustku pred kalenim. Z quenche to bezne dava 67-68hrc, lidem kteri to teda davaji do sendice. Popousteji bezne na 65hrc. 63 uz je na to prej skoda. Chce to prej rychlej olej. Mam ti zjistit do ceho to kali on? Achimovi se ne nadarmo v nemecku rika Stahlguru :-) kluci u nej nechavaji kalit vse! Je to fakt top.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    HENNYVILLE: dekuju toho, kdyztak rad vyuziju, respektive mam ted v planu udelat par pokusu s nastrojovkama 19312 a 1.2562. Chce to fakt celkem dost experimentovani, v jake forme muze jit dana ocel na kaleni aby tvarove zustala v pohode jakej vybrus je idealni pro rezivost, jak to udelat stejnomerne. S timhle vsim se porad jeste potykam. U te posledni varky jsem vyzkousel dve oceli a u kazde uplne jiny zpusob vybrusu, masu nechanou na ostri a proslo to bez deformaci nastesti, trochu jsem pocital s tim, ze aspon jedna bude zkroucena nebo prohnuta.
    DWAY
    DWAY --- ---
    HENNYVILLE: krasa, zajimalo me za kolik jde takovy nuz... Jednou mozna... :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    HENNYVILLE: Prodano, diky.


    Cena do sveta mela bejt 380$, tady v CZ to zustalo za 350$. Gratulace novymu majiteli! Budes mit high end skvelou kudlu top kvality.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Relativne jednoduchy zpracovani a dobra dostupnost bych rekl.
    KURE
    KURE --- ---
    KALIF_WH: hlavně je imho málo nerez, takže větší péče jako kdyby uhlíkovka. Takže vlastně proč do ní jít?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    A kdyz se chce, umi to i hamon ) tady je vcera dodelanej kousek. Je pripadne na prodej kdyby mel nekdo zajem. 187x53, 63 HRC, 197g. Ruka z vodniho buvola, pink ivory a spacer z titanu. Kraji to neuveritelne.

    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KALIF_WH: Chova se dle me uplne nahouby. Stejne jako Niolox. Strasne hnusne se to brousi, i kdyz to bylo dobre zakaleny a tvrdy, nechutne se to tahalo po kamenech. Strasne neprijemny. Kdyby jsi chtel, mohl bych ti domluvit na vyzkouseni 1.2442 ktere je tady v CZ u jednoho kamose celkem dost zasoba, dovezli jsme ji z nemecka fakt hodne ) je hodne podobna Aogami #1 ale dle me lepsi. S dobrym tepelnym zpracovanim je fakt skvela, vyborna retence a rezivost a ma krasnou modro-sedou patinu. Mam z toho jeden pracovni nuz a sem dost hodne spokojenej.


    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    HENNYVILLE: Hezkej typ a mas nejake zkusenosti s D2 (K110) docela by me zajimalo jak se muze chovat na kuchynacich
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    HENNYVILLE: Jo a jeste k tem nerezum, mam jako odpurce nerezu super zkusenosti s AEB-L. Rozhodne doporucuju vyzkouset. Na kamenech se to chova jak uhlikovka, retence je skvela.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KALIF_WH: Ja to naprosto chapu. My ty cepele co udelaj kamosi nebo to co ja navrhnu (pouze na papir) taky posilame na kalbu pryc, do Nemecka, clovekovi kterej ty oceli sam navrhl a nechal uvarit. Sice to neco stoji, ale vysledek je dle me top. Tu ocel co sem posilal v tabulce, Guldimann, si nechal uvarit jeden Svycar a jeho tepelny zpracovani je udajne top :-) chceme mu tam poslat tu 1.2562. Sem na to dost zbedavej.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    pulmetrovej kus N690 50x3 mm vyjde zhruba na 350 Kč. O vykonu rozhodne nepolemizuju jde o to, ze pro nektery lidi je proste tahle ocel to, co si zaslouzej. Tady z lepsich nerezovek koupis bezne RWL 34 a Elmax, coz jsou obe tusim praskove nerezovky a cenove vychazeji oproti te N690tce cca 2.5 az 3x draz. Ja za sebe z ni treba delam proto ze je levna a dokud nebudu mit v ruce zpracovani, nechci se ucit na drahych materialech.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KALIF_WH: Tepelny zpracovani a cena mi bylo tak trochu jasny. Ale co se tyce vykonu, vydrzi, ostrosti, retence ostri atd, me osobne to neprijde vyhodny. Netusim kolik stoji N690, natoz na kolik vyjde jedna cepel stredne velke kuchynske kudly (250x55) rekneme, ale nedavno jsme kupovali 3.4mm sirokej, 60mm vysokej bar stock 1.2562. Nevim presnou delku, ale vyjde to na 4 kusy 290mm gyuta a asi 3 petty kolem 160mm. Celkove to stalo 72€. Cili nic. Druha nejlepsi uhlikovka na trhu, s brutalni retenci, krasnou patinou a nesmyslnou rezivosti. Davam na porovnani tabulku tech dvou oceli o kterych ja mluvim plus N690.

    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    HENNYVILLE: cena, relativne snadna obrobitelnost a neni tak narocna na tepelne zpracovani. Co se rezivosti tyce taky preferuju uhlikovou ocel, ale uz sem u nekterych jedincu vzdal vysvetlovani, co se s tim smi a nesmi. Kamarad to vyresil tak ze si ode me nechal udelat kuchynak o delce 39cm, pojmenoval ho Rocco 39 a pochvaluje si, ze se ad1 nevejde do mycky ad2 manzelka se ho boji :-)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Jeden rezbarsky uz hotovy, rukojet z korene stare visne a buvoli roh, cepel n690, reze moc hezky a krasne se drzi. Za sve neecistujici fotoschopnosti se tradicne omlouvam :-)

    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    UBU: njn testuju, co se podari a a co po mne kdo potreboval, dva rezbarske, 4 kuchynaky 2 nerez 2 rez :-) a malinkatej buscraft nozik pro brachova syna k vanocum :-)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Čistě informativně. Letěl jsem z Katovic se společností Wizzair. Věděl jsem o tom, že nůž mohu mít maximálně o velikosti ostří do 6 cm. Vzal jsem si svůj švýcarský nožík. Zabavili mi ho proto, že slečna na bezpečností kontrole vyhodnotila jako problematický křížový šroubovák.

    Jeden pán mi pak řekl, že mu takhle také zabavili mnohem větší nůž, ale že se s nimi domluvil a vyzvedl si ho na zpáteční cestě přes to samé letiště. Tak jsem se vrátil a šel to zkusit. Ani jeden ze tří Poláků neuměl pořádně anglicky a ve finále mě víceméně poslali do řitě. O nůž jsem tak přišel.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    TEAPACK: Vlevo 140, pravo 400. Ta 140 je fakt hruba a rychla )

    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    HENNYVILLE: =) vidíš, ten máme v práci na tryskání ... jen si nejsem jistý, jestli budeme mít tak hrubej (není tam napsaná hrubost, ale je to jak hladká mouka)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    TEAPACK: Sypanej korund aka SiC 140 nebo 400 funguje skvele a rychle.
    UBU
    UBU --- ---
    KALIF_WH: zajímavá směska :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam