• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    LAUNCHER: vsude je to normalni, naopak kazdej soudnej autor je rad kdyz se jeho prace prodava draz a roste na cene, protoze mu to umoznuje zvedat ceny neb mnuze argumentovat jaka je to super investice atp. jen bohuzel tady v techdle luzich a hajich jako je knife se muze clovek setkat i s toudle interpretaci :)))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SIRIUS: Ja jsem zde oproti mnohym ostatnim naprosty nozovy amater, mam doma jen par spotrebnich kousku Benchmade / Leatherman / Chris Reeve Knives / Spyderco / Victorinox. Nemam nic z custom produkce, dokonce si ani neumim vykovat vlastni kudlu s vlastnim pouzdrem ;-)

    Ale i s mym omezenym zamerenim jsem si vsiml, ze:

    1) Jiz nevyrabene Chris Reeve Knives, zejmena pokud jsou z doby, kdy Chris jeste pusobil v Jizni Africe - se samozrejme prodavaji za vyrazne vyssi ceny nez kdyz byly nove, nebo soucasna produkce CRK. Proste sbirkove noze. Chcete-li, muzete to vnimat jako odmenu pro lidi, kteri do Chrise dali duveru, kdyz ho jeste nikdo neznal.

    2) I "totalni spotrebka" - Spyderco - lezou nahoru typicky popularni noze v konkretnich sprint runs, pokud se nedostalo na vsechny.

    Tudiz popisovany pristup nechapu jednak fakticky (tak to proste na svete chodi, pratele), druhak co je komu do toho, za kolik se to nekdo snazi dobrovolne a nepodvodne prodat...

    Ale tak v poradku, dobre vedet, cemu se vyhnout...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Vzdyt tu vec stejne muze koupit leda jinej takovej Koudy.. a ti uz se domluvi.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    LAUNCHER: hele neni to tak davno co se resil pomerne velkej hate kdy nekdo dal do prodeje na knife nuz od nozire draz nez ho koupil a pulka fora kricela co si to dovoluje vydelavat na cizi praci a ze je to prepkupnickej spekulat a podobne, takze tohle je takovej zvlastni svet :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FINSON: Dekuji za vysvetleni.

    Opravdu nechapu tyhle zakazy aukci, akce obecne mi prijde jako jeden z nejrozumnejsich formatu vazne mineneho prodeje podobneho zbozi. Bez ni je to zbytecne narocne pro prodejce, ten aby si chudak delal research, za kolik se dana vec typicky prodava (a nasledne delej z mala kusu "statistiku"...).

    A co je to prosim "forum gentlemanu"? :-) V CR pomerech me napada chronomag a i opravdu koukam, ze se tam prodava ledacos nehodinkoveho. Ptam se, na zadnych CR forech (mimo Nyx, FB) nejsem, znam jen z vypraveni :-) To neni kritika, spis nebyl duvod.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KOUDY: Dobrej nápad - já přes něj koupil auto, takže za mě OK :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    FINSON: No ja mam plan nabidnout ho na bazaru nozu na facebooku - https://www.facebook.com/groups/857932264320985/
    FINSON
    FINSON --- ---
    LAUNCHER: Nemůžeš. Afaik aukci můžou zakládat jenom nožíři. Ty coby kmán musíš vždy nabídnout nůž levněji, než jsi ho pořídil, když ne, zasere ti prodejní vlákno tamní Veřejný Výbor pro Hlídaní Cen, samozřejmě s posvěcením Moderátora Inzerce, a nůž se ti prodat nepodaří.

    KOUDY: Hint: Nabídni ho na "fóru gentlemanů" ;-) za cenu, jakou chceš. Slevit pak můžeš vždycky. Tam sice taky nejsou gentlemani všichni a najdou se tam kokoti s komoušským myšlením, ale mod je tam rozumnej a i skladba osazenstva ti dává vyšší šanci na prodej za slušnou cenu. IMHO.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja za nej dal 20k no..takze 20k je pro me ok cena..zkusim nahodit 25 a uvidim..kdyztak slevim na 20
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KOUDY: na to podle me neexistuje zadne pravidlo, nahod cenu takovou s jakou budes spokojen a uvidis jestli za ni bude nekdo ochotny kupovat. Na knifu se vetsinou resi jen to ze jim neprijde uplne eticke prodavat nuz za vyssi cenu nez ho jeste zijici vyrobce prodal sam.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    KALIF_WH, UBU: dík, zkusím to projít
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KOUDY: A) Pokud ho chces prodat rychle a neresis cenu: Rozmysli si minimalni cenu, za kterou se Ti jeste vyplati ho prodat. Tu muzes dat jako minimalni cenu do drazby. A dal uvidis, jestli a jak vysoko poroste jeho cena v drazbe.

    B) Pokud mas spousty casu a bylo by Ti lito ho prodat levne: Dej ho rekneme za nakupni cenu na bazar a cekej. Pokud se neproda, muzes pozdeji slevit.

    C) Pokud bys neresil cenu prodeje, ale je pro Tebe ten nuz velmi dulezity: Zvaz jeho darovani nekomu, kdo by o nej stal a kdo je pro Tebe zasadnim clovekem. Udelas radost dotycnemu i sobe.

    Jednou z techto metod to vetsinou provadim s vecmi, ktere prodavam ... treba neco z toho zaujme i Tebe. A nebo treba jeste uplne jinak.

    Kazdopadne drzim palce, at to dopadne dobre k spokojenosti Tve i noveho majitele.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LAUNCHER: Nene..jeste jsem ho nikam nedaval..Jen netusim jestli se ty noze prodavaji za pulku a mam chtit 10k..a nebo se naopak prodavaji draz..protoze se ten nozir zlepsuje a ma vic prace..takze na nuz od nej se neceka ctyri mesice jako pred lety, ale treba osm..a mam ten nuz dat teda za 30k..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KOUDY: Muzes to dat treba na knife.cz a prodavat to systemem aukce? Netusim jaka maji pravidla, vim ze obecne na nekterych boards se toto smi a nekde nesmi.

    Nebo uz mas konkretniho kupce a snazite se domluvit na ferove cene pro obe strany?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dotaz..Nechavam si od mistra Pokorneho delat novy nuz..tak me napada prodat ten starej..kterej tu sklidil tolik hejtu :D ..Stal me asi 20k..za kolik se tak tyhle veci prodavaj?..je vicemene novej..pouzitej asi jednou..nemel jsem ho jako edc. Ted se tyhle sberatelsky veci prodavaj za vic, za stejne nebo za min? Co se cen nozu tyce tak nemam vubec predstavu.

    UBU
    UBU --- ---
    DYSTOPIK: Ahoj, o kamenných v Praze moc nevím, nejblíž na Kladně je toolsteel, tam se dá domluvit a dost mají i skladem. Nejlepší máš objednat, buď https://www.nozirske-oceli.cz/nozirske-oceli/korozivzdorna-ocel nebo https://www.jatagan.eu/vyrob-si-nuz/ocel-na-vyrobu-noze/
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    DYSTOPIK: hele ja beru material vetsinou od Vaclava Špičáka, ale ten je odnekud ze severni moravy a pokud jsi prazsky tak se tam snadno nepodivas stranky ma nozirske-oceli.cz, kazdopadne na pasovine samotne toho moc neuvidis je to proste kus tlusteho plechu. Tady v praze lidi berou material v kondoru a nebo si muzes dva mesice pockat a jit se podivat na Prazskou prodejni vystavu nozu, kde material vzdycky muzes koupit, jezdi tam Spicak, prodava tam materialy materialova sekce mikovu, jatagan a dalsi. Mela by byt 15.3.2020 v novomestske radnici.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    KALIF_WH: dík za reakci a jestli se ještě můžu zeptat, máš tip na nějekej kšeft, kam bych se mohl konkrétně podívat? při tom googlení jsem prohrabával hromady stránek, který jsou více méně informační. Věřim, že jsou nějaký ozkoušený firmy.. :)
    dík
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    DYSTOPIK: Uhlikovky reznou vsechny, nektere vice nektere mene, ale reznou vsechny. Pokud chces neco korozivzdorneho a snadno se obrabejiciho za co nezaplatis majlant, tak se u nas necha sehnat N690, Ak5, (obe dve korozivzdorne lehce se brousi snadno obrabeji stoji do 350kc za pul metru pasoviny, nejdou zakalit nad 60 HRC). Vetsi tvrdost z korozi odolnych maji praskovky RWL, ELmax, Vanadis , ale jsou drazsi tak dvojnasobne a hur se obrabeji. Pokud chces idealni rezne vlastnosti tak uhlikovku asi nic neprebije pricemz pruzinove oceli ne (vic reznou, nejdou do vysoke tvrdosti) nastrojove oceli snesou vetsi tvrdost maji o neco vetsi koroziodolnost alespon co me proslo rukama (subjektivni dojem, ne laboratorni mereni).
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    LAUNCHER: může být, to mě ani nenapadlo :)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    Poraďte mi prosím. Stokrát jsem se snažil nějak pochopit, jak to je s těma nožířskejma ocelema. Hrubou teorii chápu- poměr uhlíku a dalších látek, kalení, tvrdost, pružnost a tak. Dokážu si představit jak vypadá nějakej plecháč do kuchyně a nebo rambo nůž, co seká roxory. Google na většinu mnou zadanejch hesel vyhodí jen různě řazený seznamy druhů, ve kterejch bych si podle popisu asi dokázal vybrat, ale když pak shánim konkrétní ocel ke koupi, najdou buď nějaký weby hutních firem, který nevypadaj, že se se mnou budou bavit, když budu chtít kus plocháče, nebo nějakej jangtan, nebo jak se to jmenuje..

    Dá se někde (pokud možno v praze) sehnat nějakej matroš na kuchyňák, kterýho bych nemusel kupovat metr čtvereční, ideálně něco snadno obrobitelnýho a kalitelnýho, aby to hned nerezivělo, nebo nečernalo, když člověk nakrájí něco kyselýho a tak. Upřímně bych radši něco, co bude člověk muset častěji nabrousit, než něco, co těžko opracuju..
    Stavoval jsem se kdysi v kondorovi, kde se můžu stavit cestou z práce a když jsem slečně říkal, co bych chtěl (po technický stránce), tak mi řekla, že mi klidně uříznou kousek čehokoliv, ale musim jí říct konkrétní označení, že se v tom nevyzná..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam