KURE: Mam moc rad muj Benchmade Phaeton. Nosil jsem ho zejmena v dobe, kdy byla moje decka malinka a ja se bal, aby kluci bezne noze neotevreli, kdyz je necham nekde lezet. Dospely muz ho otevre bez problemu, ale male dite nema zadnou sanci.
Ohledne "mechanicky dobry":
1) Davam si pozor, abych ho zaviral cisty a obcas promazal olejem, coz bych delal s kazdym OTF. Pri teto peci je zcela spolehlivy na vystreleni. Ostatne pry i bez toho oleje. Hodne lidi o nem rikalo, ze je mechanicky lepsi nez Microtech, ale zadny M doma nemam, takze neposoudim.
2) Ma subtilni ostri. Zadne hrube zachazeni nebo velkou praci by to nesneslo, zlomil bys ho. Tzn na doma nebo do kanclu je super, ale treba na taborak mi to vhodne neprijde.
3) Jako vetsina OTF se "vikla". Mne to nevadi a v nicem neomezuje, ale neni to pro kazdeho. Jsou OTF, ktere se pri dovreni uzavrou a ostri chyti. Ja bych to ale asi nechtel, dokud se casem neproveri, jak spolehlivy tenhle slozitejsi system je. Navic jak se rika - kdyz to funguje, nesahej na to.
Mnoho kamaradu a snad jeste vice kamaradek Ti ho sebere, cvakaj si s nim a maj u toho usmev jako rohlik. Ten je ale typicky prejde, kdyz jim odpovis na otazku, kolik to stoji. Toto muze a nemusi vyhovovat, neni to uplne nuz pro introverty.