• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    GGG: jestli uz neni pozde na odpoved, tak jo, oba pary jsem si dokupoval. imho ten diamant ma velkej smysl, protoze ty standardni dva pary kamenu jsou fajn na takovy to udrzovaci prebrouseni, ale kdyz menis uhel nebo potrebujes odbrousit zub, nebo mas proste uplne zkurvenej tupej nuz, tak jsou proste moc jemny a silene to s nima trva, na to jsem nemel nervy. kdyz jsem pak treba sel tchyni nabrousit kuchynaky, bral jsem jenom diamanty a sedivy, vsechno ostatni bylo overkill. ze stejnyho duvodu jsem pak pouzival ty Ultrafine kameny docela malo - leda kdyz jsem si chtel vymazlit svoje noze, a i tam mi popravde vetsinou stacil ten zakladni Fine na plocho. co do trvanlivosti ty diamanty asi celkem vydrzej, neco jsem s nima odbrousil a jsou jak novy, ale vic k tomu neumim rict, ted uz pouzivam takovou tu malou pasovku Ken Onion
    GGG
    GGG --- ---
    Mate nekdo zkusenost s dokupovanim Spyderco 204D Diamond Tri-Angle Paar, nebo Spyderco 204UF1 Ultra Fine Tri-Angle Stone pro Sharpmaker? Ma to smysl? Je to dost drahy....
    Diky
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    hmm to se muze stat jen mne, chci si objednat pouzdro k mobilu a pri placeni na me vyskoci "nechcete prihodit toto: Cold Steel Kukri Machete", samozrejme chci! :D ach jo :D ale za 490 to zni jako fer deal, foto zitra :D
    FINSON
    FINSON --- ---
    VACA: Já měl teda "levnej" rozhodně za víc než pětikilo, jak jsem psal, že to bylo kdysi, sice fungoval a držel, nicméně takhle hezky zpracovanej jako ten Boker nebyl. Grats k pěknýmu úlovku!
    KURE
    KURE --- ---
    VACA: ok, mea culpa. nenapadlo by mě, že ten číňák nebude použitelnej ani jako "fidget spiner".
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    VACA: Musim rict, ze me to cteni hodne pobavilo :-) pekne napsane imho
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VACA: To vypadá hodně pěkně! :-)
    VACA
    VACA --- ---
    Možná už trochu s křížkem po funuse, ale ještě k tem motýlkům. Shodou okolností sem objednával kamarádovi ten Boker plus balisong, a svym zpusobem mi trochu spadla brada co od bokera dostanete (v tomto pripade za 1700kc z Lamnia) Uděal bych takový malý srovnání s tržníčákem za 4kila.


    Hele já sem člověk co je rád že se nepořeže, když vezme do ruky motýlek. Teď jsem to jen držel asi 20minut v ruce a shrnul bych pár dojmů. Protože rozdíl mezi tim jak funguje takovej nůž za 4kila a ten bonkr za 17kil, to je úplně jinej vesmír..
    V první řadě máte pocit že v ruce držíte nůž, a ne cetku z tržnice. A jakože ten rozdíl je fakt kosmicky obrovskej. Počínaje nějakym podprahovym respektem k tomu noži, a jeho praktickou použitelností v konče.
    Ten čínskej lacinej střep se po chvíli nedá prakticky používat ani jako nůž.
    Že je to ožvejkanej kus plechu, s tím se tak nějak počítá. Ale on je i veškerej harware z bahna a to je problém. Po pár dotažení případně zalepení se závity vytahaj prostým používáním. V ruce se to vlivem vůlí celé bortí a kroutí tak, že střenky až zapadají do sebe.
    Jak sem předeslal s motýlkem nic neumim takže nemůžu soudit, ale když teda necham stranou fakt že jako nůž to použvat moc nejde, a podivat se na to "jen jako na fidget spinner", tak dojmy jsou furt špatný.
    Kouše to vlivem ostrejch hran všude. Manipulace s tim je velmi nepohodlná a po chvíli trýznění si člověk řekne že by musel mít hřbety prstů snad plechový. I přez veškerou snahu a péči to má extrémní vůle, všude. Péče musí být soustavná. Působí to spíš dojmem jak nějaké "mini-nunčaky", tím jak se to viklá do všech myslitelnejch směrů. Vlivem toho člověk nemá moc přehled nad tím co přesně se děje, a je těžší získat kontrolu. Ostrý hrany a tim otlučený prty a klouby už jsem psal. Nic moc satisfakce, člověk se k tomu nějak nemá chuť vracet. Takže se to nedá použít jako nůž, ani jako fidget spinner.
    Tomuhle já řikám zbytečný vytváření odpadu:)

    Beru do ruky ten boker, manipulace s ním je příjemná. Na střenkách je všechno začištěný a zaoblený, má zaoblenej i hřbet čepele takže nekouše přez prsty i přes to že je asi o 20g těžší, To jak ten nůž "chodí", jak má relativně malý vúle, a jak je vyvaženej dává poměrně dost solidní jistotu při manipulaci. Otevření a zavření musim uznat, je satisfakce :D Ale předevšim je to pocit určitý kontroly při manipalaci s nožem. Což mě osobně přijde ne-uplně bezvýznamnej faktor...
    Nicméně zpátky k "flipování", připomínám že to držim v ruce 20minut ale je to prostě nesrovnatelnej zážitek, absolutně.
    Na jedné straně máte kusy humpolácky opracovanýho plechu pospojovaný tak, že to spíš připomíná svazek klíčú, kouše to, a nedá se to pořádně použít ani jako nůž.
    Na straně druhé máte celkem solidně opracovanej nůž, se specifickym způsobem otevírání, který davá v otevřený poloze se západkou v podstatě pocit pevnýho nože. Jako musim říct že to neni uplně špatný vlastně.:)
    Ale i z pohledu fidlátka imho, tim jak nemá extremní vůle a je to dobře opracovaný, tak člověk mnohem víc vnímá a má možnost to kontrolovat, jako relativně ostrý špičatý fidlátko... :D

    Jakoby takhle, neberte mě že bych chtěl tady nějak propagovat ten boker, to ne a jak už sem psal dřív neni to ani moje "favorite brand", naopak z jejich BG věcí se mi celkem křiví huba. Nicméně jak tu padlo jakej je výběr na poli lacinejch motýlků, tak že tohle se potvrdilo že za ty prachy to v týhle kategorii nožů je dost dobrý. Jako vono je to lacinej nožejk ze 440C, nic světovýho, ale přijde mi to celkem adekvátní ceně, bavíme se o noži za 1700, v kategorii motýlků kde je cenová politika na trochu jinym levelu.
    No jako nechci to uplně zatracovat, ale z mojeho pohledu laickýho srovnání nože za 500kc a 1700kc "v kategorii motýlek" to vychází následovně:
    Za 500kc je to crap, vyhozený peníze, odpad, šetřete planetu! ;D
    za 1700kc prostě lacinější nůž, sice z "nižší" oceli, ale za to celkem solidně zpracovanej. Je to nůž, praktickej nástroj. Je to fidget spinner s čepelí. Je to hodnota trvající v řádu let, možná i desetiletí, protože se to v případě omrzení jako fidlátka dá používat jako nůž, někomu darovat, etc.
    za 500 je to odpad, kterej skončí v řádech dnů, max týdnů v koši.

    přidám pár mobilovek:















    a mějte pěknej den, sakra
    CHINGACHGOOK
    CHINGACHGOOK --- ---
    GGG: V Sappe za 500 kc.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    CROSS: dražších a luxusních nožů :-))) 1500 je sotva materiál na slušnější nůž.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ABSURD: To asi budeš muset vyzkoušet. :-]

    V popisu mě zaujalo „segment dražších a luxusních nožů“ při ceně 15 stovek. Levný spotřební nože jsou teda asi zadarmo.
    ABSURD
    ABSURD --- ---
    Docela se mi líbí tenhle nožík. Stojí za ty prachy?
    Bestech Knives Kendo G10 Black | kapesni-noze.cz
    https://www.kapesni-noze.cz/klasicke-zaviraci-noze/bestech-knives-kendo-g10-black/
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    DILDOO007: právě. Mě se líbil a za ty prachy není co řešit :-)
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    LEON_KOWALSKI: Mám ho v kuchyni na porcování větších kusů masa. I ten chleba se stím dá díky délce. Na jednu stranu je za ty prachy v pohodě na druhou stranu je vidět, že stál to co stál :-) Větší tloušťka čepele na hřbetu by tomu moc slušela. Nelituju, ale znova bych si ho asi nekoupil...Ten menší je taky rajcovní ale zase ta "tlouštka" :-)
    HORA
    HORA --- ---
    FINSON: Jj, váhově je super. Jak říkáš, taky nejsem úplně nadšenej, že je to "číňan", ale zpracování je fakt paráda, takže co už. No a abych to vyvážil objednal jsem ještě Kershaw Launch 13, Made in USA. Tak mám asi Vánoce za s sebou :D
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Včera jsem si objednal do Old Hickory Butcher Knife 7", je to takový
    outdoorový kuchyňák ... u mě to bude primárně kuchyňák domácí, teď přes zimu.
    Příští týden by měl dorazit :-)



    jeho o kousek menší kolega v recenzi gideonstactical
    https://www.youtube.com/watch?v=_kAz66rG_uk
    FINSON
    FINSON --- ---
    HORA: Paráda, díky moc!
    Vidím tam i vevnitř odlehčené příložky, je to perfektně vycentrovaný, dělají na tom US designeři a výroba je za pár šlupek v Číně, přitom to vypadá, že docela na úrovni... hm, hm...
    HORA
    HORA --- ---
    FINSON: Tady máš ty fotky, není to žádná sláva, ale snad tam něco uvidíš
    Imgur: The magic of the Internet
    https://imgur.com/a/nunAOQT
    GGG
    GGG --- ---
    DILDOO007: mrknu na to, diky
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    GGG:
    Já mám už nějakou dobu v záložkách tyhle, ale nikdy sem se neodhodlal to objednat.
    https://www.outfit4events.cz/czk/produkt/4349-japonsky-sekacek-na-maso/
    Sekáček na maso, originální čínský kuchyňský sekáček | Outfit4Events
    https://www.outfit4events.cz/czk/produkt/4424-sekacek-na-maso-originalni-cinsky-kuchynsky-sekacek/
    Vlastně to asi ani není Cai dao, jak tak koukám do googlu...
    GGG
    GGG --- ---
    Mel by tu nekdo prosim tip kde nejlepe koupit nejaky Cai dao nuz? Nepotrebuju zadny hi-end, spis neco levneho a z ciny uz to do vanoc neprijde... Nejaky CZ nebo EU shop?
    Diky

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam