• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    DAVE_PAGE: supr, dikes
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    EUCHENIE: Urcite. Treba zde v Opave ji maji v Bille a jeste se da koupit v Lavazza kavarnickach.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ahoj,
    mam dotaz, da se normalne v ksefte sehnat lavazza nebo jina italska zrnkova kava do kavovaru?
    co jsem koukala na net, vsude jsou e-shopy.
    pha.
    dik
    HAGGISH
    HAGGISH --- ---

    tohle se dneska objevilo ve stripech.. :o))))
    JEDI
    JEDI --- ---
    Prodám dvoupákový kávovar La Vibiemme Minimax Electronica, mlýnek a změkčovač vody. 2 páka, 1 horká voda, 1 pára, v elektronice. perfektní stav, ostré nože, záruka 1 rok.
    http://www.vibiemme.de/images/gr.vi.miel.jpg

    Provedení:
    Barva černá
    Vnější rozměry: 500–535-720 mm (š-h-v)
    Hmotnost: 70 kg
    Příkon: 3,5 kW / 230 V / 50 Hz
    Kapacita: 4 kávy najednou, 1 tryska páry, 1 vývod horké vody
    Objem: Boiler 10 L
    Vybavení:Tlačítka dávkování vody na espreso

    Původní cena 130 000,- Kč.
    Cena 59 900,- Kč s dokladem. záruka 1 rok
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    jentak pro zasmání...

    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    DARLIN: Není to spíš těch devadesát, jak říká Wikipedia?
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    typically around 60-70 °C, (optimum at 22 seconds) .
    a ved ide o to pretlacit paru kavou. to je secko. aby sa uvolnili aromaticke latky. a nie secko, lebo prepalena kava je nie len horka a nedobra ale aj tak trochu skodliva. teda vyvolava kyselinu a td
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    KYOSUKE:ona to bola aj sama o sebe extrapolacia ad absurdum, ked na to clovek ide s trochou humoru...
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    LIBRIUM: Nejsem zrovna odborník, ale pochopil jsem to tak, že by se tím mj. ten proces louhování příliš urychlil. Zkrátka všechny ty stroje jsou stavěné na pevně daný optimální tlak a kdybys mermomocí z nějakého důvodu chtěl přitlačit, asi bys to musel něčím kompenzovat – redesignem přístroje, změnou semletí, bůhvíčím. Musel bych se zeptat sousední kávové firmy. :-)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    KYOSUKE: mi to pride, cm vyssi tlak, tym lepsie. preco nie 12,5MPa? v Dukovanoch to funguje:)
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    LIBRIUM: Já myslel, že úkolem pressovače je uvařit kafe, ne testovat tepelnou stabilitu alkaloidů. :-)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    KYOSUKE: YA RLY.
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    ja si myslim, ze ked niekto zacne vyrabat espresso pri 12,5MPa a 237°C, taktiez to oznaci za "optimalne"...
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    LIBRIUM: optimalne.....
    Základní charakteristikou přístroje, který vyrábí skutečnou kávu espresso, je čerpadlo, které vyvine tlak 8-9 barů. S menším tlakem může vzniknout také dobrá káva, ale s původně požadovaným nápojem má společnou jen výchozí surovinu, jíž je káva. V českých domácnostech se však jako takzvané "presostroje" vyskytují i zařízení pracující s tlakem pouhé 4 bary. Jak je to možné? Důvodů pro nízkou povědomost o tom, jaký má být stroj na domácí výrobu espressa, je několik. První, a možná nejvýznamnější, je místní přizpůsobení původně italského nápoje tuzemskému naturelu. Italové mají jako správnou míru kávy množství obvykle menší, než jaké se v českých barech vydává za "pikolo".

    s tym ze idealny tlak je 15bar
    a pakovy je to ked je teleso na kavu paka. je jedno ci je rusky alebo taliansky. ide o to ze kavy davas do paky...
    no tu je to rozpisane
    http://209.85.135.104/search?q=cache:msDg_nGEwqEJ:www.kava.cz/index2.php%3Fkam%3Dokave%26rub%3Dexpr+presso+stroj+tlak&hl=sk&gl=sk&ct=clnk&cd=4
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    DARLIN: mam to same, ale jinych tvaru:)
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    DARLIN:no ja za paku nepovazujem to drzadlo na srobovanie komory s kavou (aj ked technicky to paka je), ale ten typ pressomachine, kde pomocou paky pretlacas vriacu vodu pri (idealne tusim) 2,5-3 Bar cez komoru s kavou. ten klasicky taliansky.
    DARLIN
    DARLIN --- ---
    paka je to ked mas teleso na kavu a to nasroubovanim pripojis ku kavovaru.
    ten potom tlakom od 2 do 7barov tlaci vodnu paru cez kavu...

    neapakovy je ked si taha kavu sam z nejakeho zasobniku....
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    DARLIN:je to fakt páka? mne to pride ako obvykly pressomachine, so srobovacim nastavcom...
    pákové su take tie talianske originaly, kde vacsinu tlaku na presso vyvijas pohybom páky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam