BLACK_ONYX: no ja to do vcerejska nevedel :-) prave jsem se vratil z mamy a uz mam lupen
btw k obedu u vitenamcu jsem si dal jako tradicne vietnamskou kavu a poprve mi ji neprinesli tradicne s kondenzovanym mlikem, ani s tim dripem navrchu, ale ve stylu presso s cukrem a mlickem stranou, takze jsem si ho prvne vychutnal jen tak ... no a strasne mi chutnalo, ta specificka prichut vynikala jeste vic jak kdyz je s mlikem, jak je to mozny?
ja slysel (povidal pan Frolik, ktery tam jezdi kazdorocne na plantaze na cumendu), ze Vietnam je nejvetsi vyvozce robusty na svete, takze pocitam ze vietnamska kava = robusta ... jenze co jsem zaznamenal, tak o robuste se rika jen to nejhorsi, jak je hořka, jak se s ni nastavuje arabica pac je levnejsi apod ... je mozne ze je to nejaka "dobra" robusta?
poucte me prosim :-) prijde mi ze vietnamci jsou na svoji kavu docela hrdi, tak at ma clovek dalsi vec na pokec