úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
*
odkazy
-
jak na kávu
-
cuketka
-
home - barista
*
Kafe roku není:
*
JACOBS
*
rozbalit záhlaví
VISHERA
---
---
12:49:40 15.7.2014
VISHERA
:
PRDELMRDEL
:
Díky za radu.Ve finále to bylo studenou vodou.Vzal jsem digi teploměr a měřil jsem vodu ve varné konvici.Hned po dosažení bodu varu a vypnutí se mi voda v rychlovarce rychle ochlazuje.Takže musím zalévat téměř vařící vodou ihned po vypnutí rychlovarky,abych byl na nějakých 93-94C.
PRDELMRDEL
---
---
12:40:02 23.6.2014
1 odpověď
VISHERA
: Prvadepodobne studena voda, hruby mleti nebo kratka extrakce. Cas aspon 4 minuty a spis hejbej s prvnima dvema velicinama..
Tim Wendelboe » French press
https://timwendelboe.no/resources/brewing-guide/french-press/
Cupping Vs French Press « jimseven jimseven
http://www.jimseven.com/2010/11/04/cupping-vs-french-press/
TABBY
---
---
12:25:19 23.6.2014
2 odpovědi
PRDELMRDEL
: K te varici vode, co zminujes, mam dotaz: Pouzivam mokka konvicku na indukci. Z toho plyne, ze kdyz dam plotynku na max, profrci voda kavou behem dvou vterin. Neni to moc rychle?
PRDELMRDEL
---
---
12:11:49 23.6.2014
2 odpovědi
Me kopecek vanilkovy zalitej promitou keniou z mokakonvicky chutnal velmi velmi. To bylo poprve po par letech, co jsem ji pouzil a docela me prekvapilo, jak to bylo vpohode. Jen ji to chce naplnit varici vodou, dostatecne nacpat a vcas sundat:)
VISHERA
---
---
12:11:24 23.6.2014
2 odpovědi
Dělám teď poslední dobou kafe ve french pressu a někdy mi vyleze nechutně kyselý kafe. Jakože mám na mysli ze stejné kávy. Není to acidita je to jen kyselý, zatímco podruhé naprosto fantastický sladký. Čím to může být? Vysoká nebo nízká teplota vody? Nebo zkrátit či prodloužit extrakci?
BLACK_ONYX
---
---
21:58:46 21.6.2014
RODWY
: zkus napsat na info@doubleshot.cz
Z mokky by to mohlo být dobrý. S jistým piplanim jsem z toho dostal espresso-like kafe :-)
JAKOUBEK
---
---
19:48:55 21.6.2014
TABBY
: Delaji ho v alze nebo v salku, tak bych ho sel ochutnat nazivo. Ale to espresso je uzasne koncentrovane. S frenchpressem si to teda neumim moc predstavit ;/
TABBY
---
---
19:38:21 21.6.2014
JAKOUBEK
: Mokka konev nebo french press.
TABBY
---
---
19:37:40 21.6.2014
1 odpověď
JUANITA
: To zni zajimave, neco si k tomu prectu.
JUANITA
---
---
19:33:15 21.6.2014
1 odpověď
TABBY
: affogato? to bys mel na kopecek splouchnout to espresso bezprostredne, pro spravnou meltaz.
JAKOUBEK
---
---
19:27:15 21.6.2014
1 odpověď
TABBY
: A o jakou metodu pripravy jde?
RODWY
---
---
18:05:54 21.6.2014
1 odpověď
BLACK_ONYX
: mill mini(slim) .)
_IT_
---
---
17:50:25 21.6.2014
kdybyste někdo stál tady o radu letitýho kafaře.. tak na kafe nejlíp platí odměřená péče a hlavně, hlavně držet svojí závislost na uzdě:P
TABBY
---
---
17:22:14 21.6.2014
2 odpovědi
Jak delate kavu se zmzlinou? (Teda za predpokladu, ze takovou pokleslou zalezitost mistni gurmani vubec povazuji za myslitelnou :-) Zajima mne zejmena, s jakym predstihem lze kavu udelat, aby byla dobra.
BLACK_ONYX
---
---
16:36:16 21.6.2014
1 odpověď
RODWY
: hario co?
RODWY
---
---
15:30:07 21.6.2014
1 odpověď
tusite jestli nekde koupim spodni dil na hario?dix
SAMIEL
---
---
7:17:35 20.6.2014
+4
KOLU
: Nemuzes svoji nesikovnost svalovat na nebohy mlynek :)
KOLU
---
---
0:12:15 20.6.2014
1 odpověď
+2
TWARR
: prdlajs geek - jsou prostě věci, který nesnesou kompromisy. třeba káva pro budoucí manželku... kdybys viděl její pohled, když jsem šálek nepovedenýho kafe vylil do dřezu! :)
TWARR
---
---
23:59:36 19.6.2014
1 odpověď
KOLU
: jenze ty ses geek, chapej! :))
KOLU
---
---
23:41:34 19.6.2014
1 odpověď
+1
SAMIEL
: já na něm teď dva tejdny mlel a bylo mi z toho do pláče. na FP bych snad raději zrno roztloukal sekyrkou, než ho mlel tim verkem.... pardon :)
SAMIEL
---
---
21:41:55 19.6.2014
1 odpověď
+1
TABBY
: Ja mam porlex a jsem maximalne spokojen.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam