• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SATAI
    SATAI --- ---
    ISCH: Kam?
    ISCH
    ISCH --- ---
    Zdravím, jdu pro radu.
    Existuje plně automatický kávovar, který byste doporučili? Budget je něco kolem 15k.

    Díky!
    KOLU
    KOLU --- ---
    omlouvám se za spam, ale kdyby chtěl někdo doma začít s espressem, tak tohle je takovej fajn stroj na osahání (mě to sloužilo vlastně 4 roky), včetně možnosti zkusit si vliv teploty na chuť kafe (má to PID) a naučit se řádně distribuovat v misce (bezedná páka included)
    [ OFFERINGNABÍZÍM: espresso kávovar Gaggia New Dose s PID / 4500 CZK ]
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SATAI: podej hostu prst, urve ti celou ruku i s ramenním kloubem :D
    SATAI
    SATAI --- ---
    TENZO: jenom tepla? Nebo bude i studena irska?
    TENZO
    TENZO --- ---
    Dovoluju si vas pozvat na akci v Olomouci

    Den irské kávy s Kikafe pro TyfloCentrum Olomouc

    https://www.facebook.com/events/1319903728094166/
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    MESKALITO: hlavne taniny. eliminovat resp. predist sa im da vyplachnutim slaky bezprostredne po dopiti (co nemusi vzdy byt prakticke), na dokladne odstranenie nechat aspon hodinu resp. cez noc namocene v roztoku pracej sody (ca. 2-3% tj. na liter teplej vody tak 2 polievkove lyzice pracej sody a kvapka saponatu).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jestli někdo plánujete romantický útěk do hor, tak tady by pro vás měli práci. Majitelé patří k místním zapadlým vlastencům a snaží se být fakt poctiví

    Vinckovo kafe | kavárna pro lidi, kteří si váží sami sebe
    http://vinckovo.cz/


    Vinckovo Kafe
    12 mins ·
    Nabízíme Ti práci, ale jen pokud Tě bude bavit. Na HPP, se smlouvou a možností mít to v práci "jinak".
    Říkejme Ti třeba budoucí "Barista ve Vinckově kafi". Prostě člověk s empatií, trošku věštec a trošku chobotnice s mlsným jazýčkem. Baví Tě vytvářet štěstí v srdcích ostatních lidí. Všechno ostatní Tě naučíme.
    U nás se můžeš rozvíjet, podílet se můžeš na čemkoli v naší společnosti, od cukrařiny, přes focení, po práci se dřevem. Tvoříme společně jedinečný podnik a hledáme lidi, kteří nám s tím pomohou.
    Na maloměstě přemýšlíme do široka, chceme aby naše práce měla smysl a to je náš motor, který nás žene dál.
    Možná tu ještě ani nežiješ, v tom případě Ti můžeme pomoci i s ubytováním.
    Piš do zpráv, nebo na email: martin@vinckovo.cz
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MOMENT: večer to vyčistit "stačí" .. ale děláváme za barem úkony tak, aby to "stačilo"? nebo se spíš snažíme posunovat se kupředu a vylepšovat, kde to jde? .. ps: to byla řečnická otázka ;)
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MOMENT: pravda pravdouci
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    a hlavne, jak rek ID KOLU, kdyz mas nahovno mlejnek, tak budes mit bordel v hrnku pokazdy, i kdybys udelal pred kazdym shotem jarni uklid.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    BOODIA: no neni to uplne nejlevnejsi hracka, nejaky oleje stejne zustanou a kdyz mas ims sprchy, coz chces, tak ti na nich uz z principu nic moc neulpiva. ale pokud clovek ma zbytecny litry navic, tak proc ne.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: na tohle jsme si (i onesipaci a holky jenovsky) ted poridili takovej divnej kartac espazzola, kterej ti umeje gh skvele a nedela to backflush takze ti neleze kafe zpatky a je to cupr vec! plus samozrejme rozebrat paky je samozrejmy
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    TEEAK: je pravda, ze zalezi na konkretnim "prutoku" zakazniku. kdyz nemas vylozene frontu celej den, tak to staci vycistit od oleju az vecer (a po navalu; po navalu se v prvni klidovy fazi stejne vsechno cisti tak jako tak).
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MOMENT: asi je to každýho věc, ale osobně se mi tahle metoda nezdá dlouhodobě ani technicky udržitelná .. imho olej vodou vypláchneš párkrát (a pak už se to tam stejně hromadí) a pak mi taky přijde, že to musí hrozně zpomalovat .. ale nikdy jsem to nezkoušela - třeba bych byla překvapená
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    TEEAK: nebo staci po kazdym sotu vrazit PF do GH, nezamknout uplne a proplachnout. nevytvori se podtlak pri vypnuti vody a vsechno hezky protece ven.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MESKALITO: za mě hlavně čistota/nečistota hlavy a portafilteru (zejména spodní strana sítka a vnitřek páky pod sítkem) - elimiování je málokdy stoprocentní, ale dá se významně zredukovat tím, že si nastavíš timer na 1 hodinu a když začne pískat, tak bez ohledu na provoz rozebereš portafiltery a něčím funkčním (třeba cafelatkou) přejedeš vnitřek pák, spodek sítek a na sprchách uděláš backflush .. (co se týče domácích kávovarů - tam bych toto praktikovala po každé jedné připravené kávě)
    KOLU
    KOLU --- ---
    mletí, nijak. teda jo, mohl bys dospod misky vrazit filtr z aeropressu, ale má to svoje negativa...
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    co všechno je příčinou "zbytků" kávy v espresso šálku a jak je eliminovat?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: za me jo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam