• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KURE: Jo jo, jako Petra Vesela ho ma normalne i v ty skolici mistnosti a sama ho doporucovala jako kompromis, kdyz jeste nechces kupovat drahej kavovar. Samozrejme asi si s tim tak nevyhrajes. Mne se na tom nejvic libi, ze je to super kompaktni na ty lince
    KURE
    KURE --- ---
    HONCKA:
    CMLKA: a ten mlýnek v tom je ok pro espreso? to by byla moje největší obava.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    HONCKA: Tak ono uplne spravně by v tom to kafe vubec nasypany zustavat nemelo ne, co si tak pamatuju ze skoleni....
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    BAAL: u těchle s integrovaným mlýnkem je problém s tím, že ten kávovar ti ohřívá to zrnkový kafe, takže mnohem rychlejc degraduje, jde se tomu ale vyhnout, že tam budeš dávat to kafe po malým množství
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAP: Ale samozrejme je taky otazka, jak bude chutnat kava prazena na alternativy pripravena jako espresso, aby to bylo pitelny. A jinak si muzes zkusit koupit ty kapsle od doubleshotu nebo Miners
    TAP
    TAP --- ---
    TUILE: jo, používáme to dohromady tři lidi a dvěma z nich vyhovuje ten jednoduchej systém koupenejch kapslí. já jsem výběrovkovej hledač, tak si říkám, že bych chtěl vyzkoušet kávy, co si dělám doma na mocca a french taky na pressu, i když je mi jasný, že to není ideální cesta. na lince doma neni na pressovač místo.
    ale tak když tady vidím, že se to ve skutečnosti používá a není to jen nějakej zbytečnej gimmick gadget, tak si to asi časem pořídim
    TUILE
    TUILE --- ---
    TAP: pokud bych kupovala kapslovej kavovar, tak proto, aby to bylo bez prace a bez spiny kolem.
    takze kupovat plnitelny kapsle mi smydl nedava, to uh bude lepsi rovnou koupit pakovej kavovar.
    na druhou stranu, kdyz clovek uz kavovar ma a ted premejsli, jak si kafe zlepsit, tak proc ne (meli sme doma a stejne sme to nepouzivali a pili kupovany kapsle).
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    TAP: máme plnitelný do DolceGusto a udělá to pitelný kafe =) není to stejné, jako když to kafe proženeš přes pákovej, ale je to výrazně lepší než originál a jedna sada nám drží už několik (5+) let.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TAP: Blbost to podle me neni, jen to bude opruz cistit a tak, ale jinak to smysl dava, hlavne si tam pak muzes krasne nasypat vyberovku
    TAP
    TAP --- ---
    když jsme u toho, co plnitelný kapsle? stojí za to dát těch nemálo stovek (stojí to cca 500-1200) nebo to je nějaká kravina?
    doma si rád melu kávu sám, zkouším různé značky, v práci máme nějaký delonghi nespresso, říkám si, jestli to nezkusit, ale nedokážu si moc obhájit, že to stojí půlku, co stál ten kávovar.

    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    imo na doma jsou tyto kávovary lepší řešení než automat/kapsle, případně si připlatit a jít do něčeho jako Rancilio Silvia. Jinak fakt nevěřím, že někdo vozí prázdné kompostovatelné kapsle do průmyslové kompostárny.
    BAAL
    BAAL --- ---
    CMLKA: To zatim neumim posoudit, koupil jsem si ho k Vanocum, takze zatim zhruba pul roku pouzivani.

    Problem je tam asi par pro puntickare, protoze ma mensi prumer nez je industry standart, takze na to nesedi nejake vic super paky a kosicky atd atd, me je to fuk, nicmene jednu vec jsem pro to udelal a to je 3d tisk nasypky do paky, aby mi to nedelalo bordel kolem. Proste to tam strcim a jdu si cistit zuby vsechna kava se nasype kam ma, nasledne ji sklepu a je to -> to zasadne zrychlilo a zjednodusilo pripravu pro me na uroven kapsle.

    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BAAL: Na tenhle kavovar mam spadeno a koukam, ze cena uz je zase nizsi, jeste nedavno to bylo 15 tis. Dokonce nam ho doporucili i na kavovem skoleni. Jen tad nekdo maloval certy na zed, ze kdyz se rozbije mlynek, tak to neopravis.

    Jinak ja fakt mam model Nespresso, kde s tim cistenim problem neni, mozna je to otazka modelu. Na chalupe s tim plesnivenim problemy mame
    BAAL
    BAAL --- ---
    EXAGE: Vím, že je to nyx odpověd na kterou se nikdo neptal, takže to tak ber, ale měl jsem doma roky Nespresso a přísahal na fialové kapsle jako super variantu, nicméně ten problém s designem tam imho je a je zásadní, vyžaduje značnou udržbu, tím jak se kapsle strká dovnitř a káva teče skrz stroj a tedy je třeba to čistit a následně je skladována uvnitř přístroje, což je třeba opět čistit aby to nebyl humus, jak říká TUILE.

    Následně na nyxu získané dolce gusto, design elegatně řeší, protože káva teče jen přes kapsly, takže nároky na udržbu jsou mnohem nižší, nicméně jak zminuje CMLKA, to kafe z toho není žádná hitparáda.

    Takže když se rozbil i ten, tak jsem se rozhodl, že je čas přejít na další level a pořídil jsem si jednoduchou základní pákovku od Cutleru/Sage v americe také prodávanou jako Breville.

    Sage BES875BKS - Pákový kávovar | Alza.cz
    https://www.alza.cz/sage-bes875bks-d5481760.htm

    Stojí to zhruba co tvůj rozpočet dovoluje a po počátečních problémech s tím jak si nastavit mletí a jak to presovat a kolik tam toho dát atd atd, jsem došel k tomu, že z toho teče super kafe, příprava je zhruba stejné rychlá jako u kapsle (než rychlá být začně tak je to pain ale imho do měsíce seš dobrej), není z toho žádný odpad který je třeba recyklovat nebo se toho nejak obávat. A jsem fakt spokojený.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TUILE: s tim rozhodne nesouhlasim. Na Nespresso uz se daji koupit i kapsle odpraziren, napr. doubleshot dela, kava z dolce gustoje imho nepitelna, z nespressa celkem slusne espresso vypadne. I ta jejich vlastni kava by mela bejt celkem kvalitni. Plus moznost recyklace hliniku pripadne kompostace alternativnich kapsli. Ja s tim, ze v tom kapsle zustavaji problem nemam, v nasem kavovaru neplesnivi, ale segra mi o tomle problemu taky rikala.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    EXAGE: A co nějaký manuální jako Flair? Espresso to umí dobře a nic jiného 🙂
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    TUILE: Tak mezi 2 a 8 shoty denne. :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    EXAGE: kolik toho za den vypijete?
    ja uz bych kapsle znovu nechtela

    (a pokud, tak za me lepsi dolce gusto, pac kapsle nezustava ve stroji, ale po pouziti ji vyhodis rovnou do kose. z toho duvodu mi prijde lepsi i pakovej kavovar a ne automat, pac logr putuje rovnou do kose a ne do utrob kavovaru. ono se to nezda, ale staci chvili nevycistit a je to dobrej heges.)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Ahoj vsem, kdyz doma zrovna nedelam V60, tak lemtam dolce gusto kapsle.
    S novym bytem resime, zda vzit zase kapsle (asi Nespresso, co?) pripadne automatickej kavovar, cca do 10k? Dava nejakej kavovar za tyhle penize smysl? Melo by z toho padat predevsim espresso. Dekuju moc.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    NOPOLICE: Kup si plastovou V60. Anebo clever, pokud s tím nechceš mít moc práce, ale chceš mít super výsledek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam