EXAGE: Vím, že je to nyx odpověd na kterou se nikdo neptal, takže to tak ber, ale měl jsem doma roky Nespresso a přísahal na fialové kapsle jako super variantu, nicméně ten problém s designem tam imho je a je zásadní, vyžaduje značnou udržbu, tím jak se kapsle strká dovnitř a káva teče skrz stroj a tedy je třeba to čistit a následně je skladována uvnitř přístroje, což je třeba opět čistit aby to nebyl humus, jak říká
TUILE.
Následně na nyxu získané dolce gusto, design elegatně řeší, protože káva teče jen přes kapsly, takže nároky na udržbu jsou mnohem nižší, nicméně jak zminuje
CMLKA, to kafe z toho není žádná hitparáda.
Takže když se rozbil i ten, tak jsem se rozhodl, že je čas přejít na další level a pořídil jsem si jednoduchou základní pákovku od Cutleru/Sage v americe také prodávanou jako Breville.
Sage BES875BKS - Pákový kávovar | Alza.cz
https://www.alza.cz/sage-bes875bks-d5481760.htmStojí to zhruba co tvůj rozpočet dovoluje a po počátečních problémech s tím jak si nastavit mletí a jak to presovat a kolik tam toho dát atd atd, jsem došel k tomu, že z toho teče super kafe, příprava je zhruba stejné rychlá jako u kapsle (než rychlá být začně tak je to pain ale imho do měsíce seš dobrej), není z toho žádný odpad který je třeba recyklovat nebo se toho nejak obávat. A jsem fakt spokojený.