• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    FLAD
    FLAD --- ---
    FLAD: Ještě dodám,že pokud jsi myslel Finančně analytický úřad u Ministerstva financi, tak to záleží na spoustě faktorů. Může to být klidně 0.01 Kč, když to bude nějakej velkej průšvih...
    FLAD
    FLAD --- ---
    MEDDOG: Nevím o tom, že by měla banka oznamovací povinnost vůči finančnímu úřadu.
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    Ahoj,
    nevíte někdo při jakem obnosu ma banka povinnost oznamovat finančnímu úřadu o platbách a příjmech?
    Jde mi o platbu zahraniční firmy na česky účet.
    Předem Dekuju.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: u Equa tusím na zaúčtování ano, ale na zrušení blokace myslím ne.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nevite zda se da nejak nastavit notifikace na zmenu nezauctovane operace na zauctovanou pripadne zruseni teto blokace?

konkretne AirBank.
    Na dovolene jsem mel blokaci ve vysi 250€ a kazdy den jsem se vracel v case abych videl jak ta blokace dopadla. Stejne tak se diky rychlosti internetu v jedne restauraci podarily dve blokace ceny uctenky. jedna se temer hned promenila v zauctovanou a druhou jsem pak opet tyden sledoval jak dopadne...
    KULHY
    KULHY --- ---
    Tak jen FYI – nakonec jsem vybral Air Bank KULHY. Líbí se mi jejich celkově progresivní přístup, zatím mi to velmi sedí. Ta jejich online komunikace je super.
    DRAK00LA
    DRAK00LA --- ---
    MIKEE: cca mesic zpatky, chtel jsem protahnout kolegyni a ptali se me, jestli je to rodinny prislusnuk, ze s tim by me pustili...
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    DRAK00LA: nevim o tom, ze by ted mohl zadarmo byt i rodinny prislusnik .. testoval jsi to nekdy v posledni dobe?
    DRAK00LA
    DRAK00LA --- ---
    ADAM: jako doprovod muze rodinny prislusnik. pokud neni rodinny prislusnik, muze na priority pass...
    ADAM
    ADAM --- ---
    dotaz erste premier k salonkum:

stale plati, ze vstup do erste lounge na terminalu 2 je bez doprovodu?

prip. je tedy mozne pouzit pro doprovod 1 volny vstup na priority pass?

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak koukám do mejlu a ČSOB jde s kreditkou taky čím dál víc do hajzlu :(

vzhledem k některým dříve zavedeným regulacím bankovního trhu nastala u kreditních karet jistá omezení. Také my jsme nuceni od 1. února 2018 změny zavést, ale máme pro Vás i dobré zprávy.

Co se od 1. února změní a co zůstává?
    Odměnu za placení kreditkou snižujeme na 0,5 % z hodnoty každého nákupu nad 100 Kč
    Zachováváme ji však nadále pro nákupy u všech obchodníků i na internetu
    Odměnu stále vracíme až do 1 000 Kč měsíčně
    Nově se Vám bude připisovat do věrnostního programu, ve kterém můžete získat mnoho zajímavých dárků a výhod.
    Odměnu si stále můžete vrátit na účet kreditky
    Jako doposud si budete moci snížit splátku.
    Ani nadále nemusíte platit za vedení kreditky
    Vedení máte zdarma, pokud kartou měsíčně utratíte alespoň 5 000 Kč.
    Výhody, se kterými můžete stále počítat
    Bezúročné období až 55 dnů, minimální měsíční splátka 5 % z vyčerpané částky (min. 500 Kč) a bezplatné pojištění proti rozbití a krádeži, které běžně stojí i 20 % z ceny zboží. A navíc s prodlouženou zárukou na vybrané zboží.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Zvolil bych nějakou "vracecí", třeba Eon. Vrací 1 %, max. 500 Kč za měsíc a je bez poplatku. Bonusem jsou velmi dobré kurzy (Mastercard bez příplatku, tedy velmi blízko středu). Nevýhodou, že není embossovaná - v Itálii nám na ni odmítli půjčit auto.
    EDERA
    EDERA --- ---
    BUNDA: Raifka má pořád kreditku Eeasy, která je bez poplatku a kromě prvního nákupu pro aktivaci už pak může ležet v šuplíku.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOC256: z hlavy kdysi Citi (dneska RB) měla kartu bez měsíčního poplatku a taky u Hello (dříve Cetelem), když nepoužíváš, tak neplatíš. Hello má navíc slušné kurzy, jestli to má být pro použití za hranicemi.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak abych se vyhnul stresu s kreditkou do budoucna...

Co mi doporučíte si pořídit? Aktuálně využívám aktivně AirBank a jako podnikatel mBank (bez karty).
    Nemám problém točit nějaké peníze atd. Využívání salónků na letišti atd. mě moc nezajímá a nechci ji ani aktivně používat.

Chci ji mít v šuplíku a aby nežrala nějaký paušál...

Takže?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Nemáte prosím někdo osobní zkušenost (nebo osobu blízkou, na kterou mi můžete dát kontakt) s PPF bankou? Díky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NINE_OF_NINE: koukám, že tam vidím i staré známé z mFóra :) no to je krása, to si budu muset dát do školení :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NINE_OF_NINE: s úrokem 23% mezi nejlepšími? vždyť nejlepší jsou kolem 8%...
    TOMINO_I
    TOMINO_I --- ---
    ADAMM:
    NINE_OF_NINE:
    Pravda, na to jsem uplne zapomnel, ze nejakou takovou vec maji :D
    Ale jak je videt z komentaru, stejne to nikde nediskutovali a neptali se lidi. Proste to dali od 1.1. a hotovo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOMINO_I: můžeš se zeptat na tom jejich fóru, ne? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam