LUCKAZ: vnitřnosti. A donuť někoho z rodiny, ať se dá k rybářům.
Ne vážně - vnitřnosti jsou zdravé, levné a chuťově skvělé, jen se musí překonat postoj fůůj vnitřnosti.
Ze srdce je skvělý tatarák/steaky/pečeně. Jazyk je naprosto dokonalý vařený s omáčkou a nebo se zeleninou na páře. A nebo třeba opečený. Oboje to je svalovina, nesmrdí, není potřeba nijak extra čistit (kromě okrájení loje ze srdce a oloupání vařeného jazyka).
Ty zdravé části - tedy tkáňové vnitřnosti jsou o něco náročnější, ale takové italské dršťky s rajskou a bylinkama, nebo domácí játrová paštika je super. Pro začátek jsou daleko příjemnější drůbeží játra, nejsou tak mazlavá jako z větších zvířat.
Třetí level pro hodně pokročilé jsou pak ledvinky, slezina, varlata či vemínko a mozečky.
A většinou jsi na cca 70 Kč/kg.