LUCKAZ: no důkladně očistit a umlít na tatarák. Je to krásně libové. Nebo naložit do kefíru/vína (prostě něčeho kyselého) a druhý den nakrájet na silnější plátky a udělat steaky. Z tenkých nudliček půjd udělat stir fry (ale ještě jsem to nedělala. Vyzkouším při nejbližší příležitosti).
Nebo srdce uvařit (je z nich skvělý vývar) a posléze upéct a nebo používat jako vařené hovězí na plátky k omáčce.
Drůbeží srdíčka se dají vrazit do marinády, posléze napíchat na špíz a ogrilovat-opéct.
The Nasty Bits: Chicken Heart Yakitori | Serious Eats
http://www.seriouseats.com/2011/05/the-nasty-bits-chicken-heart-yakitori.html
palate/palette/plate: Grilled Chicken Hearts with Parsley Vinaigrette
http://alainasullivan.blogspot.cz/2012/04/grilled-chicken-hearts-with-parsley.html
Případně drůbeží srdíčka ořezat od tuku (odřezky hodit do vývaru) a přepůlit, hodit na olej/sádlo a opéct ze všech stran, přidat cibulku, tu nechat zesklovatět. Zaprášit lžící mouky a chvíli restovat na jíšku, zalít půl litrem vývaru/mléka, přidat bobkový list, pepř, nové koření a muškátový oříšek a 20-30 minut, aby omáčk zhoustla. Vrazit do toho kelímek zakysané smetany a pažitku/petrželku a k tomu buď těstoviny a nebo noky.