• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Je mi to jasný. Chtěl jsem spíš vidět vše na jedné hromadě a sledovat parametry jako výkon, hlučnost (tu měří v procentech, ne v decibelech :/ ), nějaký průsery okolo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: na ten Dtest bacha. Chytrej jsi dost, názor si udělat umíš sám kvalitní. D test má totiž ten problém, že do hodnocení používá pro mě kolikrát prapodivné poměry hodnotících parametrů. Jakože třeba dají +30% za dobrý motor, ale naopak -30% za poškrábání náchylnou nádobku. Což jsou nesrovnatelné parametry. A ve výsledku to po součtech dokáže až nesmyslně zamíchat s procentama.

    Ale to jen tak lehce OT :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DAWIDOS: Co vyhrálo a s kolika procenty?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    MACHALIK: Plus
    malý displej se znázorněným časem; praktické ovladače, přehledný kontrolní panel; 3 automatické programy; nádoba je po umístění na motor částečně zajištěna; automatické vypnutí

    Minus
    hlučný; pouze nádobu lze mýt v myčce; majonéza příliš tekutá; obtížné vyprazdňování nádoby při přípravě šlehačky; příliš stručný návod k použití; nízká odolnost plastové nádoby proti poškrábání

    Hodnocení kvality uspokojivě (55 %)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    87HIGHFLYER: Hradec Králové, konkretneji pak ho maji ve vyhlasenem reznictvi U PLota.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DOCKINEZ: jde je u vás?:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LUCKAZ: vrele doporucuju hovezi pupek. U nas ho maj za legracni cenu 120 Kc za kilo, namletej je skvostnej treba do burgeru.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    MACHALIK: já bych taky rád, ale to hovězí maso je tu prostě obecně problém. Dneska do toho řeznictví posílám jednoho kolegu Bulhara, se kterym je možný se dohovořit anglicky, s pečlivými instrukcemi, ale moc šancí tomu nedávám a nejspíš zůstanu odkázanej na vepřový a pernatou zvířenu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    CHOBOT: Já bych udělal to telecí na másle s brusinkama.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    EWOKK: nikdy jsem je nedělal a upřímně, ani dělat nebudu, pro mě osobně je to dost sraní na tak divný ekl jídlo. A nedělaj se taky náhodou z hovězího?
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    CHOBOT: spanelske ptacky probehly? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nechodí sem někdo s předplatým DTestu? Potřeboval bych zjistit, jak dopadl mixér od Catleru/Breville. Uvažuju o něm, ale test by se mi hodil. Díky!

    Stolný mixér | BL 8011 | Catler
    http://www.catler.sk/priprava-potravin/bl-8011
    dTest: Test stolních mixérů 2014 - Nezávislé testy, víc než jen recenze
    http://www.dtest.cz/clanek-3319/test-stolnich-mixeru-2014
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    PERI: nemas zac, at chutna, maj tam fajn maso
    PERI
    PERI --- ---
    NUSIK: Díky! Už je objednaná :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LUCKAZ: Taky jsem si dlouho myslela, že 4-5x týdně bez masa neuvařím :) Ale asi před rokem se můj muž - aniž mě žádal, abych se do toho jako ten, kdo doma obvykle vaří, jakkoli zapojovala - rozhodl zkusit přestat jíst maso. On teda, na rozdíl ode mě, nikdy nebyl vášnivý masožrout. No, a protože mi bylo líto času, místa, nádobí, zbytečný námahy atd., tak jsem vlastně plynule přistoupila na variantu "maso v neděli, max. ještě ve středu". Hele, a jako pravověrná masožroutka jsem maximálně spokojená :)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    ZUZKAOU: lol, teprve teď mě napadlo, že se na smetanu můžu zeptat nynějšího souseda, kterej má pár kravek a beru od něj mlíko. To už jsem fakt tim městem tak zdegenerovanej?
    MACHALIK: plněný papriky jsou tu taky pomalu národní jídlo a místní variaci se imo nevyrovnám. Navíc paprikama jsou bulhaři zasypaný, já si chrochtám, ale oni sami už jich prý maj touhle dobou plný zuby a pomalu se přechází na dýňovou dietu.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    IDENTITY: Tomu věřím, mám v rodině dva vegetariány, tak vím, že to jde i bez masa, ale nám prostě maso chutná :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LUCKAZ: Nevím, jestli máš malý dítě (děti), ale pro normálně fungujícího dospělého (tj. ne dřevorubce, horníka apod.) bohatě stačí naopak dvě masitá jídla týdně. Když je teda strava vyvážená...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LUCKAZ: máti dělala kruti s rozmarynem a taky gut..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam