• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DAWIDOS: Co vyhrálo a s kolika procenty?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    MACHALIK: Plus
    malý displej se znázorněným časem; praktické ovladače, přehledný kontrolní panel; 3 automatické programy; nádoba je po umístění na motor částečně zajištěna; automatické vypnutí

    Minus
    hlučný; pouze nádobu lze mýt v myčce; majonéza příliš tekutá; obtížné vyprazdňování nádoby při přípravě šlehačky; příliš stručný návod k použití; nízká odolnost plastové nádoby proti poškrábání

    Hodnocení kvality uspokojivě (55 %)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    87HIGHFLYER: Hradec Králové, konkretneji pak ho maji ve vyhlasenem reznictvi U PLota.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DOCKINEZ: jde je u vás?:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LUCKAZ: vrele doporucuju hovezi pupek. U nas ho maj za legracni cenu 120 Kc za kilo, namletej je skvostnej treba do burgeru.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    MACHALIK: já bych taky rád, ale to hovězí maso je tu prostě obecně problém. Dneska do toho řeznictví posílám jednoho kolegu Bulhara, se kterym je možný se dohovořit anglicky, s pečlivými instrukcemi, ale moc šancí tomu nedávám a nejspíš zůstanu odkázanej na vepřový a pernatou zvířenu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    CHOBOT: Já bych udělal to telecí na másle s brusinkama.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    EWOKK: nikdy jsem je nedělal a upřímně, ani dělat nebudu, pro mě osobně je to dost sraní na tak divný ekl jídlo. A nedělaj se taky náhodou z hovězího?
    EWOKK
    EWOKK --- ---
    CHOBOT: spanelske ptacky probehly? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nechodí sem někdo s předplatým DTestu? Potřeboval bych zjistit, jak dopadl mixér od Catleru/Breville. Uvažuju o něm, ale test by se mi hodil. Díky!

    Stolný mixér | BL 8011 | Catler
    http://www.catler.sk/priprava-potravin/bl-8011
    dTest: Test stolních mixérů 2014 - Nezávislé testy, víc než jen recenze
    http://www.dtest.cz/clanek-3319/test-stolnich-mixeru-2014
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    PERI: nemas zac, at chutna, maj tam fajn maso
    PERI
    PERI --- ---
    NUSIK: Díky! Už je objednaná :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LUCKAZ: Taky jsem si dlouho myslela, že 4-5x týdně bez masa neuvařím :) Ale asi před rokem se můj muž - aniž mě žádal, abych se do toho jako ten, kdo doma obvykle vaří, jakkoli zapojovala - rozhodl zkusit přestat jíst maso. On teda, na rozdíl ode mě, nikdy nebyl vášnivý masožrout. No, a protože mi bylo líto času, místa, nádobí, zbytečný námahy atd., tak jsem vlastně plynule přistoupila na variantu "maso v neděli, max. ještě ve středu". Hele, a jako pravověrná masožroutka jsem maximálně spokojená :)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    ZUZKAOU: lol, teprve teď mě napadlo, že se na smetanu můžu zeptat nynějšího souseda, kterej má pár kravek a beru od něj mlíko. To už jsem fakt tim městem tak zdegenerovanej?
    MACHALIK: plněný papriky jsou tu taky pomalu národní jídlo a místní variaci se imo nevyrovnám. Navíc paprikama jsou bulhaři zasypaný, já si chrochtám, ale oni sami už jich prý maj touhle dobou plný zuby a pomalu se přechází na dýňovou dietu.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    IDENTITY: Tomu věřím, mám v rodině dva vegetariány, tak vím, že to jde i bez masa, ale nám prostě maso chutná :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LUCKAZ: Nevím, jestli máš malý dítě (děti), ale pro normálně fungujícího dospělého (tj. ne dřevorubce, horníka apod.) bohatě stačí naopak dvě masitá jídla týdně. Když je teda strava vyvážená...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LUCKAZ: máti dělala kruti s rozmarynem a taky gut..
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    SANTAL: Jo, na polívku občas taky koupím nějaké odřezky v Globusu...
    IDENTITY: Bezmasé dny máme tak 2 - 3 do týdne, někdy víckrát, někdy méněkrát. Ale celkově (nejen kvůli financím) bych chtěla zařadit víc vege jídel.
    IKA: Díky! Přesně to chci, vařit více luštěnin, zeleniny, ...


    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IKA: Plus tvaroh - pomazánky, tvarohové knedlíčky/noky (tvaroh, vejce, vařená dýně/brambor/řepa/cokoliv + tolik mouky, aby se to nelepilo a ve vodě nerozpadalo). Díky tvarohu k tomu pak už stačí nějaká omáčka a nebo ty dýňové třeba jen omastit česnekovým máslem a posypat troškou sýra.

    A vejce jsou levná, plnohodnotná bílkovina se zdravým tukem.
    IKA
    IKA --- ---
    LUCKAZ: Skús viac variť strukoviny a pohánku, recepty nájdeš napríklad tu: [ Varime s LASKOU - vegetariansky jime, pijem, hodujem... Ale hlavne varime NO MASO ]

    Klasické bezmäsité jedlá z jedální (napríklad dukátové buchtičky a podobne) nemajú dosť živín, takže skôr zaplácnu než naozaj zasýtia.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam