YNOR: studeny nebo teply uzeni?
losos je tucna ryba, vhodna k uzeni. ja sem zkousel jen teply uzeni. do alobalu sem dal namoceny jack daniels oak chips, dal sem to do hotelovy panve, na to sem dal mrizku, na ni misu s ledem a vedle toho lososa jeden naporcovanej filet s kuzi. rybu sem predtim asi na 20 min dal do roztoku soli a cukru a citronovy kury, vyndal a otrel ubrouskem.
udil sem cca 30 minut a jednou sem menil misu s ledem.
losos vonel jak jack daniels a byl tak akorat pro me - dost 'rare'.
nejdriv kdyz to udis v panvi jako ja, rozcoudi ty namoceny chipsy az se zacne linout konstantni kour a pak dej led, rybu a alobal na to. ohen pod tema chipsama mej na malo, jen aby to coudilo, ale nepeklo to tu rybu moc. jinak z ni vykape vsechen tuk nez poradne vezme chut koure a muzes to za staleho michani nasypat do hajzlu.
az budu mit svuj pozemek, bude na nem klasicka udirna se separovanym ohnistem na studeny uzeni!