• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    DOOMBRINGER: z koriandru dělám "pesto", když zbyde - olej, sůl, pepř, koriandr, citronová kůra. Týden to v lednici vydrží
    GALE
    GALE --- ---
    MACHALIK: Řekněme si to otevřeně, pokud je vakl odstranitelný, mají přesah na hřídeli. A pokud je přesah v toleranci, pak není co řešit.
    Evidentně jsi purista, tak zkus ten autorizovaný servis, ať ti to ohoblujou.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    DOOMBRINGER: z petrzele pesto, salsu verde,...
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Zdravím, mám tu obrovské svazky hladkolisté petržele a cilantra. Nechci kuskus. Nějakého nápadu jak to co nejdřív zdělat? Dík.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Kam v Praze pro dobry maso na steaky, aby nebyli po paty hodine odpoledne vybrany? Idealne trasa Nadrazi Holesovice - Pankrac, nebo blizke okoli.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ale zase na jiných videích, včetně produktového pro USA, tam ten vakl je! Od 10:30:

    Full film Kenwood Chef Titanium Kitchen Machine
    https://www.youtube.com/watch?v=LlyleKaA7QM


    Celkově to vypadá, že je to kus od kusu a že to bude ve výrobní toleranci, prostě na to serou, neb na funkci to vliv skutečně nemá (a v gastru to je každýmu u prdele).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GALE: České zastoupení, mimochodem, dodalo vysvětlení, že to má tento vakl, "protože je to z kovu, takže tam musí být vůle". Abych jim nekřivdil, tak prý to mají od profi kuchařů v gastro odvětví, sám pán není strojař (ne že by to bylo potřeba, ale musím tu výmluvu respektovat). A opět dlužno dodat, že jejich smluvní servisní firma, CESK, potvrzuje, že to vada je a že ji umí odstranit.

    Na dalších videích, co jsem hledal (strávil jsem tím už dost času :/), je to taková směsice. Třeba na těch následujících to vypadá taky dobře:

    Nejlépe od 0:47:

    Kenwood Premier Major KMM770 Meat grinding.
    https://www.youtube.com/watch?v=zdbs4mp3GwY


    Nejlépe od 0:40:

    Food Grinder mincer Attachment
    https://www.youtube.com/watch?v=_YQXF9MEGUM


    Od 1:30:

    How to use a flat pasta maker- Kenwood
    https://www.youtube.com/watch?v=fWzyfXUyZSI

    ADITU
    ADITU --- ---
    ZUZKAOU: mam susene houby z podzimu. kdyz se podrti/namelou na prach... to by slo. diky :)
    GALE
    GALE --- ---
    MACHALIK: Jo, je to výstředný a to hodně. Jestli to je vlastnost všech (jak tvrdí zastoupení), tak to moc pěkný obrázek o výrobku nedělá. A mělo by se stydět i české zastoupení, že takhle kecá.
    Já bych do toho nešla, protože vaklovat to bude čím dál víc, jak se používáním ochodí součástky.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MACHALIK: to vis, poctiva uralska ocel a vyroba ve volhohradskem traktorovem zavode se nezaprou.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Přitom třeba tady na ruským prodejním serveru Kenwoodu se to chová dobře (od 7:40 do 8:22):

    Кухонная машина Kenwood KMM 023 Major - купить в магазине Kenwood Украина.
    http://kenwood-shop.com.ua/detailed/kuhonnyie_mashinyi/kenwood_kmm023.htm#video
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Měl jsem doma už dva kusy robota, první to dělal taky, jen trochu míň.

    Toto je video z prvního robota:

    Kenwood KMM063 slow speed outlet imprecision 01
    https://www.youtube.com/watch?v=9oCIXOWb-VU


    Toto jsou dvě videa z druhýho robota, tam to bylo ještě horší:

    Kenwood KMM063 slow speed outlet imprecision 02
    https://www.youtube.com/watch?v=Q8y5jdoOvwk


    Kenwood KMM063 slow speed outlet imprecision 03
    https://www.youtube.com/watch?v=irjRMUJtdfk


    Su z toho popravdě celkem nasranej, stojí to zařízení 15k a je celý ze železa a hraje si na high end v mixérech; nechápu, proč by v době, kdy střílíme roboty na Marsm, mělo toto dělat. Dalším krokem bude ozkoušení nějakýho tohohle robota v kamenným krámě, protože český zastoupení Kenwoodu mi tvrdí, že tohle dělají všechny, že to není vada.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADITU: tak ji tam nedávej a jen to osol. Jako stálo by za to tam pak přidat umami jinak - možná do toho vývaru přidat šitake a nebo i obyčejné žampiony?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: hned mi to připomnělo toho pejska do auta s kývací hlavou :))))

    KÝVACÍ PEJSÁČEK V AKCI
    https://www.youtube.com/watch?v=f7mjX3hYIGA
    ADITU
    ADITU --- ---
    ZUZKAOU: to vypada skvele, ukladam do bookmarku, diky :) u pritele to neprojde kvuli sojovce, ale pro sebe si to priste urcite uvarim :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MACHALIK: nevim, jestli to ze mne dela autistu, ale sralo by mne to strasne.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADITU: chaj-nanské pošírované kuře

    Hainanese Chicken Rice Set | Serious Eats : Recipes
    http://www.seriouseats.com/recipes/2013/08/hainanese-chicken-rice-set-recipe.html

    nasekej na jemno šalotku a nastrouhej lžíci zázvoru a dej to do mističky. Zalij to rozpáneými 50 ml sezamového oleje a nech stát.

    Kuře dej do hrnce, přidej 2 lžíce rýžového (nebo nějakého sladšího bílého) vína, 3 lžíce dobré sojovky, 6 plátků zázvory, 3 stroužky česneku, 6 kuliček pepře a 3 nahrubo nakrájené jarní cibulky. Pokud půjdeš okolo asijské speciálky, tak kup pandanové listí a přidej tam tak 3-4 kouksy, ale půjde to bez toho, případně tam můžeš přidat bobkový list.

    Zalij 2 litry vody a pomaličku táhni 35-50 minut, dokud maso nebude měkké. Vyndej nohy, vykosti, maso nakrájej na plátky/sousta, kosti vraž zpět do vývaru a redukuj tak dlouho, až ti zbude 750 ml vývaru. Plátky masa pomašluj tím kořeněným sezamovým olejem. Kuře dej někam, kde vydrží teplé. Redukovaný vývar zceď.

    Rozpal dvě lžíce sezamového oleje a přidej do něj nasekané dvě jarní cibulky bez zeleného listí, 4 stroužky česneku a lžičku nastrouhaného zázvoru. Chvíli to restuj na pánvi, pak přidej 300 g proprané rýže, chvíli restuj, dokud nezačne "zvonit" (zatáhnou se škroby a při míchání se ty zrnka chovají tak nějak jinak) a pak to zalij 500 ml zcezeného vývaru, nech 10 minut vařit a pak ještě 5 minut dojít.


    Na talíř dej kuřecí maso a porci rýže. Tu pokapej ochuceným olejem. K tomu nakrájenou okurku a vedle redukovaný vývar v mističce, sojovku smíchanou s melasou a sladší chilli omáčku, zbylý zázvorovo-cibulkový olej a nasekané jarní cibulky aby si strávník dochutil jídlo dle vlastní nálady.

    Případně k tomu udělej zelenou přílohu - orestuj jarní cibulku se zázvorem a česnekem a pak na to hoď nějaké listí - bok čoi/špenát/jiné listí.

    (je to jednodušší, než to v popisu vypadá - hodíš kuře do okořeněné vody, zaleješ cibuli se zázvorem horkým olejem a pak z vývaru po tom kuřeti udusíš rýži.)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MACHALIK: ja mam nizsi radu, k mix myslim, ale dela mi to taky
    nicmene jsem to nijak neresila
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    VENIKA:
    NEMESIS:
    SQUZZA:

    Dostal jsem to video na Youtube. Zejména od chvíle, kdy položím kameru (mobil) na pevný povrch, je vidět, jak to šmatle a i v souvislosti s tím kolísají otáčky (dobře slyšet od 0:08). Bordel pomiňte.

    Kenwood KMM063 slow speed outlet imprecision 01
    https://www.youtube.com/watch?v=irjRMUJtdfk
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ADITU: ja mam uz dlouho zalusk na jedno kari jamieho olivera, delal to s palickama, ale cely stehnou poslouzi taky dobre...
    neco takovyho, ikdyz tohle si myslim, ze neni uplne ono:
    Pukka Yellow Curry | Chicken Recipes | Jamie Oliver
    http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/pukka-yellow-curry/#BFAryhhYRE0FgJIk.97
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam