úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
ADELHAIDA
---
---
14:42:29 28.12.2015
1 odpověď
MOIRAIN
: A nebyl ten oříšek divně cítit? Já jsem si letos koupila oříšky v Delmarketu a asi tři z lahvičky byly při strouhání cítit ne jako muškátový oříšek, ale jaksi citronově. Nebyla to nepříjemná vůně, ale vůbec nebyla muškátová, takže jsem celý oříech vždycky radši vyhodila. Pak jednou strouhal přítel, nasypal to do bešamelu a ten byl pak fakt divnej.
ZUZKAOU
---
---
21:37:27 27.12.2015
+36
doufám, že mě za tu plachtu nezabijete, ale přijde mi to super.
RUTHLESS
---
---
18:53:14 27.12.2015
Jeleni a laní krk. A zebra z lane. Co s tím na Silvestr vecer?
HRAFNAIN
---
---
23:35:51 26.12.2015
ZUZKAOU
: na kosticky nakrajenej malej citron
KIRBY
---
---
23:14:28 26.12.2015
ZUZKAOU
: lák z okurek a tatarka místo majonézy
FAT
---
---
22:53:48 26.12.2015
PEPITO
: Chlape, jsi ďábel!
MIST
---
---
21:03:16 26.12.2015
+3
PEPITO
: hluboce smekam a obdivuji te!
PEPITO
---
---
20:53:42 26.12.2015
1 odpověď
+27
Byl ovocný salát, polévka Sopa de Lima (kuřecí s feferonkou a limetkou a nachos), vykostěná kuřata pečená s játrovo ořechovou nádivkou a šťouchané brambory se šalotkou mm. Vegetarián měl zeleninový vývar místo kuřecího a pečenou hlívu na kmíně. Celiatikovi jsem upekl v alobalu kus prsou, kvůli alergii na laktozu měl Štěpánek kus pečeného masa s brambory bez másla a nedostal bezlepkový mouse čokodort a ten s cronem měl polévku bez papričky, maso bez nádivky a brambory s máslem ale bez cibule.
RUFO
---
---
19:28:15 26.12.2015
PEPITO
: Smim znat menu ? Sam bych spadal do jedne z Tebou vyjmenovane skupiny, tak mne zajima, jak ses s tim popasoval.
PEPITO
---
---
19:24:23 26.12.2015
2 odpovědi
+13
OT: Uf, tak je to za mnou. Štěpánská hostina, 14 lidí, z toho jeden vegetarián, jeden celiatik, jeden s Cronem a jeden s alergií na laktózu...Příští rok jim řeknu, ať si donesou jídlo v krabičcet. A nebo dostanou všichni jen hlávkový salát.
MOIRAIN
---
---
20:26:06 25.12.2015
1 odpověď
Stalo se někomu, že by rybí polívka po trochu větším množství muškátového ořechu zkysla, jako ne se zkazila, ale chutnala kysele?
EDERA
---
---
10:08:57 25.12.2015
+1
ZUZKAOU
: Něco úplně jiného jsou kapary. A "ryby" jsou matjesy v oleji.
ADELHAIDA
: Šafrán dávám.
KASUMI
---
---
23:20:58 23.12.2015
DIVER
: u nas se cibule svari s octem, cukrem, soli a tusim celerem.. tim poslednim si nejsem jista :)
PAKOBYLKA
---
---
19:52:57 23.12.2015
DIVER
: bejvalej dával vždycky tu cibuli zkřehnout do hořčice, pak nečpěla a byla taková křehká
E_D
---
---
17:56:21 23.12.2015
+1
DIVER
: cubuli je dobre sparit jen horkou vodou, pak prave necpi, ale ja to nedelam a davam syrovou :)
KOTENCE
---
---
17:01:10 23.12.2015
ZUZKAOU
: To chybí, ale plus neznamená, že to tam dávám :-)
My kořenovou zeleninu vaříme a rozmačkáváme vidličkou.
DIVER
---
---
16:57:07 23.12.2015
3 odpovědi
ZUZKAOU
: chvíli se v první trojce držela i cibule. nad tou se hádám každej rok s kámoškou - oni ji nedávají, protože prý zkazí celý salát. čpí a navíc se prej rozkládá nebo co.
ale my delame kazdej rok soutez bramborovejch salátů - vždycky 26. 12. - a ještě se nikdo nepo... :)
ZUZKAOU
---
---
16:50:34 23.12.2015
1 odpověď
ZUZKAOU
: tak vypadá to, že základ jsou brambory a okurky.
ZUZKAOU
---
---
16:38:49 23.12.2015
VECTOR
: můžeš. Určitě je mraž nakrájené a ideálně je nakrájej, na trošce tuku udus, aby pustily vodu, kterou teda necháš odpařit a teprve pak je zmraž - čím méně vody, tím lepší stav po rozmražení získáš.
Další varianta je nakrájet a usušit...
VECTOR
---
---
14:25:07 23.12.2015
1 odpověď
Muzu zmrazit cerstvy shi-take houby, kdyz jim zitra projde platnost a ja je vyuziju az po vikendu?
SOFIJKA
---
---
12:43:15 23.12.2015
+1
ZUZKAOU
: dávám ještě citronovou šťávu. a tchýně dává již zmiňovanou čočku.
KASUMI
---
---
11:02:04 23.12.2015
CMLKA
: i na okurkach :)
BONEMINA
---
---
10:59:05 23.12.2015
+2
APRILMOUSE
: Jo, tenhle je taky naprosto skvělý k jehněčím klobásám. A jak koukám, tak my vlastně děláme nějaký slovenskovídeňský hybrid.
APRILMOUSE
---
---
10:56:04 23.12.2015
1 odpověď
+2
Včera jsem byla na návštěvě u kamarádky, a ta ze zvyku (exmanžel ze Slovenska) dělá kromě klasického bramborového ještě druhou půlku salátu nějaký slovenský, kam se nedává majonéza, ale lák z vody a koření. A všechno je "na kolieska". Víc jsem ten recept nezkoumala, ale vypadá vůbec jinak :) aha, tohle bude ono
http://www.rozhlas.cz/pardubice/vase_recepty/_zprava/slovensky-bramborovy-salat--179072
BONEMINA
---
---
10:56:03 23.12.2015
+2
ZUZKAOU
: Domácí vánoční salát dělám vídeňský, takže brambory, okurky, šalotka, hořčice, lák a vývar. Salát na "vánoční besídku" s kamarády jsem kdysi před deseti lety nastavila čočkou, aby ho bylo dost a ta tradice se nějak ujala.
BRUKEV
---
---
10:52:35 23.12.2015
+1
ZUZKAOU
: to je v sekci "něco jiného" :)
Jinak my zeleninu dáváme cibulky trochu, steril okurky a hrách a pak přidáváme jemně nastrouhanou čerstvou (nevařenou, nenakládanou) mrkev. Toliko jako třetí varianta zeleniny.
DIVER
---
---
10:49:32 23.12.2015
-12
palce dolu??? to je i tady FESTER nebo někdo z podobných zakomplexovaných pičusů, co mi na nyxu okopávají kotníky? dík, made my day. hezký vánoce, idiote :)
CMLKA
---
---
10:45:34 23.12.2015
1 odpověď
+3
aspon ze na bramborach se vsichni shodli :)
mam trochu pocit, ze tam mama dava i kukurici, jelikoz segra nemuze korenovou zeleninu
DIVER
---
---
9:58:14 23.12.2015
-4
ZUZKAOU
: dík. nakonec z toho dame univerzalni brsalat :)
ZUZKAOU
---
---
9:51:30 23.12.2015
3 odpovědi
+7
ZUZKAOU
: kruci, ještě mi tam chybí lák z okurek a případně sterilovaná zelenina namísto vařené.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam