• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Díky všem, všechno to jsou v podstatě variace na pečenou řepu, jak ji používám taky :) Akorát syrovou strouhanou s citronem a křenem jsem neznala, tak vyzkouším, to mi bude určitě chutnat.

    ZUZKAOU: Hestonova řepná rizota/špaldota znám, ale popravdě se mi do nich nějak nechce, řepný rizoto mě zas tak neuchvacuje, aby se mi chtělo vařit. Ta šuba ale vypadá docela zajímavě, to zkusím.

    Teď mi došlo, že mám vlastně freshovač, takže minimálně půlku jí vypiju :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Chci zkusit poprvé boršč.
    Nějaký slušný blbuvzdorný recept?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pečená kuřecí prsa s pohankou a červenou řepou | Kuchyne Lidlu
    https://kuchynelidlu.cz/product/pecena-kureci-prsa-s-pohankou-a-cervenou-repou

    asi není důvod, proč by tohle nemělo být dobré
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CMLKA: řepný hummus mi moc nechutnal. A to miluju jak řepu, ta hummus. Možná jsem tam té řepy ale dala moc.


    BEBEBE: přidám ji do vývarové polévky, Pečenou do čočkového salátu, zejména s kozím sýrem se hezky kamarádí.

    A teda miluju šubu. Bramborový salát na řepných steroidech a se sleděm (ha, budu ji muset vyrobit)

    http://www.labuznik.cz/recept/suba-aneb-sled-v-kozichu/


    Skvělá je do risotta (a jak tak o tom přemýšlím, tak bude moc dobrá i s ječnejma kroupama a nebo quinou, možná i s pohankou). Nedaří se mi dohledat původní recept. Nakrájíš řepu na kostičky a se solí a olejem upečeš tak, aby měli zkaramelizovanou kůrku. Tak 80 g na porci. Půlku rozmixuješ s vývarem na pyré, půlku necháš na kostičky. Uděláš cibulovej základ na risotto, přidáš rejži a červené víno a podlejváš tím řepným vývarem a vaříš s bobkovým listem a novým kořením. do uvařené rejže přidáš pečenou řepu, parmezán a máslo.

    A pak jsem našla Blumenthalí recept na řepné risotto ;-) https://tenplay.com.au/channel-ten/masterchef/recipes/beetroot-risotto

    Ale taky dělá s řepou špaldoto a to vypadá daleko reálněji pro domácí podmínky. http://www.saveur.com/article/Recipes/Spelt-Risotto-with-Beets-and-Horseradish

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    BEBEBE: Z vařené salát: řepa, vlašské ořechy, opražená slunečnicová semena, olivový olej, balsamico a kozí sýr - váleček z Lidlu. Syrovou strouhám na salát s citronem a křenem.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BEBEBE: vim, ze holky z ni pecou zdrave dezerty a jinak se da udelat repny hummus, zrovna se na nej chystam
    GALE
    GALE --- ---
    BEBEBE: Delam salat. Upečená řepa, nastrouhané jablko, cibule, zakysaná smetana. Všeho stejný díl.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    BEBEBE: uvarenou nastrouhanou se smetanou/jogurtem,trochou horcice (popr.pridat i cesnek) a pak teple salaty typu pecena dyne,cervena repa,osmahle prouzky cibule,trocha horcice, nebo rusky salat cervena repa,brambory,kysane zeli,cibule
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BEBEBE: strouhaná se zelím a křenem nebo zapečená s parmazánem
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Co děláváte za jídla z červené řepy krom boršče, carpaccia a pečené řepy?
    MIST
    MIST --- ---
    EDERA: u nas rillettes nikdo neji

    AIJA: ne, je to vysoka plec nebo jak se tomu cesky rika.

    Udelam to veprove v mlece, to jsem jeste nedelala. V zaloze bylo to upeci s jablky a cibuli, ale to uz je takovy ohrany recept.
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIST: veprove v mlece znas?

    Michael Pollan — Cooked | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=12251
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIST: Přikoupit sádlo/bůček a rillettes?
    Ale jsem taky zvědavá na další tipy. Já z plecka obvykle zcela nudně dělám moravské vrabce.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MIST:
    Není moc cucková? Dá se nakrájet na balitelný plátky?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MIST: Perkelt.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZUZKAOU: Aha, tak to jsem úplně mimo, já myslela, že mluvíme prostě o zapečeném květáku s bešamelem a sýrem, nikoliv o konkrétní nápodobě mac'n'cheese :)


    TRISSIE: Jo, Jamie umí z jednoduchých "prázdných" jídel udělat složitá výborná díla, která původní skoro fast food připomínají jenom zlehka. Máme moc rádi tyhle jeho macaroni cheese http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/quick-tomato-macaroni-cheese/ . Ale to "quick" v názvu je dost legrační. Jako jo, není tam bešamel, ale jinak...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNNA: imho nejdivnější je to, že tam dávaj toho bešamelu fakt hodně, aby to mělo konzistenci těch mac'n'cheese. květákovej nákyp je v pořádku, ale tohle prostě bylo divný. (už se mi nedaří dohledat původní recept)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: není tam nic, co by se mrazem nějak pokazilo. Jen bude klíčová pachutěsnost nádoby, ve které to budeš zamražovat, aby to nechytalo pachy z okolí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: u nás se velmi rychle dostalo na seznam "oblíbených" tohle: http://www.jamieoliver.com/...bles-recipes/the-best-cauliflower-broccoli-cheese/#r3UlpIqxmzBX1LkQ.97

    ale teda není to úplně rychlé, když počítáš i ten brokolicový bešamel a pak zapékání (ale zas to zapékání už nevyžaduje žádnou aktivitu ze strany kuchaře...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam