úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
IDENTITY
---
---
17:22:44 5.4.2017
TESSS
: Ok, děkuju, to už není tak kuboidní :)
FAT
---
---
17:18:40 5.4.2017
+1
DIVER
: Já ji dělám stejně, jako je tenhle
http://www.receptyonline.cz/recept--pikantni-cocka--17079.html
recept. Moc dobrá.
:-)
TESSS
---
---
17:16:07 5.4.2017
1 odpověď
IDENTITY
: mam trochu zjednoduseny recept: na oleji zpenit cibulku, kvetak na male kousky/ruzicky, pridat kroupy a susena rajcata, zalit vodou a dusit, nez se voda vyvari. Ke konci pridat cerstva rajcata na mensi kousky. Kdyz mam susena rajcata nalozena v oleji, pouzivam olej z nich. Nekdy v prubehu duseni solim.
IDENTITY
---
---
16:51:33 5.4.2017
1 odpověď
TESSS
: Podrobnosti..? Jako to kroupoto?
GILLIATT
: Na mrazáku mám hrnek s propiskama a krém na ruce (promiň, musela jsem...).
TESSS
---
---
14:30:43 5.4.2017
1 odpověď
IDENTITY
: s kvetakem a rajcaty - susenymi i normalnimi
GILLIATT
---
---
13:01:04 5.4.2017
1 odpověď
±0
IDENTITY
: Já dávám zbytek uvařených krup na mražák a pak hážu do polívek. A do hrstkové se jich dává celkem dost...
TOOMIX
---
---
12:51:27 5.4.2017
+1
IDENTITY
: budou Velikonoce, takže kachna a šoulet ;)
http://www.apetitonline.cz/recepty/8671-pecene-kachni-stehynko-v-souletu.html
AIJA
---
---
12:50:44 5.4.2017
+2
IDENTITY
:
A se zelím kyselým a zbytkem masa z pečeně, je to i nastudeno jedlé. Mám je uvařené na mrazáku v krabičkách a občas takhle k něčemu přidám.
IDENTITY
---
---
12:49:10 5.4.2017
1 odpověď
AIJA
: Jednak může "uzená polívka příště" znamenat za dva roky, druhak chci minimalizovat pastvu pro moly a třeťak mám moc plnou skříňku. A z krup jsem vždycky vařila dost málo a třeba bych mohla zařadit do repertoáru něco novýho.
IDENTITY
---
---
12:46:59 5.4.2017
1 odpověď
RADUSHI
: Hmm... Sice to připomíná toho kubu, ale modifikovat by se to určitě dalo. Díky.
AIJA
---
---
12:46:49 5.4.2017
1 odpověď
-2
IDENTITY
:
Tak ty snad vydrží na příště, ne? Nebo máš potřebu to spotřebovat hned?
IDENTITY
---
---
12:44:01 5.4.2017
1 odpověď
AIJA
: Pětinu sáčku (přibližně). Čtyři pětiny mi zbyly.
VSICHNIMAME
: No, na toho právě takhle na jaře moc chuť nemám.
VSICHNIMAME
---
---
12:43:06 5.4.2017
AIJA
: zbyly jí v sáčku neuvařené?
AIJA
---
---
12:36:51 5.4.2017
2 odpovědi
-2
IDENTITY
:
Tos fakt uvařila celý sáček?:-D
VSICHNIMAME
---
---
12:35:17 5.4.2017
1 odpověď
+4
IDENTITY
: houbový kuba, tam těch krup padne hodně.
RADUSHI
---
---
12:33:10 5.4.2017
+1
RADUSHI
: pripadne pro frankofonni inspirace zde:http://www.cuisineaz.com/diaporamas/recettes-au-ble-989/interne/1.aspx
GALE
---
---
12:30:22 5.4.2017
+1
DIVER
: Nene, jen trošku. Mám ráda takovou tu konzistenci celých zrn v kaši, jakou udělá právě jíška. Tyčák v hmotě stisknu tak dvakrát, třikrát na půl sekundy. A pak dochutím octem a cukrem, jak jsem zvyklá.
RADUSHI
---
---
12:30:19 5.4.2017
2 odpovědi
+1
IDENTITY
: rizoto z krup (krupoto) napr. dle receptu zde
https://www.tescorecepty.cz/recepty/detail/2177-kremove-houbove-krupoto-s-bilym-vinem-a-parmazanem
IDENTITY
---
---
12:28:59 5.4.2017
6 odpovědí
Já bych pro změnu uvítala nějakou inspiraci na spotřebování krup. Po desetiletích jsem dostala chuť na uzenou polívku, která bez krup není celá, a spotřebovala jsem jich sotva pětinu. (Nevím, proč se zrovna takováhle pochutina nemůže prodávat i v menších baleních, btw.) Jako jo, hrách a kroupy etc., ale třeba existuje nějaká mana, jejíž jsou kroupy nutnou součástí. Nevíte..?
DIVER
---
---
12:22:14 5.4.2017
1 odpověď
+2
GALE
: tím tyčákem, předpokládám, rozsekáš jen malou část čočky, ne? je to fakt dobrý takhle?
no, můžu to zkusit - ale posledně, když mi v hospodě dali mojí oblíbenou čočkovou polívku rozmixovanou na krém, říkal jsem si, že by měli kuchaře oběsit :)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam