• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: sry, já byl zvědavej a do večera bych to nevydržel :)

    Omlouvám se, pane Ottolenghi | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=7680
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IDENTITY: uvař je ve vývaru a přidej do rejze. k tomu nějaké korejské jídlo, případně jinou Asii, ale dělaj to Korejci. případně je přidej jako plnidlo do směsí z mletého masa (pokud máš ty velké, tak je hod na chvíli do mixéru či mlýnku na koření.) případně je var jako rejzi (ideálně ve verzi pilaf) a pouzij jako přílohu k něčemu se šťávou. jsou skvělé třeba y jehněčím. já je zítra či pozítří budu dělat s bryndzou, cibulkou a slaninou. nejspíš udusum coby pilaf na cibuli, slanině a česneku a do hotového přidám bryndzu a osmaženou cibuli s nasekanou jarní cibulkou a možná špenátem a nebo kopřivama.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: ottolengiho salát s celerem. fakt je naprosto boží, link až večer, za se dostanu k počítači...
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TESSS: Ok, děkuju, to už není tak kuboidní :)
    FAT
    FAT --- ---
    DIVER: Já ji dělám stejně, jako je tenhle http://www.receptyonline.cz/recept--pikantni-cocka--17079.html recept. Moc dobrá.
    :-)
    TESSS
    TESSS --- ---
    IDENTITY: mam trochu zjednoduseny recept: na oleji zpenit cibulku, kvetak na male kousky/ruzicky, pridat kroupy a susena rajcata, zalit vodou a dusit, nez se voda vyvari. Ke konci pridat cerstva rajcata na mensi kousky. Kdyz mam susena rajcata nalozena v oleji, pouzivam olej z nich. Nekdy v prubehu duseni solim.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TESSS: Podrobnosti..? Jako to kroupoto?
    GILLIATT: Na mrazáku mám hrnek s propiskama a krém na ruce (promiň, musela jsem...).
    TESSS
    TESSS --- ---
    IDENTITY: s kvetakem a rajcaty - susenymi i normalnimi
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    IDENTITY: Já dávám zbytek uvařených krup na mražák a pak hážu do polívek. A do hrstkové se jich dává celkem dost...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    A se zelím kyselým a zbytkem masa z pečeně, je to i nastudeno jedlé. Mám je uvařené na mrazáku v krabičkách a občas takhle k něčemu přidám.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AIJA: Jednak může "uzená polívka příště" znamenat za dva roky, druhak chci minimalizovat pastvu pro moly a třeťak mám moc plnou skříňku. A z krup jsem vždycky vařila dost málo a třeba bych mohla zařadit do repertoáru něco novýho.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    RADUSHI: Hmm... Sice to připomíná toho kubu, ale modifikovat by se to určitě dalo. Díky.
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    Tak ty snad vydrží na příště, ne? Nebo máš potřebu to spotřebovat hned?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AIJA: Pětinu sáčku (přibližně). Čtyři pětiny mi zbyly.
    VSICHNIMAME: No, na toho právě takhle na jaře moc chuť nemám.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    AIJA: zbyly jí v sáčku neuvařené?
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    Tos fakt uvařila celý sáček?:-D
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    IDENTITY: houbový kuba, tam těch krup padne hodně.
    RADUSHI
    RADUSHI --- ---
    RADUSHI: pripadne pro frankofonni inspirace zde:http://www.cuisineaz.com/diaporamas/recettes-au-ble-989/interne/1.aspx
    GALE
    GALE --- ---
    DIVER: Nene, jen trošku. Mám ráda takovou tu konzistenci celých zrn v kaši, jakou udělá právě jíška. Tyčák v hmotě stisknu tak dvakrát, třikrát na půl sekundy. A pak dochutím octem a cukrem, jak jsem zvyklá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam