• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    VENIKA: hlasuju pro holandskou, nebo osmažit strouhanku na másle
    chřestová polévka mi přijde hrozně planá
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    BEREGOND: uvarit, polit holandskou. Nebo treba do quiche. Nebo zabalit do parmske sunky, posypat trochou parmezanu a chvilku zapect.
    Ja jim teda chrest vetsinou samotnej, jen tak uvarenej, se soli, peprem a trochou masla. Pul kila je nic :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    FAT:
    Na česneku a kmínu. Zeleninu k tomu griluju.
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Nemáte nějaký dobrý recept na bílý chřest? Mám ho doma ještě přes půl kila a rád bych ho zpracoval dokud je ještě čerstvý.
    FAT
    FAT --- ---
    Nemáte někdo nějaký poměrně jednoduchý a dobrý recept na nutrii? Upéct na česneku nebo na zelenině nebo něco jiného?
    Díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele tak smíchat drobnozrnnou čočku a kroupy je moc dobrej nápad.

    French in a Flash: Olivey French Lentil and Barley Salad Recipe | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/...03/french-in-a-flash-olivey-french-lentil-and-barley-salad-recipe.html

    Ve slaném vývaru s kořením a zeleninou (bobkový list, pepř, tymián, česnek, cibule, mrkev, celer) uvařit krouby a čočku. Čočce stačí 2:1 a 15 minut a pak nechat dojít, velké kroupy chtějí 3:1 a tak 40 minut, střední okolo 20 min, drobné jedou 2:1 10 minut varu a pak nechat dojít dalších 10 minut.

    A pak to smíchat se zálivkou z citronové štávy, olivového oleje a tapenády. Dělejte to kyselejší, než byste chtěli, tím jak se to rozleží, tak se část kyselosti ztratí. K tomu sůl a pepř a přidat zelené petržel, jarní cibulku a tymián. Kdo má kerblík a estragon, tak tam nebude dávat tymián, ale kerblík a estragon. Případně je v tom moc dobrej medvědí česnek.

    Nechat přes noc v lednici uležet.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: ale tenhle vypadá taky moc dobře. jen je výrazně​ pracnější
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: to není von. tak jsem se alespoň naučila ctrl+c v androidu... http://www.ottolenghi.co.uk/celeriac-and-lentils-with-hazelnuts-and-mint-shop
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: sry, já byl zvědavej a do večera bych to nevydržel :)

    Omlouvám se, pane Ottolenghi | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=7680
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IDENTITY: uvař je ve vývaru a přidej do rejze. k tomu nějaké korejské jídlo, případně jinou Asii, ale dělaj to Korejci. případně je přidej jako plnidlo do směsí z mletého masa (pokud máš ty velké, tak je hod na chvíli do mixéru či mlýnku na koření.) případně je var jako rejzi (ideálně ve verzi pilaf) a pouzij jako přílohu k něčemu se šťávou. jsou skvělé třeba y jehněčím. já je zítra či pozítří budu dělat s bryndzou, cibulkou a slaninou. nejspíš udusum coby pilaf na cibuli, slanině a česneku a do hotového přidám bryndzu a osmaženou cibuli s nasekanou jarní cibulkou a možná špenátem a nebo kopřivama.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: ottolengiho salát s celerem. fakt je naprosto boží, link až večer, za se dostanu k počítači...
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TESSS: Ok, děkuju, to už není tak kuboidní :)
    FAT
    FAT --- ---
    DIVER: Já ji dělám stejně, jako je tenhle http://www.receptyonline.cz/recept--pikantni-cocka--17079.html recept. Moc dobrá.
    :-)
    TESSS
    TESSS --- ---
    IDENTITY: mam trochu zjednoduseny recept: na oleji zpenit cibulku, kvetak na male kousky/ruzicky, pridat kroupy a susena rajcata, zalit vodou a dusit, nez se voda vyvari. Ke konci pridat cerstva rajcata na mensi kousky. Kdyz mam susena rajcata nalozena v oleji, pouzivam olej z nich. Nekdy v prubehu duseni solim.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    TESSS: Podrobnosti..? Jako to kroupoto?
    GILLIATT: Na mrazáku mám hrnek s propiskama a krém na ruce (promiň, musela jsem...).
    TESSS
    TESSS --- ---
    IDENTITY: s kvetakem a rajcaty - susenymi i normalnimi
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    IDENTITY: Já dávám zbytek uvařených krup na mražák a pak hážu do polívek. A do hrstkové se jich dává celkem dost...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    A se zelím kyselým a zbytkem masa z pečeně, je to i nastudeno jedlé. Mám je uvařené na mrazáku v krabičkách a občas takhle k něčemu přidám.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AIJA: Jednak může "uzená polívka příště" znamenat za dva roky, druhak chci minimalizovat pastvu pro moly a třeťak mám moc plnou skříňku. A z krup jsem vždycky vařila dost málo a třeba bych mohla zařadit do repertoáru něco novýho.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    RADUSHI: Hmm... Sice to připomíná toho kubu, ale modifikovat by se to určitě dalo. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam