úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
SIRIUS
---
---
20:04:26 3.3.2018
KURE
: bábovka taky nikdy nezklame, totéž štrůdl, nějaká drobenková s ovocem (mražený švestky/meruňky jsou použitelný celkem dobře)
ADITU
---
---
19:19:49 3.3.2018
+1
ADITU
: bohužel věnečky JSOU práce na celý den.
ADITU
---
---
19:19:12 3.3.2018
1 odpověď
U nás taky vedou Míša řezy. A věnečky se žloutkovým krémem.
REONA
---
---
19:00:02 3.3.2018
KURE
: U nás v kanclu hodně bodovala strouhaná buchta, bebe střecha - což je nepečené!, případně ty míša řezy.
ADELHAIDA
---
---
17:53:15 3.3.2018
KURE
: Míša řezy u kterejch si pohraješ s polevou.
LORAIN
---
---
17:10:32 3.3.2018
KURE
: skleničkovou panna cottu nebo čokoládovou pěnu
TRISSIE
---
---
16:38:23 3.3.2018
+2
KURE
: muffiny? sladké nebo slané?
(pokud je převaha chlapů, tak třeba tyto:
http://biting-hanah.blogspot.cz/2012/09/bramborove-muffiny-se-slaninou-podle.html
)
KURE
---
---
15:26:19 3.3.2018
8 odpovědí
potrebuju poradit :)
co za buchtu/jidlo vzit kolegum do kanclu, aby to mělo šmrnc, nebyla to prace na celej den a rozume se to dalo transportovat?
SARRI
---
---
14:46:53 3.3.2018
+1
pomozte mi podporit zalozeni separatniho klubu o Sous-vide ..
[ SARRI @ nyx :: kluby :: hobby, sport ]
KURE
---
---
20:43:13 28.2.2018
+1
LA_BETE
: 9l je dost, 4l je malo.
pocitej s tim ze to nemuzes narvat plny, a treba koleno se do 4l nevejde.
typ je asi jedno, ja mam teda nejakou tescomu kde se da stelovat tlak, ale je to asi zbytecny.
MOUNTBATTEN
---
---
13:05:16 28.2.2018
+1
GUDRUN
: jasne, jen mozna dat driv delat repu a az pak k ni prihodit brambory
(ma oblibena rychlovka-ajntopf v papinaku: brambory, repa, maso na kostky:))
TOOMIX
---
---
12:50:48 28.2.2018
+2
GUDRUN
: můžeš, jen chytnou barvu tý řepy
ZUZKAOU
---
---
12:46:59 28.2.2018
+1
GUDRUN
: brambory nezměknou, když je vaříš s něčím kyselým, takže obyčejná řepa cajk. Jen teda brambory budou dřív, než ta řepa.
GUDRUN
---
---
12:43:27 28.2.2018
3 odpovědi
můžu vařit řepu a brambory v jednom hrnci? vím, že kys zelí a brambory ne, ale nějak mám zafix, že i tahle kombinace je špatně. Díky
TRISSIE
---
---
11:41:37 28.2.2018
1 odpověď
+3
BUNDA
: pomalej hrnec je super věc, to uznávám, ale v půl šesté večer víc ocením ten papiňák :-)
LORAIN
---
---
10:48:41 28.2.2018
AIJA
: Propláchnout pořádně. A v návodu na obalu jsem měla, že horkou vodou, aby nebyla hořká. Asi na to nejsem citlivá, ale neměla jsem pocit, že by byla, když jsem ji propláchla studenou vodou.
AIJA
---
---
8:51:43 28.2.2018
1 odpověď
ZUZKAOU
:
Někde jsem právě četla recept kde ji na sucho hodili na pánev a mám nějak zafixované, že se musí před vařením propláchnout.
ZUZKAOU
---
---
8:31:31 28.2.2018
1 odpověď
+1
AIJA
: ne - jen ji důkladně propláchnu a hodím do vařící vody v 1:2 poměru, lépe do vývaru nebo něčeho okořeněného. Vařím dokud se voda nevsákne a pak ještě nechávám tak 5-10 minut dojít.
Na sucho pražím jáhly, těm to fakt dost pomáhá, aby nebyly hořké a nerozvářeli se. Tam pak ale leju méně tekutiny. Z quinoy je potřeba spláchnout saponiny.
AIJA
---
---
8:11:21 28.2.2018
1 odpověď
-1
Jak vaříte quinu? Pražíte ji napřed na pánvi?
BUNDA
---
---
22:40:11 27.2.2018
1 odpověď
+1
TRISSIE
: na ty je bezva pomalej hrnec.
MOUNTBATTEN
---
---
15:37:38 27.2.2018
+1
QUANTI
: hlavně luštěniny, teda vyjma vývarů a těch různých ajntopfů.
A pak dušené maso, třeba vepřové plátky na mrkvi s bramborem a různé variace.
TRISSIE
---
---
14:15:17 27.2.2018
1 odpověď
+1
QUANTI
: všechno, co se má dusit - tedy hlavně vepřové a hovězí v libovolné úpravě. Na pomalu tažené věci nějak nebývá čas :-(
AIJA
---
---
13:54:31 27.2.2018
QUANTI
:
Luštěniny, zeleninu, dušená masa, kompoty a marmelády....
TOOMIX
---
---
13:17:18 27.2.2018
QUANTI
: tchýně v tom ještě vaří brambory
QUANTI
---
---
12:47:56 27.2.2018
4 odpovědi
+1
když už jsme u toho - co kromě gulášů v tlakových hrncích vaříte? teď jsem si jeden pořídila, že hlavně asi na rychlé vývary, ale ocením inspiraci :)
DAVE_PAGE
---
---
12:10:07 27.2.2018
+1
LA_BETE
:
https://tlakove-hrnce.heureka.cz/tescoma-bio-exclusive-plus-duo-4_0-a-6_0-l/
Da se koupit v nejakych akcich uz od 2000kc. Mam tuhle sadu asi 7 let a nemel jsem s ni zadnej problem. Vloni jsem ji koupil i rodicum.
AIJA
---
---
11:54:23 27.2.2018
LA_BETE
:
Kdysi jsem ho koupila v sadě 8 a 4l. Ono to už nějaký rok bude, má trochu jiný vzhled poklice. Nakonec využívám víc ten větší, vařím v něm i tu čočku a podobně. O víkendu jedou většinou oba. Šetří mi to čas a práci.
LA_BETE
---
---
11:49:31 27.2.2018
2 odpovědi
AIJA
: mno to právě taky nevím. Na jednu stranu děláme hodně guláše atp do zásoby, na druhou stranu bych v tom ráda vařila i čočku a podobně, tak nevím, jestli na to není třeba objem 9l trochu overkill. Přemýšlela jsem i o sadě, třeba 4 a 6l, ale nevím, jestli bych to využila
AIJA
---
---
11:47:09 27.2.2018
1 odpověď
LA_BETE
:
Jak velikej? Já mám
https://www.kitos.cz/...m/194745p/?utm_campaign=VARENI+%7C+NADOBI+%7C+TLAKOVE+HRNCE&utm_content=2000
Maximální spokojenost.
LA_BETE
---
---
11:25:40 27.2.2018
2 odpovědi
Lidi! prosím o radu. Chci si koupit papiňák, ale absolutně nevím jaký. Nechci do něj investovat úplně majlant, ráda bych tak do 2000. Zajímaly by mě vaše osobní doporučení? jaké papiňáky máte doma jak jste s nimi spokojení?
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam