• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: jj tvrdy nepredvareny. Ja je krajim tak na pul centimetrovy kostky. Ten burek se treba 20+ minut pece, takze se tam ty veci v pohode daj dat syrovy. Kdo chce ale na jistotu muze vsechno predvarit... ja na to zas nemam tolik casu na sichte
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: pocitam ze vareny, ja bych si teda syrovy netrouf.

    p.s. pro tip, umytej syrovej brambor ve slupce dat do mikrovlnky na 10min = varenej brambor.
    na pohled nevypada, ale do kaše omelety a pod. dobrej (vydlabat ze slupky) a nebo rozctvrtit a minutku na panvicce a je luxusni opecenej brambor.

    DEVIL: hodne zajimavy, ne zrovna uplne snadny, ale to nekdy udelam.

    dik vsem, nakonec vyhrala babovka :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Brambory úplně tvrdý, nepredvareny?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: ja teda hodne rad v praci delam staff meal burek. na coz me prived tady tim videem
    SIRIUS:
    je to v podstate testo, do kteryho umotas cokoliv. na maly kousky brambory a cibuli, mlety a cibuli, mlety a sejr, spenat cibuli sejr, jakkoliv chces. testo delam podle tohohle https://www.youtube.com/watch?v=kFiVs-0Ww28
    ale misto margarinu udelam bochanky a nandam je do rostlinnyho oleje. odnesu si je v pixle do prace (pracuju v kuchyni) a tam je roztaham po jednom, nakrajim do toho nakej stejk, cibuli, brambor, umotam to a dam na plech na pecici papir. udelam treba tri a je to dost zravy, vetsinou to kolegyne sezerou, sotva to staci vychladnout.
    jednoduchy, levny, efektni. nejlepsi je kdyz to dopeces tak to potrit solenym maslem!!! to je pak ultra...
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KURE: a ze slanych veci me naposledy hodne zaujalo todle https://www.youtube.com/watch?v=uxbS6j1B1Ps
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KURE: kringel a podobne efektni motanice. Nebo trhaci chleba.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KURE: bábovka taky nikdy nezklame, totéž štrůdl, nějaká drobenková s ovocem (mražený švestky/meruňky jsou použitelný celkem dobře)
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADITU: bohužel věnečky JSOU práce na celý den.
    ADITU
    ADITU --- ---
    U nás taky vedou Míša řezy. A věnečky se žloutkovým krémem.
    REONA
    REONA --- ---
    KURE: U nás v kanclu hodně bodovala strouhaná buchta, bebe střecha - což je nepečené!, případně ty míša řezy.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KURE: Míša řezy u kterejch si pohraješ s polevou.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KURE: skleničkovou panna cottu nebo čokoládovou pěnu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: muffiny? sladké nebo slané?
    (pokud je převaha chlapů, tak třeba tyto: http://biting-hanah.blogspot.cz/2012/09/bramborove-muffiny-se-slaninou-podle.html )
    KURE
    KURE --- ---
    potrebuju poradit :)
    co za buchtu/jidlo vzit kolegum do kanclu, aby to mělo šmrnc, nebyla to prace na celej den a rozume se to dalo transportovat?
    SARRI
    SARRI --- ---
    pomozte mi podporit zalozeni separatniho klubu o Sous-vide ..
    [ SARRI @ nyx :: kluby :: hobby, sport ]
    KURE
    KURE --- ---
    LA_BETE: 9l je dost, 4l je malo.
    pocitej s tim ze to nemuzes narvat plny, a treba koleno se do 4l nevejde.
    typ je asi jedno, ja mam teda nejakou tescomu kde se da stelovat tlak, ale je to asi zbytecny.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    GUDRUN: jasne, jen mozna dat driv delat repu a az pak k ni prihodit brambory
    (ma oblibena rychlovka-ajntopf v papinaku: brambory, repa, maso na kostky:))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GUDRUN: můžeš, jen chytnou barvu tý řepy
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: brambory nezměknou, když je vaříš s něčím kyselým, takže obyčejná řepa cajk. Jen teda brambory budou dřív, než ta řepa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam