• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AIJA: Dík :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    Na gril, tuk odteče. Sumec je hodně mastný, tak nedávám ani olej. Minimum koření, jen sůl a kmín. Drcený barevný pepř někdy přidám.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Nějaký ultimátní recept na sumčí podkovu? :) Jakože jedna porce, nikdy jsem to nedělala, intuitivně sůl (+ pepř) + citrón bych samozřejmě zvládla, ale třeba je něco geniálně jednoduchýho, co by mě nenapadlo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: jj tvrdy nepredvareny. Ja je krajim tak na pul centimetrovy kostky. Ten burek se treba 20+ minut pece, takze se tam ty veci v pohode daj dat syrovy. Kdo chce ale na jistotu muze vsechno predvarit... ja na to zas nemam tolik casu na sichte
    KURE
    KURE --- ---
    RUTHLESS: pocitam ze vareny, ja bych si teda syrovy netrouf.

    p.s. pro tip, umytej syrovej brambor ve slupce dat do mikrovlnky na 10min = varenej brambor.
    na pohled nevypada, ale do kaše omelety a pod. dobrej (vydlabat ze slupky) a nebo rozctvrtit a minutku na panvicce a je luxusni opecenej brambor.

    DEVIL: hodne zajimavy, ne zrovna uplne snadny, ale to nekdy udelam.

    dik vsem, nakonec vyhrala babovka :D
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: Brambory úplně tvrdý, nepredvareny?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KURE: ja teda hodne rad v praci delam staff meal burek. na coz me prived tady tim videem
    SIRIUS:
    je to v podstate testo, do kteryho umotas cokoliv. na maly kousky brambory a cibuli, mlety a cibuli, mlety a sejr, spenat cibuli sejr, jakkoliv chces. testo delam podle tohohle https://www.youtube.com/watch?v=kFiVs-0Ww28
    ale misto margarinu udelam bochanky a nandam je do rostlinnyho oleje. odnesu si je v pixle do prace (pracuju v kuchyni) a tam je roztaham po jednom, nakrajim do toho nakej stejk, cibuli, brambor, umotam to a dam na plech na pecici papir. udelam treba tri a je to dost zravy, vetsinou to kolegyne sezerou, sotva to staci vychladnout.
    jednoduchy, levny, efektni. nejlepsi je kdyz to dopeces tak to potrit solenym maslem!!! to je pak ultra...
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KURE: a ze slanych veci me naposledy hodne zaujalo todle https://www.youtube.com/watch?v=uxbS6j1B1Ps
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KURE: kringel a podobne efektni motanice. Nebo trhaci chleba.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KURE: bábovka taky nikdy nezklame, totéž štrůdl, nějaká drobenková s ovocem (mražený švestky/meruňky jsou použitelný celkem dobře)
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADITU: bohužel věnečky JSOU práce na celý den.
    ADITU
    ADITU --- ---
    U nás taky vedou Míša řezy. A věnečky se žloutkovým krémem.
    REONA
    REONA --- ---
    KURE: U nás v kanclu hodně bodovala strouhaná buchta, bebe střecha - což je nepečené!, případně ty míša řezy.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KURE: Míša řezy u kterejch si pohraješ s polevou.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KURE: skleničkovou panna cottu nebo čokoládovou pěnu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KURE: muffiny? sladké nebo slané?
    (pokud je převaha chlapů, tak třeba tyto: http://biting-hanah.blogspot.cz/2012/09/bramborove-muffiny-se-slaninou-podle.html )
    KURE
    KURE --- ---
    potrebuju poradit :)
    co za buchtu/jidlo vzit kolegum do kanclu, aby to mělo šmrnc, nebyla to prace na celej den a rozume se to dalo transportovat?
    SARRI
    SARRI --- ---
    pomozte mi podporit zalozeni separatniho klubu o Sous-vide ..
    [ SARRI @ nyx :: kluby :: hobby, sport ]
    KURE
    KURE --- ---
    LA_BETE: 9l je dost, 4l je malo.
    pocitej s tim ze to nemuzes narvat plny, a treba koleno se do 4l nevejde.
    typ je asi jedno, ja mam teda nejakou tescomu kde se da stelovat tlak, ale je to asi zbytecny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam