• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Nesnáším cukr v salátovým nálevu. Ale u manžela doma se to tak dělá. Na vlastní oči jsem viděla, jak to v tý sračce topěj:-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    EWUSHA: jj, sry cukr jsem zapomněl. ten počítám automaticky:)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nastrouhat okurky bez šlupky, voda, ocet, cukr, sůl, pepř, zamíchat a hotovo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    když už se to tu načalo, shodnete se na takovým tom ultimátním nálevu, co mívají v Praze v hospodách a v jídelnách?
    A kdybyste měli podobně ultimátní nálev na mrkvovej salát, to by mě taky moc potěšilo.

    Nějak jsem odešla z domova trestuhodně nevybavena těmito základními recepty - jasně že to člověk nějak zplichtí od oka, ale jednak je to otrava s promícháváním a dochucováním, a druhak tyhle věci mají tendence se rozležet a to se odhaduje blbě...
    TESSS
    TESSS --- ---
    Tsk ja treba do okurkovyho olej nikdy, ale do nalevu cukr a sul urcite. Manzel radsi citron nez ocet
    KASUMI
    KASUMI --- ---

    Hereze! Doma to mame kazdej jinak!!:))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Oni do toho lijou ocet! Dobytci.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    DIVER: já dávám jen cukr a ocet :D sůl a pepř mi tam nechutná. Na 400 ml vody 3 lžice cukru a 1,5 lžice octa :)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    EWUSHA: taky dávám, dvě lžíce, octa, lžíci cukru a sůl
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    DIVER: A cukr nedává nikdo? To jsme doma asi jediní :-D Jednou jsem si dala v Brně okurkový salát v restauraci a překvapilo mě, že to bylo plné oleje a bez octa. A když jsem číšníka poprosila o ocet, který nebyl běžně na stole ani poblíž, tak se divil s vyvalenýma bulvama, jestli ho chci jako hned. Tak nevím, jestli nemají nějaké speciály i tam :-D
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    BALAENA:
    ANNNA: ano, to jsou ony :-) cena všude kolem 50Kč, ale bývají ve slevě za méně. jednou jsme kupovali pár pytlů, když byly za 25Kč :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: to je úlehlová-tilschová! Nemůžu za to že jim v bruntále krávy nedojí a tak maj jen vocet! (Von to má Leoš jako evergreen)

    "Okurkový salát, zvaný na Slovácku "oharkový", dělá se nejčastěji s kyselou smetanou, takže je výživnější a hodí se tedy dobře i za svačinu na pole"
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: to je odkud v česku, pls? nebo je to spíš třeba tarator?

    každopádně to tam zkus navrhnout. stačí ta cibule :)

    https://www.facebook.com/...d=10205432558609521¬if_id=1544964343860727¬if_t=feed_comment_reply

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: se zakysanou smetanou, solí a pepřem. Nějaké takové bruntálsko-jídelnovské manýry - fuj!
    DIVER
    DIVER --- ---

    Ten pravý okurkový salát:

    124 hlasy od 53 respondentů

      DIVER
      DIVER --- ---
      taková předvánoční výzva, než se všichni budou hádat o bramborovej salát :)

      na FB se u Leoše Kyši rozběhla taková zábavná debata o ten pravej okurkovej salát. a je to docela zábava - dělí se to na lidi s cibulí/bez, s pepřem/bez, na plátky/nahrubo.

      dovolil jsem si připravit anketu... :)
      DIVER
      DIVER --- ---
      ANNNA: tak ještě jedna zajímavá rada s příběhem (fazolová s koprem:)

      ještě před pár lety dělali v bufáči Korunka na Arbesáku v Praze vynikající červenou fazolovou polívku. pozoruhodná byla tím, že v ní byl kopr. zavedla to tam jedna z kuchařek - původem rumunka.

      chodil jsem tam pravidelně a když jí měli, nikdy jsem jí nevynechal. jednou mi dokonce vytáhli tu kuchařku z kuchyně, aby mi to vysvětlila. nic zvláštního - zeleninovej základ jako na svíčkovou třeba, fazole a nakonec povařit s tím koprem. nepřekonatelná kombinace s tím koprem!

      kuchařka už je asi pryč a s ní zmizela z nabídky i polívka :(
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      ANNNA: a chuťově nejsou vůbec zlý
      ANNNA
      ANNNA --- ---
      BALAENA: Ha, ty vypadají super (aneb brambory, mouka a sůl). Díky za tip!
      BALAENA
      BALAENA --- ---
      ANNNA: předpokládám, že tyhle. má je kdekdo. Kaufland stoprocentně, mám pocit, že jsem je viděla i v Lidlu a v Bille, Tesco očividně, když je má jejich eshop...
      Vinica Hluboce zmrazené slovenské bramborové halušky 1000g - Tesco Potraviny
      https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/products/2001019011467
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam