• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    PALEONTOLOG: To byl citat:-) Ja to nikomu neberu, vim, ze to lidem chutna a respektuju to. Ale oslazena zelenina mi pripada nedobra.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ADELHAIDA: cukr má tu báječnost vlastnost, že dovede spojit chutě. proto se ta sračka s oblibou používá po celým světě.
    DIVER
    DIVER --- ---
    TRISSIE: mě to vychází třeba tak na tu jednu okurku.

    jinak tě naprosto chápu. potřeboval jsem taky kdysi recept na rodinnou zálivku. matka už to jede od oka, musel jsem jí taky donutit, aby mi to takhle zhruba odměřila :) a celkem to fakt funguje. občas něčeho přidáš.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DIVER: díky, přesně takhle jsem si ten ultimátní, děděný recept představovala :-)
    jen technická, na kolik okurek je toho půl litru?
    DIVER
    DIVER --- ---
    ale jinak jste mi udělali radost.

    přitom taková blbost - okurkovej salát :))
    DIVER
    DIVER --- ---
    TRISSIE: od mojí matky (a nejspíš babičky a prababičky:) - univerzál pro okurky, rajčata i hlávkovej salát ap.:

    - 1/2 litru vody
    - 1-1,5 lžíce cukru
    - 1- 1,5 lžíce octu (kvasný lihový)
    - malá lžička soli

    pak kdyžtak dochutit, ale takhle to cca funguje.

    _______

    pro hlávkový/ledový salát používám alternativní zálivku:

    - 3 dcl mlíka
    - cca 1,5 - 2 lžíce kvasnýho lihovýho octu
    - cca půl lžičky soli
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Nesnáším cukr v salátovým nálevu. Ale u manžela doma se to tak dělá. Na vlastní oči jsem viděla, jak to v tý sračce topěj:-)
    DIVER
    DIVER --- ---
    EWUSHA: jj, sry cukr jsem zapomněl. ten počítám automaticky:)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nastrouhat okurky bez šlupky, voda, ocet, cukr, sůl, pepř, zamíchat a hotovo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    když už se to tu načalo, shodnete se na takovým tom ultimátním nálevu, co mívají v Praze v hospodách a v jídelnách?
    A kdybyste měli podobně ultimátní nálev na mrkvovej salát, to by mě taky moc potěšilo.

    Nějak jsem odešla z domova trestuhodně nevybavena těmito základními recepty - jasně že to člověk nějak zplichtí od oka, ale jednak je to otrava s promícháváním a dochucováním, a druhak tyhle věci mají tendence se rozležet a to se odhaduje blbě...
    TESSS
    TESSS --- ---
    Tsk ja treba do okurkovyho olej nikdy, ale do nalevu cukr a sul urcite. Manzel radsi citron nez ocet
    KASUMI
    KASUMI --- ---

    Hereze! Doma to mame kazdej jinak!!:))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Oni do toho lijou ocet! Dobytci.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    DIVER: já dávám jen cukr a ocet :D sůl a pepř mi tam nechutná. Na 400 ml vody 3 lžice cukru a 1,5 lžice octa :)
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    EWUSHA: taky dávám, dvě lžíce, octa, lžíci cukru a sůl
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    DIVER: A cukr nedává nikdo? To jsme doma asi jediní :-D Jednou jsem si dala v Brně okurkový salát v restauraci a překvapilo mě, že to bylo plné oleje a bez octa. A když jsem číšníka poprosila o ocet, který nebyl běžně na stole ani poblíž, tak se divil s vyvalenýma bulvama, jestli ho chci jako hned. Tak nevím, jestli nemají nějaké speciály i tam :-D
    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    BALAENA:
    ANNNA: ano, to jsou ony :-) cena všude kolem 50Kč, ale bývají ve slevě za méně. jednou jsme kupovali pár pytlů, když byly za 25Kč :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: to je úlehlová-tilschová! Nemůžu za to že jim v bruntále krávy nedojí a tak maj jen vocet! (Von to má Leoš jako evergreen)

    "Okurkový salát, zvaný na Slovácku "oharkový", dělá se nejčastěji s kyselou smetanou, takže je výživnější a hodí se tedy dobře i za svačinu na pole"
    DIVER
    DIVER --- ---
    ZUZKAOU: to je odkud v česku, pls? nebo je to spíš třeba tarator?

    každopádně to tam zkus navrhnout. stačí ta cibule :)

    https://www.facebook.com/...d=10205432558609521¬if_id=1544964343860727¬if_t=feed_comment_reply

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: se zakysanou smetanou, solí a pepřem. Nějaké takové bruntálsko-jídelnovské manýry - fuj!
    DIVER
    DIVER --- ---

    Ten pravý okurkový salát:

    124 hlasy od 53 respondentů

      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam