TOREIP: cos nakonec vařil a jak to dopadlo?
Tvůj popis je trošku zmatený, což nejspíš vedlo k tomu, že nikdo nereagoval.
Kari - se dělají tak, že se aromatizuje tuk částí , pak se na to hodí nudličky masa nebo tofu, přidá se případná zelenina a pak se dodá omáčka a zbytek koření.
Nakládání do solamylu dělají číňané do stir fry, kdy tedy ten postup je ve své podstatě podobný, ale omáčky je méně a je tekutější a její hlavní funkce je kořenit, ne dělat omáčku jako u kari. A tedy stir fry je pražené na vyšší teplotě a kratší dobu. Obalit maso v solamylu a bílku pomáhá udržet šťavnatost při tom pražení na prudko v kari jihvýchodně asikského typu to nemá smysl, protože to maso se sice opeče, ale pak se stejně dusí.
Nějaké případné recepty, co má smysl vyzkoušet.
tady je jednoduchý indický recept od Inda. Jako úvod do výroby indických kari to stojí za vyzkoušení.
https://www.youtube.com/watch?v=HOM-8PpH91I
A tady jsou pak dva složitější recepty - složitější v tom, že nejdřív pracuješ s kořením a cibulí a zázvorem a česnekem. a je tam o fous víc kroků. Ale ve skutečnosti to jsou jednoduché věci, jak to člověk jednou chytí.
https://www.youtube.com/watch?v=5eMgECPDbAo
Tohle pak je s kokosovým mlékem
https://www.youtube.com/watch?v=O-0Lxyyrstc
a tady je pak třeba jednoduché thajské kuřecí kari
https://www.youtube.com/watch?v=wno_qUB02lM