a než to zapomenu :), tak k těm sušeným bylinkám mám ještě jeden tip a historku. sháněl jsem jeden čas po celý Praze celerovou sůl do Bloody Mary a pak mi jednou kámoš v hospodě říká: "tsyve, já ti jí přinesu, to není problém."
on dělá kuchaře v Praze na Admirálu, tak jsem čekal, co přinese. vůbec jsem neměl představu, jak se "celerová sůl" vyrábí, myslel jsem, že jí někde přes půl světa kupujou. přinesl lahvičku se solí, v tom drobný zelený kousky, vonělo to fakt silně po celeru, byl jsem nadšenej. a ptám se, od koho jí berou...
"ne, to ne, normálka jsem narychlo usušil celerový listí a smíchal jsem ti to se solí. ale ta sůl je Maldon! to je špička!"
takže jsem se najednou dozvěděl, jak se dělá celerová sůl a co je sůl Maldon :)