• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: teď zrovna jsem dojedla https://ottolenghi.co.uk/recipes/pumpkin-saffron-orange-soup-with-caramelised-pumpkin-seeds a je furt super (bez šafránu, jsem škrt)

    Dýňové pyré - půl napůl s bramborami a s dostatkem másla - k nějakámu pomalu dušenému masu na víně.

    Ale jinak skvělé jsou dýňové noky + tam má florentýna sladké recepty, ty taky budou fajn

    Recepty z dýně, které si navždy zamilujete - Kuchařka pro dceru
    https://www.kucharkaprodceru.cz/recepty-z-dyne/

    Humus s pečenou dýní je taky dobrý věc-

    A teda slovenský dýňový prívarok překvapivě je mnohem lepší, než vypadá. Opečeš na másle cibulku s česnekem, přidáš nastrouhanou dýni, podleješ troškou vývaru, osolíš, opepříš a udusíš. Klirně můžeš přidat trošku bílého vína. Do kaše přidáš smetanu, kopr a podle chuti dokyselíš citronem. Slováci to je s brambore a masem či vajíčkem, ale imho to funguje jako příloha, nebo s tím vajíčkem bez brambor. Tradičně se to zahušťuje moukou, ale to je imho zbytečné.

    Stejně tak těstoviny s dýní:

    Nakrájíš dýni na tenko, na olivovém oleji opečeš s cibulkou a česnekem, podleješ trochou vývaru a bílého vína, přidáš šalvěj, nebo tymián, a pak do toho hodíš těstoviny a posypeš to parmazánem.

    Plus samořjemě kari

    Coconut Curry Chickpeas With Pumpkin and Lime Recipe - NYT Cooking
    https://cooking.nytimes.com/recipes/1020463-coconut-curry-chickpeas-with-pumpkin-and-lime

    místo pyré tam prostě hoď kostičky dýně.

    případně tady to máš na videu

    カレー粉から卒業しよう!スパイスから作るパンプキンカレーの作り方:How to make Pumpkin Curry | Veggie Dishes by Peaceful Cuisine
    https://www.youtube.com/watch?v=1AIcvKKa-5M
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MOODYCAT: upéct dýni s bramborama a špekem, povařit ve vývaru, rozmixovat, jíst
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOODYCAT: To nezkousej. Je to zbytečné. U nás doma poměrně jede dýně plněna mletym a s bramborem. Ale ac je to od dýně daleko vzdálené, porad chutná jak dýně. Takže ani to nebude nic pro tebe.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    HANELA: ...fuj, rajska :D.

    Asi ne, chtela jsem se pokusit o vzkriseni dyne, ale asi to vzdam.
    HANELA
    HANELA --- ---
    MOODYCAT: aha, tak asi nejsi dýňový typ. Někomu třeba nechutná rajská.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    HANELA: Mela jsem dynovou polevku cca petkrat, u me doma, u nekoho doma, dvakrat v docela slusne restauraci a nebyla jsem daleko od toho to ze sebe vyhodit.
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    MOODYCAT: Co dýňové risoto ? Ale mně teda chutná i polévka a pečená dýně.
    HANELA
    HANELA --- ---
    MOODYCAT: fakt? my dýně milujeme. I jen tak pečenou, osolenou. Okořenila jsi tu polévku? Ona je dýně někdy málo výrazná.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mate nejaky recept na obhajobu dyni? Zkousela jsem zatim formu polevky (strasny az na urovni, ze by to clovek nejradsi vyhodil) a peceny dyne. Oboji dost desny.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    pecene maso:
    - prosim, poradite mi nejake snadne recepty na pecene maso & marinadu/omacku (tedy idealne neco, co dam do pekace rano na malo stupnu a obcas to podleju a budu mit pak super mekkou veceri, treba jen s pecivem)? nebo recepty, spis i jake maso koupit? diky moc!
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    IDENTITY: u nás sa vždy robil z plecka
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    IDENTITY: Jo, ja tam stejne dam kytu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Není to sice zrovna guláš, ale je to skvělý, vyrobila jsem to minulý týden.
    Pečená segedínská krkovička - Recept na nejen Paleo snadno
    https://paleosnadno.cz/recept/pecena-segedinska-krkovicka/
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Pokud je čas, tak pečený. Pokud ne, tak do papiňáku.
    Na sádle opéct kousky masa, pak teprve slaninu a cibuli. Kmín, sůl, pepř, bobkový list, papriku sladkou a trochu pálivé nebo mleté chilli nebo jednu papričku. Zaprášit moukou, naředit vodou, hned přidat zelí. A šoupnout do trouby, moc nemíchat a nechat asi tříi hodiny. Kamarádka to peče přes noc na 70stupňů. Na to jsem nikdy neměla odvahu.
    Rychlejší varianta je všechno udělat podle stejného postupu, jen pak zavřít papiňák:-)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ZUZKAOU: Líbí se mi, že doporučuje tučnější maso. Segedín z krkovice je prostě lepší než z kýty.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: https://www.kucharkaprodceru.cz/segedinsky-gulas/


    Respektive chceš tu knihu, je fakt užitečná.
    FITH
    FITH --- ---
    MOODYCAT: Delam takovy lehky
    Na oleji zpenim cibulku,osolim vhodim na kostky nakrajrne libove raminko nebo plecko,necham zatahnout posypu paprikou a pridam trochu kminu,jeste chvilku restuju ,priklopim a necham pustit stavu a dusim dokud se stava nevypari. Pridam proplachnute pokrajene zeli,doliju vodu aby bylo zeli temer ponorene,priklopim a dusim do mekka. Ve finale kdo chce muze zavarit moukou s pridat smetanu. Ja zahustuji tak,ze cast zeli rozmixuju a vratim zpet do omacky
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jakej je vas nejoblibenejsi recept na segedin?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TESSS: Ach, úplně jsem si vzpomněla na čalamády, co dělala máma.
    TESSS
    TESSS --- ---
    GEISHA: jeste bych asi premyslela o dalsi zelenine, papriky, zeli, mrkev, cokoliv a udelat calamadu. Budes to mit na vic sklenic, co uz bude stat za zavareni. Zalezi kolik casu jsi ochotna stravit vyrobou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam