• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    ZCR:
    Kopr se nemůže? Žiju v představě, že jo...:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    BONEMINA:
    Mám pytel fazolek, tak se části takhle elegantně zbavím.
    A vlastně jak je na tom rýže? U té jsem puriny nehledala...
    ZCR
    ZCR --- ---
    BONEMINA: výborné i houby+brambory (taková kulajda bez kopru) - lze i kombinovat s těmi fazolkami, akorát mají hodně intenzivní chuť a ty houby snadno přebijí
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    AIJA: jj, ty jidla "na kyselo" varivam rada. Casteji nez fazolky delam tykev na kyselo nebo brambory na kyselo, oboji je vyborne s posirovanym vejcem nebo volskym okem.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BONEMINA:
    Obecně vím, manžel i syn si tím prošli. O víkendu vařívám pro babi a dědu /85 a 90/, je to trochu problém, protože na nějaké alternativy masa nejsou, to spíš jednou za týden uělám plátek libového. Teď mě napadají fazolky na kyselo. To by taky mohlo projít...
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    AIJA: u nas pro dnoveho manzela varim jidla postavena hodne na zelenine, hlavne zapecene nebo treba s omackou. Na inspiraci koukam casto do chudsi staroceske kuchyne, on si zase hodne oblibil indickou kuchyni. Vyvar do omacek davam zeleninovy. Bilkoviny dohanim hlavne vejci a mlecnymi vyrobky, ony ani lusteniny nebo tofu misto masa nejsou uplne ok. Z tech nemasovych mas funguje dobre smakoun a slusna vegemasa kupuju v Lidlu.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Co mám vařit když musím vařit pro někoho s dnou?
    Gůglit umím, ale nemáte něco osobně vyzkoušeného?
    BESTZYE
    BESTZYE --- ---
    87HIGHFLYER: dotaz trochu mimo - nemáte s Hugem někdo zkušenosti na catering na svatbu? Psala jsem mu už před měsícem na termín na příští rok a pořád se mi neozval :D Tak jestli je to normálka nebo se ta zpráva ztratila někde v matrixu a mám ho radši nahánět znovu
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    87HIGHFLYER: Ta kucharka je dost super, obcas varim podle Ottolenghiho, recepty jsou obcas podobny. Jenom tam kde ma Yotam dlouhy seznam surovin, jich ma Hugo pet a spis se venuje vysvetleni principu. Takze pak clovek vi o co jde a da se s tim experimentovat. Ze je to komplet veganska zalezitost mi doslo az po par vydarenych jidlech.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MOODYCAT: nevím, jestli nepíšu něco obvious, ale babička vždycky dělala švestkové z bramborového těsta a sypala je cukrem s mákem místo tvarohu. Někdo ještě dává skořicí nebo ten perník.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    87HIGHFLYER: Huga sleduju, mám ráda jeho humor. :-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Pár lidí tu sleduje Hugo Hromase, má novou kuchařku a pěknej rozhovor
    Rozhovor s Hugem Hromasem: nejen o nové rostlinné kuchařce - Rostlinně
    https://rostlinne.cz/blog/rozhovor-s-hugem-hromasem-nejen-o-nove-rostlinne-kucharce/?fbclid=IwAR1IHUNSVew-CUhn4YHOxWgVWGyFJKua7SCMqtgKqiv1zEERHREs3X3qITg
    AIJA
    AIJA --- ---
    AIJA:
    ...a pokud mám, tak strouhnu perník:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    MOODYCAT:
    Občas udělám rozvar se švestkama, cukrem a skořicí. Poleju tím knedlíčky nebo jiné patvary a hňácnu šlehačku nebo zakysanku nebo tvaroh...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mate nejakej zajimavej twist na svestkovy knedliky, krome "obalit svestky testem"? Diky!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JAJITA: a teď si představ to blaho, když bagetu nakrojíš na plátky (nedokrojit), promažeš, zabalíš do alobolu a zapečeš do křupava!
    (tam se dají teda ještě přidat libovolné další bylinky, samozřejmě)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    TRISSIE: Vyzkoušeno na malém vzorku a na čerstvou bagetu úplně boží! Jdu kupovat další bazalku ;)
    KASUMI: Větší část "úrody" je už v kostkách s olejem v mrazáku :)
    Díky vám za tipy.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    jen bych chtěl dodat, že nejsme takoví barbaři, jak to vyznělo, kámoš mi včera oznámil, že si objednal pistoli, čímž se myslím dostaneme do mezí zákona. díky za tipy


    JAJITA: lehce jsem zahřál olivovej olej, bazalku do něj hodil a nalil do sklenice, vydržel dlouho a chuť bazalky byla opravdu silná
    ZCR
    ZCR --- ---
    JAJITA: (letos asi nějakej silnej ročník - s bazalkou z Albertu mám stejný problém a dokonce mi vykvetla!)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    JAJITA: Ja si prebytky bazalky narvu do ledovych tvoritek a zaleju olivovym olejem a zamrazim a pouzivam to pak v zime (do omacek zejmena)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam