• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DOOMBRINGER: našpikovat slaninou a česnekem, pomazat hořčicí, posadit na cibuli, přikrýt a nechat tak 2.5 hodiny na 170°C. Na konci do ohulit na chvíli bez přikrytí ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Aha, tak prej 2 týdny...

    Zajíc na myslivecký způsob - Lievre chasseur recept - Labužník.cz
    https://www.labuznik.cz/recept/zajic-na-myslivecky-zpusob-lievre-chasseur/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOOMBRINGER: naložit do sladko, slano kyselého láku s divokým kořením a kořenovou zeleninou. Alespoň na týden. Pak v tom láku pomalu upéct.

    Další varianta je ragů se smetanou a hořčicí

    Poached Rabbit Ragu | The F Word With Foxy Games
    https://www.youtube.com/watch?v=HZvkoSnaoVo
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DOOMBRINGER: Na cibuli a horcici. To je nej. A s ryzi
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    Mam tu dva divoke kraliky.
    Co s nima (nejlip v troube) aby to nebylo moc tuhe?
    Zn.: Rad bych se vyvaroval nejakych cizokrajnych surovin, protoze nejblizsi velky supermarket je daleko. :)

    Diky za napady. :)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    ZUZKAOU: jasný, myslela jsem spíš predpripravu ciste těch umotanych masno-rejzo 'šišek', až pak motat a třeba s tím ještě něco dál. budou halt zas holubce / na paprice. jsem poučena)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZOOEY: no nedávala bych to do rýžových závitků, ale třeba do paprik a upekla. Potřebuješ nějakých těch 20-40 minut v troubě, aby ta rejže uvnitř změkla, to ti rýžový papír fakt nedá.
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    poraďte! mám z dřív zmražené "polotovary" - náplně do golubců a chci je upgradovat do rýž závitků. ale! dělala jsem náplň ve verzi s nevařenou rýží. jak byste je pro ten nový účel dělali v prvním kroku? na páře, nebo ještě existuje něco jinýho/jinak? a jak dlouho..? jde to vůbec? samý otázky. vybavení základní. díky!

    ps "zmrazit, aby šlo později lépe vyhodit" je samozřejmě nejlepší! ale trhá mi to po srdce po tom sraní se s tím))
    TOM
    TOM --- ---
    GENEVIEVE: když uberu všechno až na kuře, rýži, vývar s šafránem, a přidám broskve se sýrem... mohlo by to fungovat?
    Potřebuju částečně z recese (long story) vyrobit (nebo spíš lehce faceliftovat) největší kulinářské klišé devadesátek tak, aby to působilo jako něco od Jamieho Olivera.
    Moc jsem toho nevygooglil. Kdysi dávno jsem zkoušel experimentovat s napichováním směsi sojovky s oliváčem injekční stříkačkou do kuřecích prs. Ale výsledek už si moc nepamatuju, asi budou lepší stehna:
    Legendární kuřecí steak se sýrem a broskví | Recepty na Prima Fresh
    https://fresh.iprima.cz/recepty/legendarni-kureci-steak-se-syrem-a-broskvi
    anebo přidat něco málo dalších ingrediencí, a zkusit salát:
    Grilované kuře s broskví a balkánským sýrem | Hello Tesco
    https://itesco.cz/hello/recepty/grilovane-kure-s-broskvi-a-balkanskym-syrem/576588/
    +
    Peach Salad {with Chicken & White Balsamic Dressing} - Cooking Classy
    https://www.cookingclassy.com/peach-salad-with-grilled-basil-chicken-and-white-balsamic-honey-vinaigrette/
    nakládané fíky nevím, kde mimo makro do čtvrtka sehnat
    Prosciutto Balsamic Peach Chicken with Burrata and Basil. - Half Baked Harvest
    https://www.halfbakedharvest.com/prosciutto-balsamic-peach-chicken/
    tolik možností... ;)
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    RUTHLESS: np, ale musis si prijet do Jihlavy 😅
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    CMLKA: jiste :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Ehm, přibylo mi vzorkem celé husí prso a 2 kusy velkých jater, zamrazeno. Jak s tím co nejlíp a nejchutněji naložit?
    Na svatomartinskou husu chodíme najisto do jedné zdejší hospody, opravdu hospody :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    _ANT_: Doufám, že pes ale taky něco dostal....
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    _ANT_: Takže dobrý den… víš, ze jsi mé nejoblíbenější ID na nyxu!! Hlásím se do fronty na maso :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    _ANT_: maslo, cibule, horcice, maso, pepr, sul, pripadne další koreni dle chuti umlit/nasekat v nadobce tycaku do pozadovane konzistence a chuti :-)
    Zadna raketova veda, jen upcycling masovych zbytku (lze pouzit vsechno, co se prilis nevzpira mleti - kureci, veprove, kralici... asi i hovezi, ale to jsem nezkousela).
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    TRISSIE: mela bys prosim recept na rychlou pastiku? Mam celkem dobrej zdroj na maso z ramenu totiz 😅
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    Tak je z toho smes do tortil.

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    _ANT_: krom rychlé paštiky (coz není oběd, ale treba zítřejší snídaně) - přebytek zamrazit a výhledově do pastýřského koláče, tam se vejde spousta tepelně upraveného masa a zapečení v kořeněné omáčce zhojí i případné ztráty chuti z vyvařeni a mrazení:-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    smichej to s cesnekem, petrzeli, zasmahlou cibuli, strouhankou/varenejma kroupama, vajickama, sul pepr cumin paprika, zhnacej z toho koule nebo tycky, obal ve strouhance a pec v troube nebo trojobal a smaz ve fritaku. k tomu nakej nakyslej dip s limetou bilej nebo cervenej ala curry a imho se po tom slehne zem.

    ja ale z prace lohnu trochu ranch dressing a doma ho zhustim trochou majolky, dam srirachu, petrzel, limetu i s kurou a trochu cukru a pak tezce namacim. ja ty koule ale delam v trojobalu a ve fritaku v praci den potom co se meni olej... troubova verze je o dost slabsi
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    *obed
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam