• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    _ANT_: ..do pečiva/chleba/luštěnin, kvůli nadýmání.. indická kuchyně ho dává do všeho. Stejně se dá použít fenykl, ajowan a právě římský kmín.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TRISSIE: Já ho tam dávám až s tou kedlubnou. Když ho dám hned k cibuli, tak mi to připadá moc karamelové.
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    KAIAFOX: Tak zrovna v cesky kuchyni se dava uplne do vseho, coz je fakt vopruz. Mozna jeste okolno staty ho pouzivaji, ale pak uz nikdo. Rimskej kmin je neco jinyho, ten nepocitam.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    _ANT_: Kmín se do brambor dává kvůli solaninu..
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MARIPOSA: Ne, jenom to malinko poleju oliváčem. Ona ta zelenina pustí vodu a to stačí, šťávy je po uvaření dost.
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    CUSTOM1: pls don’t
    MARIPOSA
    MARIPOSA --- ---
    JAJITA: Podléváš to nějak?
    CUSTOM1
    CUSTOM1 --- ---
    _ANT_: U nás se říkávalo: "Trocha kmínu, z pupka špínu, tři chlupy od dupy a smícháme to dokupy." :)
    _ANT_
    _ANT_ --- ---
    BRUKEV: JV Asie nesoli a v Indii si taky nevzpominam na slanou rejzi. Ale kazdyho vec, zejo. Kdyz ti to tak chutna :) Kazdopadne brambory jedine v poradne osolene vode a rozhodne bez kminu. Kmin je nejvetsi nepritel lidstva. No dobre, tak ne lidstva, ale me.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    VSICHNIMAME: jak kde. Mozna kdyz jedou ryzi v ryzovarech. Basmati v Indii, Pakistanu, atd. se v tech hrncich soli uplne bezne.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MOIRAIN: Vývary mám jako základ úplně
    všech polivek a spousty omáček, nesolím je. A vysrážené bilkoviny vývar akorát zakalí, filtruju ho přes perlan. O zbytek bílkovin ze vstupní suroviny ochuzení nejsme, maso zpracuju na různé způsoby. :-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: už pár let dělám v létě tenhle salát
    strašně primitivní, zálivka variabilní a začala jsem do ní mixovat stonky té petrželky, co se dává do salátu
    https://www.inspiredtaste.net/46546/easy-bean-salad/


    KOCHANSKA_CH: osolení vody pomůže vyluhování bílkovin do vývaru
    FAT
    FAT --- ---
    ONDRAT: Solím oboje, jak rýži, tak brambory. Vnímám to tak, že je to stejné, jako neosolit před vařením rybu, nebo jakékoliv maso. Ale ta ryba je nejhorší.
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    ONDRAT: Já nikdy nesolím rýži, ale brambory vždy.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ZSIS: Brambory na vaření ve vodě nesolím, ale rýži vždy.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    přiznám se, když zapomenu osolit vodu s bramborama, žádného velkého rozdílu si nevšimnu. dosolení na talíři mi stejne nikdy nebylo ušetřeno.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    RUTHLESS: to vykladej celý Asii a dobře se pobavi:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    VSICHNIMAME: Nesolena rýže se nedá jíst. :-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    BRUKEV: rýži nesolit nikdy, brambory osolit vodu a přidat kmín a ideálně libecek a vařit.
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: I do normálního zelí dávám Cukr hned na začátku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam