LINKOS: Oni ty zastaralé elektrárny nesplňují dnešní normy, ale mají stále mnohem efektivnější spalování, než běžná automatický kotel na uhlí do RD. Elektrostatický odlučovač, odsíření, stála teplota hoření,.. To jsou ve kterých malé topeniště nikdy nebude dosahovat ani té naší zastaralé uhelné elektrárny.
"Sranda, bavíš se o účinnosti a když ti někdo ukáže jak si mimo tak najednou jde o účinnost filtrů. :-)" Já se tu celou dobu bavím o emisích a o účinnosti spalování. To ty pořád přecházíš z tématu do tématu.
A abys pořád nevytrhával moje slova z kontextu, tak ještě jednou, netvrdím, že naše uhelné elektrárny jsou kdoví jaký zázrak. Dokonce se mi nelíbí ani uhlí obecně. Jen poukazuji na to že toho uhlí bychom se měli zbavit komplexně. A ano uznávám, že jsem pro myšlenku toho, zdanit právě ty emise (jak u elektráren tak u kotlů), abychom mohli (měli finance) rekultivovat ty oblasti zničené tou těžbou a aby nedocházelo k tomu, že se ta těžba ze zde na den zruší, ale aby k tomu docházelo co nejpozvolněji.
Vše ostatní jsou jen tvé spekulace k tomu co jsem napsal.