ROMANICAK: Ja to myslel tak, ze ten slepy test ale vubec nic nerekne o prinosu komponentu jako takoveho na vysledny zazitek z poslechu bez ohledu na vysledek testu. Muze urcit "pravdu". Ale o cem? O tom jestli je slysitelny rozdil nezi ruznymi druhy komponentu? Myslim, ze tahle pravda je dulezita pro Tebe a Teddyho ve vasem sporu. Pro to, kam se snazim smerovat, je vysledek bez vypovedni hodnoty. Z meho pohledu, je dulezitejsi poslech jako celek. To, jestli kdyz si poslechnu nejakou pisnicku je pro mne vesti zazitek nebo ne. A to se zmerit, dokazat,... podle me neda. Tento prozitek muze do znacne miry ovlivnit prave to vedomi, ze mam ten konkretni komponent. Napada me jeste primer s auty. Nekdo ma pozitek z jizdy v aute, proste proto, ze jezdi v mercedesu. A kdyby byl slepy test a nekdo ho svezl v BMW, AUDI, MB,... treba nepozna rozdil. Napr moje babicka co ma 96 let to nepozna 100%. Vysledky budou jednoznacne, ale maji podstatnou vypovedni hodnotu?
Ohledne toho testu. Myslim, ze by to slo zrealizovat jednoduseji napr ve spolupraci nejakeho poslechoveho studia. Neni treba mit 2 sady kabelu. Nestacilo by mit, pujcit napr 2 stejne zesilovace? Napr ty Marantze mel u nas v Plzni rozbaleny na kramu asi 4ks. Ty by nejaky prodejce mohl mit. A z nich prehrat do stejnych beden to same. Co treba do toho zapojit vic lidi? Myslim 2 - 3 posluchace. Pozvi Teddyho :-D Vypovedni hodnota by byla lepsi. Pro tu poslechovku to muze byt docela dobra reklama pokud by se to jeste dalo zverejnit. (Napada mi HiFi voice pan Brezina.) Kdyzby do toho nejaky prodejci sli, aspon se ukaze, jak moc prodavanym produktum veri, pripadne reknou proc ne. Pro nas by to bylo mnohem mene prace a zustalo by vic casu na to pivko...