REVAN: Koukni, starat se o dvě děti (tzn. vydělávat na ně, uklízet na ně, řešit jejich hádky, vařit jim, hrát si s nimi atd.) je dost náročné i tehdy, když má člověk manžela, a to i tehdy, když ten manžel plně spolupracuje. Věř mi, že ženská se dvěma dětmi, která uvažuje o rozchodu, si to rozmyslí padesátkrát tak dlouho, než sexy svobodná roštěnka, co ještě jede na "pudu plodit" a která si může dovolit odkopávat chlapy, jak se jí zachce, protože i když zůstane sama, nic (z hlediska praktické náročnosti života) hrozného se nestane. Osobně bych se v situaci rozvedené matky se dvěma dětmi fakt VELMI nechtěla octnout, a troufám si hádat, že většina normálních žen taky ne (a možná ještě míň než já, protože já pracuju na volné noze a vím, že bych ty děti uživila, což spousta ženských v domácnosti z čtyřtisícového rodičáku prostě nemá šanci udělat). Ergo bych musela mít k rozvodu opravdu zatraceně vážné důvody, podstatně vážnější než nějaké "teď už tě [na plození] nepotřebuju. Věř mi, že v celoživotní perspektivě péče o děti je samotné zplození to nejjednodušší a nejtrapnější ze všeho a v podstatě to v nejhorším může obstarat i nějaký anonymní trouba na diskošce.
(Bavíme se samozřejmě o té tvé preferované ekonomické úrovni, zcela z toho vynechávám tu drobnou otázku, že mám svého muže ráda. ;))